Šta je novo?

I CDBurnerXP u "probranom" društvu

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Još jedan program je postao OpenCandy

Dokle više breeeeeeeeeeeeeeeeee

pokusao sam da guglam, ali mi i dalje nije najjasnije. Sto bi se reklo, po srpski receno, sta to znaci kad program postane open candy? jel to adware ili ono smaranje sa instalacijom ask.com ili bing-a?

Pa to je to, sve isto sr*nje, nebitno kako se zove.:)
Samo dobro paziti prilikom instalacije i nema problema, to su poceli da uvaljuju uz masu free programa.

Poslednja izmena:
ok, hvala na potvrdi. ja u svakom slucaju ne koristim vise taj CDburnerXP, iako sam bio jako zadovoljan njime. Morao sam da predjem na drugo "rezalo" jer iz nekog razloga kad sam kupio drugi komp, nije hteo da podrzava novi rezac, ali to nije ni bitno.
Bitno je da smo saznali da su se i oni "iskvarili", pa covek treba da bude obazriv !!!.

Samo treba dobro pogledati opcije za download. :) Doduse, minimal verzija je dostupna za download par dana posle Open Candy verzije. :p

64710420.jpg

Poslednja izmena:
Garsone kralju, i ja sam hteo da to napišem, ali nisam hteo da smaram masu.

Hvala ti puno što si to uradio.

MSI verzija ne sadrži OpenCandy, a za razliku od EXE verzije ova verzija je silent install.

Bar ja nisam video OpenCandy kad sam ekstrahovao instaler.

Poslednja izmena:
Inace, CDBurnerXP je ranije isao sa Ask Toolbar-om za koji autori tvrde da je "losiji" od Open Candy-ja, mada je i tada postojala minimal verzija.
Ono za sta ja skidam kapu autorima je x64 verzija.:eyebrows: Mislim da od popularnijih burnera nazalost nijedan drugi nema x64 verziju. :(

Garsone grešiš, Ashampoo FREE burning studio podržava sve sisteme čak i Win 7 x64.
Mana mu je što ima Ashampoo tulbar a vrlina što reže i kopira a ima "samo" 8 MB.

Imaš i verziju bez tulbara koja ima 5.8 MB ali pazi da pri instalaciji odčekiras "the page desktop icon". Samo posle produži instalaciju.

I ona bi trebala da radi na Win 7 x64 iako je malo starija verzija.

Pokušaj

Meni ovo ne izgleda kao x64 only verzija.
"Obicna" 32bit verzija CDBurnerXP je takodje x64 compatible ali ja sam mislio na verziju koja je x64 only.
Sto se velicine (a i svega ostalog) tice ImgBurn je rekorder, neverovatno je sta sve nudi u 2,7MB. :smoke:

Nudi svašta. Među ponudama ima i ask tulbar :d

U pravu si, linkove koje sam dao su za programe koji rade na obe platforme a ne samo za x64.

Poslednja izmena:
I njega imam instaliranog. Takodje odlicna aplikacija. Zaboravih i da InfraRecorder postoji u x64 varijanti.
Jedna interesantna mogucnost programa, par puta mi je bila veoma korisna: InfraRecorder moze da uradi erase "izbagovanih" RW diskova, recimo ako je prekinuto rezanje ili tako nesto.:)

Ovako, ja imam Win 7 64-bit, i posto sam napomenuo da me je CD burner XP nesto zezao (nije prepoznavao rezac), isprobao sam nekoliko programcica. Probao sam i taj Infrarecorder x64, i on je prepoznao rezac. Medjutim on je nesto drugo gnjavio, pa sam odustao. Na kraju sam nasao nekako i evo super zadovoljan sa Ashampoo Burner studio free. Posto eto vec ima par meseci da sam ga instalirao ne secam se da li je bilo ask ili ashampoo toolbara, ali ja to nemam. Ako ga je i bilo ja sam do odcekirao da se ne instalira. Kao drugo, "Zvezdas" je postavio link za verziju 6.76 koliko mi se cini, a ja imam 6.77, eto cisto da napomenem ako neko hoce da ima i noviju...

Jesi li probao najnoviji CDBurnerXP x64, imas i portable verziju?

nisam isprobavao najnoviju verziju, i eto mogu da probam ali nesto sumnjam. Nekoliko prethodnih verzija sam isprobavao i nijedna nije prepoznavala moj rezac (iako sam na njihovom sajtu pronasao da konkretno moj rezac bi trebao da bude podrzan). Ajde probacu, mada vec sam se navikao na ashampoo free.

evo upravo sam probao i najnoviju portable CDburner XP i opet vidim "no compatible drives"
Ne znam, ali nije ni bitno, nekako se privikoh na Ashampoo i super mi radi.

