Šta je novo?

I jos jedno probijanje svetla. Samsung 931BW

Excalibur

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2008
Poena
345
Sretni praznici svima.

Aj sada pomoc ako moze.

Znaci ne mogu da verujem koliko su ovi iz ERC-a bezobrazni da izbegavaju u sirokom luku ikakvu komunikaciju preko maila. Poslao sam im mail sa attachmentom oko probijanja svetla.......nisu se javili......napisao sto me izbegavaju u sirokom luku.........poslali mail od pre jedno 6 meseci na pitanje oko zaglavljenog piksela, ponovo............napisao da im nisam napisao za mrtav piksel nego za probijanje svetla.....opet mutavi se prave......ponovo za bezobrazluk........i javili se da posaljem sve mailove koje sam do sada poslao i one koje sam primio od njih. Znaci loooodilo :smash: :wall:

Probavano je sve, kontrast/osvetljenje na 0, gamma....ma sve i svasta.......receno je da Dynamic Contrast popravlja to, ali meni ne treba dynamic contrast, jer tada ja tripujem sa slikom.

Elem evo slike:
DSC00262.jpg

Sad da li da ih upucam ili ne?

Od brzine pisanja sam zaboravio da kazem, da i sa pomeranjem contrasta i brightnessa se ublazava :D jacina.............ali stvarno, i tad se vidi, ali ostalo se ne vidi ( 0/0 ) :D
Od Dynamic Contrasta bole oci :type: :shock:

Poslednja izmena:
@Excalibur, sam si kriv, zasto su to oni bezobrazni? Sto nisi pogledao monitor pre kupovine, inace retko koji Samsung nema debelo probijanje pozadinskog svetla, 226BW ima odlicnu sliku, ali cak i on ima probijanje svetla, doduse umerenije od ostatka Samsung monitora. Inace to ti je neizlecivo da ti odgovorim na pitanje, dzabe se trudis, to je sto je. I to ne podleze garanciji, vidim da su iz Samsunga nastavili tradiciju 731BF je isto model sa uzasnim probijanjem pozadinske svetlosti.

Poslednja izmena:
Ovo je izgleda sad standard kod samsunga. Moj 226CW izgleda bukvalno isto. Meni licno ne smeta jer se ne primecuje toliko u radu a i kad sam kupovao nisam mogao mnogo da biram jer je tad bila zestoka nestasica i samo jedan jedini komad a i to sam narucio unapred. Navikao sam se i nemam zelju da reklamiram.

poslali mail od pre jedno 6 meseci na pitanje oko zaglavljenog piksela

Star je 6+ meseci.
Probijanje je skoro pocelo pre metar i po dana....sad ce 2, nisam imao vremena da se cimam.

ŠmugŠmug.... pa sad lepo kupi od njih usisivač, hard, dvdrw, tv72cm, mobilni i frižider, sve to oni lepo prave, a ti sad nešto zayebayesh sa probijanjem pozadinskog svetla... od svih ovih proizvoda, samo se to još pojavljuje kod frižidera, ali tek kad se otvore vrata, i to noću..
Zezam se, tako ti je kod šmugšmuga a i kod mnogih drugih, samo je ovaj ludachki izvikan. Svaki model se obavezno reklamira u svim mogućim sajtovima i listovima, uz suprelative. A, sa cenama su među jačima, pa, kad lepo pljuneš pare i skužiš kako si se nasukao, onda ti je blam da kukaš. Pun mi je forum takvih.... koji onda iz besa navlače ostale.
A, i nije to loše, uvek znaš da ti nije riknula neonka u panelu :-Š

@pisko, hahahaha, kako dobar naziv Šmugšmug!!!! :laugh:

@Excalibur, auu i time se bave znaci tek posle izvesnog vremena krenula da zeza pozadina? Jesi li probao telefonom da ih zoves, ili da odes tamo licno, ja nikada nisam kontaktirao ni jednu firmu e-mailom, jer ne verujem da tamo imaju vremena da citaju e-mailove.

Ne gledaju mailove????
Istorijat mailisanja:

Prvi mail, sav lep sa objasnjenjem i slikom........proslo 3 dana i nista.

Drugi mail, "sto me izbegavate" itd....pljuc, pljuc po njima............su odreagovali odmah sledeci dan. Ali sa odgovorom o pitanju koje sam poslao pre 6 meseci i na koje mi je odgovoreno.

Treci mail je, da nisam postavio pitanje u vezi piksela (to je staro 6mesecno pitanje) nego u vezi probijanja. Ali i dalje nema odogovora.

Cetvrti mail, posle 2 dana, opet izbegavanje.....sve po spisku........da ne kazem sta sam sve napisao..........."molimo vas posaljite mail ponovo u vezi slucaja", ja posaljem sve sa slikom isti prvi koji sam slao. Stize poruka sutra, da im posaljem sve mailove koje su mi oni slali, i koje sam ja slao.

Peti mail, poslao sve mailove.

I sada recite mi kada je problem, ne odgovaraju, kada ih napljujes i svasta-ponesto, jave se ali sa pogresnim stvarima. Da bi ti na kraju trazili sve mailove....izmedju malo drskosti prema njima. ( a drugacije kako :d )

Da ih zovem......tek mozda od ponedeljka, jer vremenski nisam mogao, a u glavnom sam dolazio gajbi oko 5 dokle oni rade...........a i oko 15 do 5 sam probao isto im se niko ne javlja.

