Šta je novo?

i jos jedan komp.. upgrade masine iz potpisa

kVu

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2003
Poena
675
ostavio bih kuciste. Stoji otvoreno u drugoj prostoriji tako da ne vidim razlog da se to menja. Napajanje koje imam je 350W, neki chieftec, to dakle verovatno moram zameniti. Imam dva PATA harda, od 160 i 320gb. Ovaj od 320gb je 16mb buffer i vrti se na 7200. Da li to radi sa novim plocama ili mora iskljucivo sata2? Imam i externi 3.5 HDD 500gb sa e-sata prikljuckom. DVD rezac takodje pioneer, floppy...

Intel ili AMD je potpuno nebitna stvar. Cak sam zavoleo amd jer mi ovaj vec godinama radi besprekorno. Voleo bih i lepo da se igram.. Recimo NBA 2k9 sa full detaljima :)) Sluzice i za posao, nemam nameru da ga klokujem. Bitno je da radi brzo i stabilno.

Dakle treba preporuka za MB, CPU, Memoriju (nek bude minimum 4gb) grafiku (4770 mi se najvise dojmi za tu lovu) i napajanje. I naravno da sam miran par godina sto se tice nekih narednih upgrade-a. Monitor od 20'' cu kupiti naknadno. Moze i preporuka za to posto blage veze nemam koji je dobar monitor...

Terace se win7 i win xp, osim ako ne radi ona neka emulacija xp-a pod 7-icom kako treba za muz. programe.

budzet neka bude recimo oko 400 jura.. Moze i vise ako je zaista potrebno..

I ako moze preporuka gde i kod koga to sve sklopiti

hvala :)

Stari hard mozes da zadrzis, a nema potrebe da ides iznad ~400e za ostalo, tu ti se uklapaju

Phenom II X3 720BE
Asus M4A77TD Pro
2 x 2GB DDR3 Geil PC1333
Asus EAH4770/HTDI/512MD5
Corsair VX450, HX450 ili PC P&C Silencer od 500W

O monitoru otom-potom, kad budes kupovao, mada mislim da je bolje da uzmes od 22".

Komponente su iz firme na A, osim Corsair napajanja koja su iz firme na G.

HX450 je modularno i ima 2x(6+2)-pin konektora za grafu, u odnosu na jedan 6-pin kod VX450. Osim toga, HX450 ima i 2 molex konektora vise u odnosu na VX450. Konacno, garancija na HX je 7 godina, a na VX je 5 god.
Silencer je takodje built by Seasonic, kao i ova dva Corsair-a, nije modularno i ima 8-cm fan.

Dolaze u obzir i OCZ SxS od 500W, kao i LC Power LC6600GP2.

Prvi izbor bi mi bio HX450.

Poslednja izmena:
Vrh Dno