@TMEV
Koji ti to uredjaj imas kad ga ovaj ne vidi?

@ Garson
ja se stvarno izvinjavam nikako nisam primetio tvoje pitanje. evo posle mesec dana nadam se da nije zaboravljena tematika. Moj DVD rezac je u sklopu laptopa i ovo mu je oznaka:
MATSHITA DVD-RAM UJ880AS ATA DEVICE
dakle prepisano doslovce iz device manager-a.

ja sam pogledao detaljno na CD burner XP sajtu i ovaj konkretno model je podrzan. Ali eto kod mene nece pa nece. U toku manje od godinu dana koliko sam vlasnik ovog lapa nekoliko verzija ovog programa se update-ovalo i nikada nije radilo... tako da sam i prestao vise da proveravam eto dok neko nije pomenuo onu portabilnu verziju. Kao sto i tada rekoh ni ona mi nije prepoznavala rezac.

Nije problem, ne zalim se vise... navikao sam se na free ashampoo i super mi je.

CD Burner XP iako lepo izgleda i narezani diskovi su dobrog kvaliteta ima jako nezgodan problem sa ogromnim zauzecem procesora pri rezanju. Ashampoo je svetlosnu godinu bolji program za backup tako da nista ne propustas. Za neke "advanced akrobacije" uvek mozes koristiti ImgBurn.

@ Minja
ja se izvinjavam svima sto mozda vole taj ImgBurn ali ja njega jednostavno NE MOGU da svarim nikako. Upravo u tom periodu kada sam shvatio da mi CDburnerXP ne radi na novom kompu, isprobao sam masu free burnera, pa i taj ImgBurn. dizajn totalno neintuitivan za obicnog korisnika kao sto sam ja. Kao "obican korisnik" podrazumevam nekoga ko nareze sebi neki backup DVD ili filmove u proseku jednom do dva puta mesecno. Nekad cak i redje od toga. Ja verujem da je za te napredne akrobacije zaista dobar ali za mene nije :) hehe.

Ne volim ga ni ja bas zbog toga :) ali da ima puno opcija ima. Korstim Ashampoo i zaista sam zadovoljan jer uglavnom radim backup sa hard diska i ponekad napravim neki image. CD Burner bi bio ok da nije velikog zauzeca procesora na nekim kompjuterima (kod mene slucaj na dva laptopa) pa sam ga sa nerom poslao u istoriju.

U zadnjih par verzija ImgBurn je napredovao po pitanju interfejsa, tako da sada ima explorer-like prozor iz dva dela kao i ostali programi, pa se prostim prevlacenjem fajlova prave kompilacije. :)

@ Garson

e pa to prosto prevlacenje fajlova je meni falilo (izmedju ostalog) u ImgBurneru. ako bude bilo potrebe probacu ga opet cisto da vidim kakve su to izmene, ali sumnjam.

@ Garson

e pa to prosto prevlacenje fajlova je meni falilo (izmedju ostalog) u ImgBurneru. ako bude bilo potrebe probacu ga opet cisto da vidim kakve su to izmene, ali sumnjam.
Kazem, sad je to implementirano i to odlicno.:)

Jednom poodavno sam se nesto registrovao na Ashampoo sajtu i recimo jednom u 2-3 nedelje mi salju ponude da kupujem njihov softver sa popustima itd... E sada, jutros dobijam e-mail kako nude 5 Ashampoo Full Verzija za free. I kazu mi "spread the word". Ja sam licno skinuo i instalirao samo
Ashampoo Burning Studio Advanced 2010 i Optimizer 6. Preostala 3 me ne interesuju. Kad se instalira program onda ili na mejl ti posalju serijski broj ili ti se otvori web strana sa datim serijskim.

evo linka:

www.ashampoo.com/gift

i dodatak: Just enter your coupon code ASH-444LW1 on the page

DA NAGLASIM MODERATORIMA DA OVO NIJE PIRATERIJA, vec validna ponuda na e-mail. I sama rec GIFT u gorepostavljenom linku govori da je to neki kao poklon... Za Optimizer 6 i razumem jer vec imaju verziju 7, koja mora da se kupi. Ali burner nema noviji cini mi se...

eto nadam se da ce moci jos neko da iskoristi ovo osim mene...

Nazad
Vrh Dno