Šta je novo?

I-kom kablovski net ???

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Jel zna neko kakvi su im paketi, jel valjaju, koje su cene itd.?

da li neko zna kada ce da ga uvedu (okolina ofk-inog stadiona)???
da li neko ima broj na koji bi mogao da nazovem da se raspitam ???
a shto se cena tiche:
http://www3.ptt.yu/o_nama/cenovnik_kab.htm
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=33314&highlight=talasima
to je iz nekog starog posta koji je bio na slichnu temu ...
poz:)

zendraqla je napisao(la):
http://www3.ptt.yu/o_nama/cenovnik_kab.htm
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=33314&highlight=talasima

:p Malo si pobrkao loncice, covek pita za I-kom... ovo sto si naveo je cenovnik ptt-a a ni u linkovanom thread-u nema govora o I-komu...

I-kom ima katastrofalno niske kvote i katastrofalno visoke cene...okacen mi je cenovnik dole u prizemlju ali sam se trudio iz petnih zila da ga zaboravim sto pre ! Pogledacu sutra ponovo pa cu da prenesem tu tragikomediju, ako me niko ne preduhitri.

greshka...
sorry...
1. mislio sam da je ptt vlasnik svih tih "porvajdera" (samo su imena provajdera podeljena po opshtinama; bar sam ja tako chuo...), ali ...
2. rekao sam da je to iz nekog staro posta... i ja sam na i-kom-u pa sam se za njega raspitivao tako da sam sigurno pomeshao ... mora da negde imam i njihove cene samo ce mi trebati malo vremena da nadjem ... sada mi se do j*** spava tako da ce to morati da sacheka do sutra ...
poz:)

drapin je napisao(la):
...

:p Malo si pobrkao loncice, covek pita za I-kom... ovo sto si naveo je cenovnik ptt-a a ni u linkovanom thread-u nema govora o I-komu...

I-kom ima katastrofalno niske kvote i katastrofalno visoke cene...okacen mi je cenovnik dole u prizemlju ali sam se trudio iz petnih zila da ga zaboravim sto pre ! Pogledacu sutra ponovo pa cu da prenesem tu tragikomediju, ako me niko ne preduhitri.

Nema meni skoro cable neta :(

zendraqla je napisao(la):
...mislio sam da je ptt vlasnik svih tih "porvajdera" (samo su imena provajdera podeljena po opshtinama; bar sam ja tako chuo...)...
Ma to je dezinformacija. U Beogradu postoji vise od 10 medjusobno nezavisnih kablovskih operatera (PTT KDS, SBB (aka Telefonija KDS), I-kom, radijus vektror, bezanija kds...).
Mozda te zbunjuje ovaj sufiks "KDS". To je akronim za "Kablovsko-distributovni sistem" i nije ime neke firme. To je jednostavno oznaka cime se firma bavi, da se tako slikovito izrazim. To je isto ko ono ISP (Internet Service Provider).
A mozda je neko pobrko PTT i SBB (zbog telekom i telefonija(ko se razume, znace o cemu pricam)). Da pojasnim: SBB je nastao ujedinjavanje vise kablovskih operatera, ali iz razlicitih gradova, a njihova ispostava u Beogradu je Telefonija KDS.
Nadam se da sam pojasnio stvari ;)

I na kraju
Jel zna neko kakvi su im paketi, jel valjaju, koje su cene itd.?

Vec je bilo reci o ovome : http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=34316&highlight=ikom#16.
Al evo, koga mrzi da klikce, rezultat copy/paste-a je:

Cene su sledece: 1,3GB/256kbs/4000din - 650MB/256kbs/2200din - 320MB/256kbs/1300din - 100MB/128kbs/500din.

Prekoracenje je 5din po MB i dozvoljeno (po gore navedenim paketima) do 4GB/do 2GB/do 1GB/do 500MB.

