Šta je novo?

I Gainward u ATI taboru

Opa bato !!!:D

Sada ce i ASUS i MSI ;) Ko hoće da pravi najbrže grafičke kartice mora da pravi ATi :)

Auuu ovo je gadan i nizak udarac nVidia-i...

Evo direktnoglinka sa tog sajta.

Još kada bi ATI prestao da pravi buid by ATI kartice bila bi još bolja situacija u korist atia...

Bane® je napisao(la):
Još kada bi ATI prestao da pravi buid by ATI kartice bila bi još bolja situacija u korist atia...

Da, ali tek ako bi Leadtek presao kod ATija.

Jedino bih tada kupio power by ATi karticu.

Na kraju nece niko ostati da pise Nvidia drajvere :)

DusaN je napisao(la):
Da, ali tek ako bi Leadtek presao kod ATija.

Jedino bih tada kupio power by ATi karticu.
Stvar je u tome da kada ATI ne bi pravio svoje kartice, automatski bi najkvalitetnije kartice bile recimo Asus ili Gain, što je po meni marketinški daleko bolje rešenje...

Bane® je napisao(la):
Stvar je u tome da kada ATI ne bi pravio svoje kartice, automatski bi najkvalitetnije kartice bile recimo Asus ili Gain, što je po meni marketinški daleko bolje rešenje...

Ok, mada ne treba zaboraviti ni Hercules, cak bi njih stavio ispred Asusa ili Gainwarda.
Tada bi verovatno i drajveri bili u startu na visokom nivou.

Mada bih ja licno, kao veliki fan ATija, od proizvodjaca nVidia kartica u ATijevom taboru najvise voleo da vidim Leadtek ili eventualno Canopus.
I naravno da sve to moze da se nadje kod nas.

Gigabyte ima solidan Ati. Kod mene Sljaka jedan 8500 full sa catalyst 2 driver-ima i nema nikakvih "simptoma" sve je u najboljem redu a wolfenstain 3d nije nikada bolje izgledao niti brze radio nego sa truform-om
nisam zadovoljan jednino 3d club-om. Imao sam njihovu 7000 i slika je bila mutna do neizdrzivosti, nikakva podesavanja focus-s niti moire-a nisu pomogla. Na kraju su sam je zamenio. Cak je expertcolor 128 imala bolju sliku od nje
A sto se tice firmi koje bi pravile eventualno ATI, ili ti powered by Ati glasam za EI Nish

Sada napokon mogu da kupim Ati-ja i da ne razmisljam o kvalitetu :)

Problem je u drajverima... ATI-ju smetaju ostaci nVidia drajvera i to je to.. Dakle, ako hocete da vam ATI radi kako treba, install drajvera obavezno na cistu masinu...!!! Mozda sam prenaglio sa pljuvanjem na ATI-ja ali me je u poslednje vreme mucio, pa sam zato popizdeo... Inace, stigli su R9000 i 9700 pro built by ATI... pa da vidimo

delimir je napisao(la):
Max koja je okvirna cena za R9000, ako može da se zna?
Ja sam Gigabyte-ov sample primerak koji je bio na testu u Digital-u mogao da uzmem za 102EUr ali to ti je neka nabavna cena pa na to dodaj makar marzu bez poreza pa ces dobiti neku okvirnu retail cenu.

Pozdrav

byMaX je napisao(la):
Problem je u drajverima... ATI-ju smetaju ostaci nVidia drajvera i to je to.. Dakle, ako hocete da vam ATI radi kako treba, install drajvera obavezno na cistu masinu...!!! Mozda sam prenaglio sa pljuvanjem na ATI-ja ali me je u poslednje vreme mucio, pa sam zato popizdeo... Inace, stigli su R9000 i 9700 pro built by ATI... pa da vidimo

Max malo si konfuzan. Kad smo se culi za R8500 si mi rekao da je sam GPU nesto bagovit, a isto si rekao i za drivere, a sada kazes da im samo smetaju ostaci nvidia drivera.
Ajde malo preciznije. Ubrajas li ti u no name ATI karte i Hercules, Gigabyte ili ne jer sam iz tvog odgovora shvatio da da!?
Pozdrav

golum je napisao(la):
Max malo si konfuzan. Kad smo se culi za R8500 si mi rekao da je sam GPU nesto bagovit, a isto si rekao i za drivere, a sada kazes da im samo smetaju ostaci nvidia drivera.
Ajde malo preciznije. Ubrajas li ti u no name ATI karte i Hercules, Gigabyte ili ne jer sam iz tvog odgovora shvatio da da!?
Pozdrav

Pazi ovako... Prve revizije R8500 jezgra su bile bagovite i u to niko ne sumnja. To se moglo procitati u svakom strucnijem testu (Digit Life, X-bit labs). Drajveri su se znacajno popravili, a ono sto sam rekao da smetaju ostaci drajvera, odnosi se na R250 i R300... Dakle, drajveri i nisu losi sami po sebi (evo prolaze testovi i veliki broj igara veoma veoma dobro), mada se primecuje da i dalje ne izvlace maksimum. Nekada se primeti razlika u performansama (recimo pokrenes 3DMark2001 i dobijes, lupam 12000 poena...) Onda restartujes, pa udjes u Quake, Jedi Knight, pa opet meris 3DMark i dobijes 11500 poena ili jos manje! To ne sme da se desava na jednom XP-u, pogotovo sto se takva stvar apsolutno ne desava ni sa jednom nVidia-om. Oseca se neupeglanost drajvera, i to je cinjenica... Mada, opet kazem, ne prave vise probleme u meri u kojoj me to nervira... Stavise, R300 je jako privlacna kartica... Mada mislim da cu sacekati nV30 :)

RADEON 9700 PRO 128MB - Direct3D Fix - This issue affects RADEON 9700 PRO 128MB using CATALYST 02.2 under Windows 98, Windows ME, Windows 2000, and Windows XP. The system may lock up or display corruption in certain scenes when playing the following Direct3D games: Battlefield 1942, Mafia and The Thing. To workaround this issue using CATALYST 02.2 drivers, obtain and install the appropriate Direct3D component update for your OS - WinXP-3DUAG-0121-PATCH.EXE / W2K-3DUAG-0121-PATCH.EXE / Win98ME-3DUAG-0121-PATCH.EXE.

Popravljaju se nema sta... Vise informacija na gameguru.box.sk
inace, ovo se desava i na 9000pro karticama (Barem kada su Mafia i Battlefield u pitanju)...

Skinuo sam i kataliste 7.14 (0.24)... za powered by i built by atije... Cudi me da su u spisku katalist drajvera podrzane sve radeon kartice do 9000pro ali bez 9700...? Izgleda da za 9700 postoje samo ovi sa CD-a? Rage3D drajvere necu da isprobavam... imaju alpha sufikse...

Pa da, cini mi se da su najavili da ce ovi Catalysti biti za sve radeone osim 9700 verzija, a da ce 9700 imate posebne drajvere koji ce biti osnova za sledece kartice i cipove.

A patchevi koji otkljanjaju probleme u igricama nalaze se na strani kartice pa pod technical issues.

strana za izbor kartice http://mirror.ati.com/products/builtdesktoppc.html

Ma idi bre... Ovaj R9700 je jeziva kartica... Ono, ne oseca da li si ukljucio FSAA ili Aniso 16x.... Cak ni u jako zahtevnoj igri kao sto je Mafia.... (namerno nisam instalirao patch za ovu igru jer me jos nije zezala... ali Battlefield jeste , cisto da vidim u cemu je problem... )

Vrh Dno