Šta je novo?

Hyper X na G-skill?!?!

orckristeg

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2005
Poena
375
Elem, imam G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400PHU2-2GBHZ - Retail evo i linka:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231065
Palo mi je na pamet obzirom da na plocici imam 4 slota, da uguram jos 2x1gb-a neke memorije, ali se postavlja pitanje koje? Ne bih da se razbacujem (jer ne'am xD) a i ne bih da stavljam neki totalni tresh... Opet prica, komsija-placanje na rate-ogranicenja sto se tice narucivanja, pa sam stoga imao pristup cenovniku jedne nase firme, i iz kataloga mi je zapalo za oko ovo: Kingston KHX 2GB DDR2 800 CL4 kit evo i linka:
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9011281
Ono sto mene interesuje je misljenje o ovoj memoriji? Da li je cena prepumpana? Da li bi se to "mirisalo" sa ovom mojom? Ovaj dzi skil mi je prirastao k'srcu, pa ga ne bih menjao i uzimao neku drugu istu, pa zbog toga ova muka cela :)
Kontam da bi bilo pametnije da ovu udam a da uzmem 2x2 neceg istog ali opet....
Tako da molim sve strucne da pomognu ako je to moguce :) Hvala!
:wave:

prodje 8 sati a niko nsita nema da posavetuje i kaze :(

Ako neces da klokujes memoriju, onda opusteno, vrlo tesko da to nece lepo raditi. ako hoces da klokujes, prodaj to i uzmi nesto od 2x2.
Veruj mi da ti govorim pravu stvar, ako hoces i obrazlozenje, nije problem.
Ja sam verovatno jedini amater na ovom forumu koji je promenio vise od 20tak stapova ddr2, u zadnjih godinu ipo, tako da je to oblast oko koje sam se najvise zanimao.

pa tek sam skoro oc-ova cpu, ali nista spec samo na 2.64... tako da kontam da se necu nesto preterano cimati oko toga, ali svakako bi da ga malo svirnem :) mislis da to ne bi moglo, znam da su voltaze malo razlicite, ali kontam da bi to moglo da se namunji a?

Nije problem oc procesora, ako memorija radi na stock vrednostima. Ako ostavis memoriju da radi na 800, i zviznes joj napon koji odgovara specifikaciji te "gladnije" i sve ce ok da radi. Pozdrav!

Memorija DIMM DDR2 2x1GB 800MHz OCZ Titanium CL4, EPP/OCZ2T8002GK
imam sada i ovo u ponudi, cena je oko 3300 znaci ista :) sta mislis o tome?

Sve jedno je, idi samo na to da je cl4 memorija ( na 800mhz) i da je sto jeftinija. Ako je ista cena, onda vidi koja ima bolje hladjenje. Realno, ista je sve to boranija, pogotovo ako ne klokujes memoriju. Naravno ima ozbiljnih memorija koje rade i na 1066+ sa malim naponima, ali to nije sad bitno.
Pozdrav

hm ok hvala! cl4 su obe, mislim da ce pobedu odneti ocz posto mi je jaca firma :)

Vrh Dno