Modem je Motorola, moze da se kupi za 5900din ili da se iznajmljuje za 600din mesecno, uz depozit od 3000din.

ljtrubo, neces naci nista bolje od PTT KDS na kom si trenutno. Samo se plasim da ce tako ostati jos dugo...

Znam, ja sam veoma zadovoljan nego se raspitujem za nekog drugog

Smith je napisao(la):
Cene su sledece: 1,3GB/256kbs/4000din - 650MB/256kbs/2200din - 320MB/256kbs/1300din - 100MB/128kbs/500din.

Prekoracenje je 5din po MB i dozvoljeno (po gore navedenim paketima) do 4GB/do 2GB/do 1GB/do 500MB.

Modem je Motorola, moze da se kupi za 5900din ili da se iznajmljuje za 600din mesecno, uz depozit od 3000din.
E to ! S tim sto su jedino cene prekoracenja malo smanjenje i zavise od paketa, oko 4,5dinara/MB za najmanji i oko 3dinara/MB za najveci paket.

Ne zaboravite da se provajderi obicno ne preklapaju sem mozda u granicnim oblastima ( barem za sada ). Znaci ako je u vasem kraju razvucen I-kom, vrlo su male sanse da dobijete nekako na primer PTT. Ne bi me zacudilo, kako je u ovoj zemlji sve naopako, da cak i postoji neki djentlmenski sporazum o nenapadanju odnosno o neupadanju u "atar" - umesto da se razvija zdrava konkurencija. Daj Boze da nisam u pravu.

drapin je napisao(la):
...Ne zaboravite da se provajderi obicno ne preklapaju sem mozda u granicnim oblastima ( barem za sada ). Znaci ako je u vasem kraju razvucen I-kom, vrlo su male sanse da dobijete nekako na primer PTT. Ne bi me zacudilo, kako je u ovoj zemlji sve naopako, da cak i postoji neki djentlmenski sporazum o nenapadanju odnosno o neupadanju u "atar" - umesto da se razvija zdrava konkurencija. Daj Boze da nisam u pravu.
Pa bilo je "upadanja u atar". Kolko sam ja cuo, kod genexa je PTT postavio osnovnu infrastrukturu i tu su stali. Verovatno niko od korisnika polu-piratskog radijus-vektora nije hteo da predje zbog mnogo bolje ponude kanala. A opet, na bezaniji je jedan moj drugar preso sa (vajlda) Bezanije KDS na PTT KDS. Presao je naravno zbog net-a, al mu nisu rekli da taj bezanijiski deo nije jos povezan optickim kablom na glavnu stanicu. A kad ce, ne zna se.

drapin je napisao(la):
...

E to ! S tim sto su jedino cene prekoracenja malo smanjenje i zavise od paketa, oko 4,5dinara/MB za najmanji i oko 3dinara/MB za najveci paket.

Ne zaboravite da se provajderi obicno ne preklapaju sem mozda u granicnim oblastima ( barem za sada ). Znaci ako je u vasem kraju razvucen I-kom, vrlo su male sanse da dobijete nekako na primer PTT. Ne bi me zacudilo, kako je u ovoj zemlji sve naopako, da cak i postoji neki djentlmenski sporazum o nenapadanju odnosno o neupadanju u "atar" - umesto da se razvija zdrava konkurencija. Daj Boze da nisam u pravu.
zavisi kako gde,kod mene pola zgrade ima sbb,a pola ikom
sto se tiche ikoma,njihov nadprovajder je sezam,i rekao mi je ortak da je veza prilichno losha,kao i da su pingovi za igranje preveliki preko ikoma
sad kako sam ja prichao sa nekim radnikom (tehnicharem za internet u ikomu valjda) on mi je rekao da oni uskoro rade prebacivanje da im nadprovajder bude telekom,sad kolko je to istina videcemo
ja na dorcolu cekam sbb,jer za iste pare je sigurno bolji od ikoma

Nazad
Vrh Dno