Šta je novo?

I-KOM: demonstracija kablovskog neta 28.08 u 20h

Lep potez. Ali mislim da im to nije trebalo, jer ljudi tolko očajnicki žele brži internet. Trebalo ja samo da kazu kad i gde se sklapaju ugovori. Kad je PTT pustio kabl, ljudi su maltene došli ujutro pre otvaranja pošte i pre penzosa. Ovi na šalteru su se skroz zbunili jel su mislili da neće tako ići

ajde neko nek ode i nek prenese ovde sta i kako je bilo......

Da li se znaju cene za to? Jel su u fazonu ovih PTT-ovih ili je neko dranje?

mislim da je dranje......bar mi je tako i sam direktor IKOM-a preneo.......mislim da ce biti 650 mb mesecno za ~2.000,00 din....

legend je napisao(la):
mislim da je dranje......bar mi je tako i sam direktor IKOM-a preneo.......mislim da ce biti 650 mb mesecno za ~2.000,00 din....
Pa ako je stvarno tako onda mogu slobodno da odloze odrzavanje pomenute prezentacije...

A zasto je PTT tako drasticno jeftiniji od ostalih?!!!
Kada budu shvatili da su Srbi konacno pusteni s lanca i da svlace milione MB ili ce drasticno povecati cene mesecnog flata ili ce drati kao i ovi divljaci tipa IKOMa i ostali seljoberi.

Amon_Ra je napisao(la):
Kada budu shvatili da su Srbi konacno pusteni s lanca i da svlace milione MB ili ce drasticno povecati cene mesecnog flata ili ce drati kao i ovi divljaci tipa IKOMa i ostali seljoberi.

Jeftiniji je zato sto jedini nije bio bezobrazan i stavio paprenu cenu nego realnu cenu kablovskog interneta. Prosto za ne poverovati...

Amon_Ra je napisao(la):

Shvataju oni to dobro, samo vesto taktiziraju u stvranju monopola. Pa ni Onazisa niko nije nista pitao u pocetku kad je kupovao jeftine tankere koji su bili pred otpisom i remontom.

Izucili su to u PTT-u na raznoraznim menadzerskim kursevima, ne sekirajte se za njih.

Milsim da je na cene PTT KDS kablovskog interneta uticalo više faktora:
Prvo, oni su ujedno i reguralan ISP tako da im se niko ne ugrađuje u krajnju cenu, kao što je to slučaj sa SBBom i I-komom (gde se ugređuju InfoSky i Sezam) i niko im ne meri koliko su korisnici podataka skinuli.
Drugo, ovo je izgleda deo akcije koju sprovode telekom i ptt a u cilju privlačenja korisnika, i stvaranja što bolje pozicije za tržišnu utakmicu. Telekomov monopol neće trajati večno.
Treće je već reko Incubus. Konačno se nekom u srpskom biznisu popelo iz dupeta u glavu. Ako staviš realnu cenu, privući ćeš više korisnika i to zadovoljnih, a što više korisnika veća zarada i što korisnici zadovoljniji biće spremni da troše više (veće pakete, dodatne usluge itd.) Neko je otkrio i neku drugu poslovnu politiku pored već primenjivane "dranje u stilu braća karić" (ponudi nešto novo po ultra visokim cenema kako bi što manje ljudi moglo to sebi da priušti da bi naparavio ekskluzivu, pa onda kad spustiš malo pola od ovih neće da ti kupe proizvod iz principa a pola se već snašlo nekom niskobuđetnim i niskokvalitetnim opcijama)
Ima tu još...

pa ljudi nismo mi jedini koji svlace megabajte i gigabajte podataka sa neta! na zapadu svi sljakaju kabl i dsl, pa dosta njih i kucne servere ima za deljenje fajlova, zamisli kako je njima kad recimo 1mbitnu dsl vezu optereti 20sati dnevno? koliki je njima protok?

a kako onda jedna mala modemska zemlja poput srbije moze da se poredi sa takvima? nikako, ovo sto rade kod nas se jednostavno zove i bezobrazluk!

