Šta je novo?

I Am Rich - Iphone Application

I Am Rich is an application for the Apple iPhone OS, distributed using the App Store. When launched, the screen only contains a glowing red gem, and a button that when pressed, displays the following mantra in large text:

I am rich
I deserve [sic] it
I am good,
healthy &
successful

The application is described as "a work of art with no hidden function at all", with its only purpose being to show other people that they were able to afford it, making it a Veblen good. I Am Rich was sold on the App Store for US$999.99, €799,99, and £599.99. The application was removed from the App Store the day following its release, on August 6, 2008 (2008-08-06).

During the time the application was available, eight people bought it, one of whom claimed the purchase was entirely accidental :wall:. The eight purchases of the product earned developer Heinrich US$5,600, which he claims Apple has yet to pay :whip:

Poslednja izmena:
Ultimativno!

Ih , glupe i skupe stvari za bogate ljude to ide zajedno.
Ali slucajno je kupio.... kad bi ja mogao tako slucajno da "izgubim" 1k € a da ne primetim (odmah).

Apple je super kul firma, i ovakve aplikacije su sasvim opravdane, nije to za siro'tane ...

:D kakv lik! a ovi ludaci sto su kupili jos ludji!!! da je aplikacija ostala mesec dana na AppStore covek bi postao milioner :d

? o cemu ti pricas,lik je dobio super ideju napravio aplikaciju koja kosta 999$ i nista ne radi, i ljudi kupuju to da se vidi da su "loaded"
znaci nema to veze sa apple-om

jel ima aplikacija da se kupi za Nokia-u na telenorovoj mrezi ?

au ljudi o ovoj se aplikaciji pricalo jos proslo leto... :) nema je vise , skinuta je nakon sto je lik zaradio 5000 dolara :)

au ljudi o ovoj se aplikaciji pricalo jos proslo leto... :) nema je vise , skinuta je nakon sto je lik zaradio 5000 dolara :)

sad tripuju ljudi da josh vishe vredi ... verovatno je eBay cena takvog iPhone-a oko 10.000 dolara

? o cemu ti pricas,lik je dobio super ideju napravio aplikaciju koja kosta 999$ i nista ne radi, i ljudi kupuju to da se vidi da su "loaded"
znaci nema to veze sa apple-om
Ne slaže li se baš to sa delom njihove filozofije i marketinga, tj. barem kupaca i ironije li pogotovo u Srbiji :d ne govorim o poznavaocima već o onima koji Ipod, a pogotovo Iphone kupuju jer je on brand jer je cool jer tako žele da pokažu ko su i šta su. Statusni simbol ukratko, ova aplikacija je baš to i to onako potpuno direktno, bez lažnog morala ;)

Poslednja izmena:
Ne brini se, ako je nema uskoro ce je biti...

Znaci lik je za glupost zaradio 5k dolara... Svaka mu cast... Naslo se 5 petardi da mu plati :wall:

ne govorim o poznavaocima već o onima koji Ipod, a pogotovo Iphone kupuju jer je on brand jer je cool jer tako žele da pokažu ko su i šta su. Statusni simbol ukratko, ova aplikacija je baš to i to onako potpuno direktno, bez lažnog morala ;)
Tačno! Znam samo 2 čoveka koji imaju iPhone - obojica ga koriste samo za telefoniranje! Čak ni SMS ne koriste :D Žao mi je što su prilično stariji od mene, pa ne mogu da ih zezam nonstop za to :D

Sad bi trebo da napravi Limited Green Edition.
Al' bi bio hit...

Genijalno :d

ahahah, al najjache je - version 1.0 :d

mada, sad videh - 100 kilobajta, ko zna shta tu ima, samo se vi zezajte, ovo ne da je dobra cena, nego ce se ispostaviti da je prajsles! :)

Znaci lik je za glupost zaradio 5k dolara... Svaka mu cast... Naslo se 5 petardi da mu plati :wall:
Zašto glupost? Ako je neko spreman da plati neku uslugu ili robu odakle nam pravo da mu branimo da troši novac na to koliko god nama delovalo besmisleno. To i jeste poenta potrošačkog društva u kome ima stvari koje su meni i besmislenije ;)

Mislim da su ti koji su to platili veoma svesni toga šta rade i da neće osiromašiti :D

Ma aplikacija za iskompleksirane ljude koji sve i svakog posmatrtaju kroz $$...

Tačno! Znam samo 2 čoveka koji imaju iPhone - obojica ga koriste samo za telefoniranje! Čak ni SMS ne koriste :D Žao mi je što su prilično stariji od mene, pa ne mogu da ih zezam nonstop za to :D

Ja znam jednog - kolega sa posla, ni za telefoniranje ga ne koristi, a kamoli za SMS, za to ima neku staru nokiu na s40 platformi. Ovo obavezno ima da mu preporučim :d:D
Ček, ne mogu da se setim ko još ima iPhone od ljudi koje lično znam :lupko:
Drugar je nedavno kupovao fon, treba mu za posao, ono, veliki imenik, e-mail itd, i naravno kupio je E71, mada se dvoumio i oko nekog BlackBerry uređaja. E da, da li ima neka ovakva nazovi aplikacija za Symbian? Oću i ja da se qrčim :smoke:

^^ hahahaahahah

Vrh Dno