Sad recite, koja zafrkavanje mene mailom?? A? :d :smack: :wall:

Sacekacu ja ponedeljak, a tu ce mi biti prijatelj iz trzisne da malo pocuje razgovor, da vidne kaki biznis to muljaju.

Gledao sam ja dosta Samsung (SamŠund) modela, ali mogu reci da sam jedino 2 uzivo video koji imaju problem, kod mene i kod jos jednog ortaka, ali on je davno uspeo to da servisira, otprilike kada sam ja uzeo monitor, znaci pre 6 meseci. Sve ostalo je bilo po netu, i oni su tamo uspeli da menjaju, ali pobogu here is Serbia. Pa pitam za slucaj pre nego sto krenem u action.

Inace istina je da je ovaj monitor imao ekstra crnu boju, sve sa neonkom koja strci par milimetara gore, cak se i ona dole nije videla, ali eto........a i nisam ga zeznuo, pa ko neki sto udaraju monitor jer nisu uspeli da predju gazdu u nekoj igrici :D :D

danas dok sam svrljao po strani erc commmerca stoje review-i monitora (skenirane strane casopisa) od SK do Micro i ostalih, i svima je model odlican i nema probijanja pozadinskog osvetljnja. Not true..........ima.

A TV cu da uzem od Philips, ce da dobar ispadne i to od 32 incha.......uskoro :D

Poslednja izmena:
Ubuduce biraj bolju firmu, a pogotovu nemoj da verujes casopisima, jer po tim domacim casopisima nahvale onoga ko ih plati.

Mada samo da znas ovo sto ti njima radis spada u maltretiranje, jesi ti musterija, i zna se da je musterija uvek u pravu, ali bolje je da si uspeo jednom bar da odes licno ili da dopres do njih telefonom, ali ko zna mozda kod nas psovke bolje prolaze.

Druze...I na benchu se preko foruma nahvaljuje onaj ko plati...sto sam video u hiljadu slucajeva raznog hvalisanja djubreta od komponenti po threadovima...a ja do sada nisam video NI JEDAN TFT monitor koji nema pozadinsko probijanje osvetljenja, tako da je ovo meni smesno.

Sretni praznici svima.

Aj sada pomoc ako moze.

Znaci ne mogu da verujem koliko su ovi iz ERC-a bezobrazni da izbegavaju u sirokom luku ikakvu komunikaciju preko maila. Poslao sam im mail sa attachmentom oko probijanja svetla.......nisu se javili......napisao sto me izbegavaju u sirokom luku.........poslali mail od pre jedno 6 meseci na pitanje oko zaglavljenog piksela, ponovo............napisao da im nisam napisao za mrtav piksel nego za probijanje svetla.....opet mutavi se prave......ponovo za bezobrazluk........i javili se da posaljem sve mailove koje sam do sada poslao i one koje sam primio od njih. Znaci loooodilo :smash: :wall:

Probavano je sve, kontrast/osvetljenje na 0, gamma....ma sve i svasta.......receno je da Dynamic Contrast popravlja to, ali meni ne treba dynamic contrast, jer tada ja tripujem sa slikom.

Elem evo slike:
DSC00262.jpg

Sad da li da ih upucam ili ne?

Evo da se i ja ubacim u spiku posto imam 931bw:D
I ja sam imao problema sa doticnim monitorom (pretrazi malo postove, detaljno sam opisivao sta se desavalo):-devil-:. Pozadinsko probijanje je bilo extra izrazeno...pa se pojavio jedan mrtvi pixelcic. Ali to se sve desilo 3-4 nedelje nakon sto sam ga uzeo. Do tada je sve bilo ok. Insistirao sam na zameni, naravno dobio sam drugi monitor i sada je sve ok. Verovatno ti je zapao "losh" primerak. reklamiraj, trazi zameni. Prvo kulturno, a onda zapreti inspekcijom (ostro) i dobices svoj monitor!:banana:

Poslednja izmena:
@Stormwatch, pa naravno da se to isto radi i na Benchu, rekao sam da se odnosi i na domace casopise, znaci i Digital i svi ostali, to bez pardona. Sto se probijanja svetlosti tice ni ja nisam video ni jedan monitor bez istoga, ali ono na slici je van svake mere, a taj monitor uopste nije bio jeftin, znaci neko za debele pare prodaje nesto sto nije kvalitet vec je puka reklama ili laz.

Evo, da samo kazem da je na mom 205bw jos crnje i gore stanje, videcu za koji dan sta ce ovi u ercu da urade, ili ce me oladiti, ili zameniti monitor!

Vazno je da ima crvena, plava, zelena i neka od njih zaglavljena. ;)
I Istina je, da i sada ovaj monitor koji mozda sada kosta 230 evra ili pak 250, nekada je kostao i 350 ili 400.
Los ili ne los, opet je to pola ili pak ceo neciji komp. Ne valja napajanje, menjaj. Nevalja panel, menjaj. A dijagnostika............se vidi i okom. Cim prodje ovaj led napolju icicu do ERC-a, a pre toga poziv fonom........konacno imam vremena. :banana: :zgran:

Moguce da je 931BW jedan od retkih koji imaju ovo...........kod nas verovatno zapala cela serija losih :d
Na forumima outside nalazio da 226BW je cest primerak koji ima probijanje.

Nazad
Vrh Dno