sto se tice cena Postinih kablovskih usluga, jeste da je super to sto su drasticno smanjili cene, ja to pozdravljam, ali i dalje su cene dranje napsram usluga koje nude zapadne komsije. Obratite paznju da je skoro nesto vise od 30e veza od 256k...

lose kod PTT KDS-a je sto gotovo nikada nece stici u krejeve gde vec postoji neka kablovska infrastruktura. mi koji koristimo usluge neke druge kablovske kuce bicemo osudjeni vecno dranje.

ma ne moze biti vecnog dranja. morace jednom situacija da se promeni. ja se nadam da ce gomila ljudi uzeti kablovski, pa ce telekom da se sti i uvede dsl. ja bi odmah to uzeo :)

da, dsl je pravo resenje za nase probleme. navodno do kraja godine bice ponudjeno za pravna lica.....bar sam tako svojevremeno procitao nekim novinama.

jeste da je skupo,ali to ce biti jedini kablovski net za nas sa dorcola
o ptt kds-u mogu samo da sanjam..

Odrzana cuvena prezentacija, trajala otprilike 15 minuta, nista bitno nije receno, ugovori su mogli da se potpisu na licu mesta ali niko nije ni spomenuo a ni pitao kada je pustanje u rad...tamo je to radilo, istina, ali...

Cene su sledece: 1,3GB/256kbs/4000din - 650MB/256kbs/2200din - 320MB/256kbs/1300din - 100MB/128kbs/500din.

Prekoracenje je 5din po MB i dozvoljeno (po gore navedenim paketima) do 4GB/do 2GB/do 1GB/do 500MB.

Modem je Motorola, moze da se kupi za 5900din ili da se iznajmljuje za 600din mesecno, uz depozit od 3000din.

Sve u svemu, u poredjenju sa PTT-om, ovo je...

Mislim da ce uzimati samo oni koji iz nekog razloga moraju - nazalost mislim da cu ja biti jedan od tih jer se nesto inatim sa Telekomom oko racuna i moze da mi se desi da ostanem bez telefona ! ;) :beat:

Svaka cast Drapine !
Topic sam postavio - iako nemam sta da trazim u tom kraju :mrgreen: a i na nagradu bi se nacakao :beat:

drapin je napisao(la):
Odrzana cuvena prezentacija, trajala otprilike 15 minuta, nista bitno nije receno, ugovori su mogli da se potpisu na licu mesta ali niko nije ni spomenuo a ni pitao kada je pustanje u rad...tamo je to radilo, istina, ali...

Cene su sledece: 1,3GB/256kbs/4000din - 650MB/256kbs/2200din - 320MB/256kbs/1300din - 100MB/128kbs/500din.

Prekoracenje je 5din po MB i dozvoljeno (po gore navedenim paketima) do 4GB/do 2GB/do 1GB/do 500MB.

Modem je Motorola, moze da se kupi za 5900din ili da se iznajmljuje za 600din mesecno, uz depozit od 3000din.

Sve u svemu, u poredjenju sa PTT-om, ovo je...

Mislim da ce uzimati samo oni koji iz nekog razloga moraju - nazalost mislim da cu ja biti jedan od tih jer se nesto inatim sa Telekomom oko racuna i moze da mi se desi da ostanem bez telefona ! ;) :beat:

samo jedna rec.......sramota.......

Pa, prema svim postovima gore (pre prezentacije) - ovo se i ocekivalo :)
Cak sta vise - moze se reci da su 'ispunili' nasa ocekivanja :mrgreen:

Jadno ja sam na IKOMu sramota !!!!!!!!! To je jedna velika ucena...

Ja zivim na dorcolu i bila je neka devojka kod mene iz IKOMa. Dala mi je web adresu www.ikom.co.yu - sajt je blago receno SR...

Sve u svemu kao svi iz zgrade hoce (kaze ona) samo niko josh nije postpisao bla bla - kao ja sam siso vesla da da

Znaci da sumiramo - kad dodju iz IKOMA do vas na Docolu odvedite ih u pm i cekajte pravi PTT KDS ?Jer otprilike ovakvo normalno i pametno ponashanje?
Po meni da !

a ptt cemo chekati jos neke 3 godine na dorcolu..

Nazad
Vrh Dno