Šta je novo?

I need помоћ

s7evin

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2008
Poena
304
Ovako, trenutno imam x2 4000+ na k9n neo ploci, i sa njim (box cooler) bootuje sve do 2.79GHz na default naponu medjutim nije stabilan, memorija je 667 koja bez problema radi na 2.1v 790MHz (verovatno moze i vise).Boot na 2.8 daje blue screen posle microsoft logoa a na 2.84 daje neke hijeroglife umesto microsoft logoa, a na 2.85 neke disko boje,)Prime-stabilno bez podizanja napona radi na 2.64...
E, sad u sobi do mene lezi e2180 na gigabyte p31-ds3l ploci...
Kako bi se on ponasao posto koliko sam gledao ploca je pristojan overclocker?
Pitanje je da li mi se vise isplati da na MSI nabacim platinum bios cime bi dobio mogucnost promene napona (onda bi ga sigurno terao na 3ghz minimum) ili da uzmem intela?
Naravno i u jednom i u drugom slucaju bi pala neka zivotinja od coolera kao ZEROtherm NV120 Nirvana ili slicno.

Cenim svako misljenje:)

Poslednja izmena:
MSI K9 serija ploca jednostavno je krs. Taj e2180 ce pojesti tog Athlona za dorucak. Ako hoces da klokujes AMD-a, Biostar, J&W ili Asus su ti opcije!

Ne nameravam da trosim pare na elektroniku najverovatnije do 2010 kada ce nadam se trziste malo da se smiri i kompanije prestati da svakog utorka i cetvrtka bacaju revolucije na trziste (DX15.345b, SM6.03sqrt2sin(tg*lambda)log-3,3...616 pixel pipelines, 61 parallel dualquad core X3.6 processor, quadCF+octalSLI at the same time system,....)
Koliko da ocekujem od intela sa dobrim coolerom?

Poslednja izmena:
Sad sam nesto cackao msi-a i ladno ploca nece da radi sa vecim klokom rama od 800mhz... tako da 95% verovatnoce da prelazim na intela...
Izlizao sam ccmos jumper od akanja...

Poslednja izmena:
Od tog intela minimum 3GHz

Ostao sam bez intela :wall:...
Ali sam uspesno flash-ovao bios K9N-Neo 1.9 na Platinum 1.11...
I imam par bagova, maximalni vcore mi je negde oko 1.32v (u biosu setovano 1.3vcore + 0.35v cpu extra voltage), kada predjem 2.77GHz Vista pocinje da se baguje, prvo joj treba 2 dana da se podigne, a zatim kako prodje welcome screen, srusi se explorer i samo imam black screen sa 1 error window-om (windows 95 style)...
Ako pokusam jos jednom sa 2.77+ da udjem u windows (bar je tako bilo prosli put) pocne da valjda brise ne znam sta radi, sistemske fajlove sve dok ne padne OS... Memoriju naravno moram sa 667 da vratim na 533 pre kloka posto ploca nece preko 800.
Ne pada mi nista vise na pamet probao sam da oc-ujem samo sa 1 ram modulom i da pogasim sve ventilatore koji se napajaju preko ploce ali vcore nece preko ~1.32v...
Da li zbog vcora windows baguje ili je do ploce?
Sa starim biosom je kao sto gore pise imao neke hijeroglife na 2.8GHz i nije uopste ulazio u windows a sa novim je stabilniji kad radi na 2.7 (nisam jos palio prime ali nije bilo nikakvih blue screenova pri igricama sitnim benchmarkovima i tako tome) a temp je negde oko 35-40C svaki put kad gledam u biosu...
Pomagajte molim vas potso ce uskoro da bude :crash:...

Poslednja izmena:
Na osnovu iskustva... Sa novijima se nisam toliko susretao, ali zbog ranijih serija ni njih ne peporucujem prilikom kupovine!

@CooLa DFI UltraII-M2 Infinity je jako dobra plocha za overklok AMD-a takodje.:wave:

Lepo je sve to, ali da li neko moze da pomogne:)

Stavi bios iskljucivo namenjen tvojoj verziji ploce. Inace te ploce su sasvim ok i za klokovanje i slicno, mozda slabijim modelima fali par opcija u biosu ali za to se moralo doplatiti tada, kao i kod ostalih proizvodjaca!

Znas, izlizah tastaturu objasnjavajuci zasto je K8 i K9 Neo serija MSI maticnih ploca krs... I tebi svakako nista ne moram da objasnjavam.

Get a life!

Stavi bios iskljucivo namenjen tvojoj verziji ploce. Inace te ploce su sasvim ok i za klokovanje i slicno, mozda slabijim modelima fali par opcija u biosu ali za to se moralo doplatiti tada, kao i kod ostalih proizvodjaca!

LOL, bios sam promenio bas zbog tih nedostataka... Verovatno ga ne bih menjao da je stari valjao (logicno)...
Takodje nisam sigurno uzeo neki random bios i stavio na svoju plocu nego sam seo i nasao sta su drugi ljudi vec radili sa istom maticnom (logicno)...
Isto tako znam da mogu da "doplatim" za bolje, ali da mi se bacaju pare na komp sigurno se ne bi zamajavao sa plocom od ~40 evra (logicno)...
A sto se tice oc sposobnosti ploce... recicu samo da na solidnoj ploci ovaj procesor moze da radi na 3GHz bez podizanja napona...

Da se vratimo na temu, da li neko zna mozda zasto ploca ne moze da dovede vise od 1.32v na vcore???

LOL, bios sam promenio bas zbog tih nedostataka... Verovatno ga ne bih menjao da je stari valjao (logicno)...
Takodje nisam sigurno uzeo neki random bios i stavio na svoju plocu nego sam seo i nasao sta su drugi ljudi vec radili sa istom maticnom (logicno)...
Isto tako znam da mogu da "doplatim" za bolje, ali da mi se bacaju pare na komp sigurno se ne bi zamajavao sa plocom od ~40 evra (logicno)...
A sto se tice oc sposobnosti ploce... recicu samo da na solidnoj ploci ovaj procesor moze da radi na 3GHz bez podizanja napona...

[/SIZE][/SIZE]

Procitao sam ja sve to, i sve sto napisah ima i svoje zasto.

Procesor moze na toj ploci i vise, znam jer sam vidjao! Kod vise ljudi, sa def biosom.

Procitao sam ja sve to, i sve sto napisah ima i svoje zasto.

Procesor moze na toj ploci i vise, znam jer sam vidjao! Kod vise ljudi, sa def biosom.

*** kod mene nece...
Sve sam mu radio ali nista...
A bios je potpuno isti sem tog vcore voltage feature-a...

moze vise jer je verovano cpu bio bolji primerak, pa je na manjoj voltazi radio stabilnije, bez podesavanja napona ostani na tih 2.64 i uzivaj, ne verujem da ces drugim biosom ikako dobiti vecu voltazu.... tako da... ***...

Za bolje rezultate kloka moras imati bolju plocu a sto se tice napona ako imas gde probaj taj procesor na drugoj ploci da vidis oce li ici na veci napon

Vrh Dno