Šta je novo?

HUAWEI WiFi AX3 (Quad-core) gubi signal

evilmc

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 8400 & LC Power LC-CC-120-ARGB-PRO
Matična ploča
Asus z370-A
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz CL16
GPU
ROG Strix GeForce® GTX 1060 OC edition 6GB GDDR5
Storage
SAMSUNG M.2.1TB 980 PRO & 7TB HDD
Zvuk
LOGITECH Z623 2.1
PSU
Corsair 850
Kućište
DARK BASE PRO 901 Black
Monitor
Dell P2719H x2
Miš & tastatura
Mx Master 2S & Anne Pro 2
Ostale periferije
BeQuiet 140mm x3
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
Pametni uređaji
QNAP TS-253Be-8GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zdravo svima,

Imam problem sa navedenim ruterom da gubi signal za WiFi svakog dana u vecernjim satima. Problem postoji vec par meseci unazad, ali nikako da nadjem uzrok u cemu je problem. Svako vece u 22h signal se izgubi i onda moram da ga iskljucim iz struje da bi se restartovao i poceo opet sa radom, I posle toga vise nema prekida do sutra uvece u isto vreme :)

Posedujem 2 uredjaja HUAWEI WiFi AX3 (Quad-core). 1 uredjaj sluzi kao WIFI (crni model), a 2 uredjaj sluzi kao WIFI Repetitor (beli uredjaj) i nalazi se u drugoj kuci u istom dvoristu)

Problem imam sa CRNIM uredjajem i on je kineska verzija rutera, da bi imali predstavu o cemu se radi, detaljno :)

Ruter je povezan ovim redosledom i nalazi se na drugom spratu kuce.

Putanja: SBB internet ruter (prizemlje), u LAN port ide UTP CAT 6 cabl od 13m i on vodi do zenske uticnice u zidu na drugom spratu kuce. Iz uticnice ide 1m UTP CAT 6 cabl do Tenda SG105 Gigabit Mini 5-Port i on razdvaja za TV, Soundbar, NAS, i jedan LAN UTP CAT 6 cabl od 13m do druge sobe gde je isto zenska uticnica u zidu i tamo isto ide 1m UTP CAT 6 cabl do Tenda SG105 Gigabit Mini 5-Port i on razdvaja za Desktop racunar i HUAWEI WiFi AX3 (Quad-core) ruter.

Nadam se da ste me razumeli i da cemo resiti ovaj problem :)

Proveri u interfejsu tog rutera pod WiFi da nemaš setovano neko pravilo za gašenje wireless signala u 22h.

Zbog kineskog rutera, bilo je time zone na Bejing i zbog te vremenske razlike, on mi se gasio u 22...Pretpostavljam :) Imao sam pravilo da mi se gasi WIFI u 04:00 do 08:00 ujutru. Ali iskreno nisam to nikada proverio da li radi tj da li se uredjaj gasi u to vreme. Sada sam ugasio ta podesavanja i videcu u narednim danima kako ce da se ponasa.

Koja glupost, ali hvala @hazmaju

Promeni vremensku zonu i namesti opet pravila kako ti odgovara, pa isprati. Ne moraš ni da gasiš. Pozdrav

Vrh Dno