Šta je novo?

I pored toliko threadova.. i dalje sam u rebusu :confused:

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Dakle, potrebna mi je preporuka za 17" za nekih cca 150-170 EUR.
Dobio sam preporuku sa 755/757 DFX, ali ovde ne vidim da su ljudi zadovoljni istim. Sta ima josh u ponudi [poshto sam ja malo ispao iz celog fazona] sto je u dobrom odnosu cena/kvalitet ??
Hvala unapred.

pa

ja sam adovoljan samsungom 757P

757p ili 757nf

otvori se jos malo i pazari P ili NF...ja sam skoro uzeo ovaj drugi i zaista nemam sta da mu zamerim

Mitsubishi Diamondtron...
PS NF ima "one" dve horizontalne linije koje dele ekran na otprilike trecine...

i ja sam se razmisljao oko kupovine NF-a zbog "one dve linije", ali u realnom radu one se zaista ne primecuju, jedino ako volis da gledas u potpuno beli ekran. Sa ATI karticom kvalitet slike je zaista odlican

Sto ce reci, da je best buy 757NF ?
I koja je razlika [realna, vidljiva, po pitanju kvaliteta, osim 'te dve linije'] izmedju 757DFX i 757NF ?

uradi lagani search po forumu da steknes neku sliku, ali najbolje je da ti puste oba pa da sam ocenis koji ti vise odgovara...kod kupovine monitora i zvucnika to je pravilo broj 1

Misljenja su podeljena a tebi je najbolje da pogledas pre kupovine. Ja bih ti licno preporucio pre NF-a jer mi ta cevka mnogo vise odgovara od DynaFlat-a koju je sam samsung proizveo a iz koje 757DFX izvlaci maximum. Ipak je to najjeftinija tehnologija sto se flat ekrana tice. Ako se to DynaFLat uopste moze nazvati ravnim :)

Alaric je napisao(la):
i ja sam se razmisljao oko kupovine NF-a zbog "one dve linije", ali u realnom radu one se zaista ne primecuju, jedino ako volis da gledas u potpuno beli ekran. Sa ATI karticom kvalitet slike je zaista odlican
Te dve linije, kao i kod Trinitron cevki, zaista ne bi trebale da budu prepreka za kupovinu. To se jednostavno i ne primecuje a slika je sjajna, sa doborm grafickom karticom blista.

Probaj i sa LG-jem npr:T710P (koji sam video i zaista ima odlicnu sliku u 1024x768 90 Hz) ili T710PH za koji sam samo cuo da je takodje odlican! Pored svega na LG dobijes 3 Godine garancije tako da ako se pokvari za 2 odes da se zalis :hump:

PS:Da ponovim ne posedujem ni jedan samo sam T710P koristio na jedno 2-3 sata!

E samo josh neshto..
Poredjenje : 17" Flat Samsung 757DFX, 1920x1440 0.20dp i 17" Flat Samsung 757NF, 1280x1024, 0.25dp ; sta konkretno znachi ovo oko rezolucije ? 757 NF [kao, po vashem mishljenju bolji] podzava manju rezoluciju ? Ili o cemu se radi ?

Pa sigurno neces koristiti 1920x1440 zar ne?

Zli_Carobnjak je napisao(la):
E samo josh neshto..
Poredjenje : 17" Flat Samsung 757DFX, 1920x1440 0.20dp i 17" Flat Samsung 757NF, 1280x1024, 0.25dp ; sta konkretno znachi ovo oko rezolucije ? 757 NF [kao, po vashem mishljenju bolji] podzava manju rezoluciju ? Ili o cemu se radi ?

a sto ti je bitna max. rezolucija, u njoj nikad neces raditi jer je osvezavanje na 60 Hz i ispasce ti oci posle pola sata...optimum za rad na 17" ekranima je 1024x768, a na NF-u imas osvezavanje u toj rezoluciji na 100 Hz

Sto se rezolucija tice za 17" mislim da je sasvim prihvatljivo 1280x1024/85Hz (i eventualno 1600x1200/75Hz) koja se najvise i koristi ili cak i manje od toga. Sve preko toga je totalno beskorisno i sluzi samo za hvalisanje po komsiluku. Mnogo je bitnije kako slika izgleda u tim "nizim" rezolucijama, tj. onima koje se koriste u svakodnevnom radu (geometrija, ostrina, boje...).

Nazad
Vrh Dno