Šta je novo?

Huawei U8500 (zvezda telefon)

fruit23

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
330
Video sam ovaj telefon u ponudi kod mts-a uz zvezda paket za 1 din, ali nigde ne mogu da nadjem koji procesor ima ovaj mob i koliko ima ram memorije?
Zanima me vase misljenje o ovom telefonu?

cpu bi trebao da je 528mhz

Tako je mislim da je Qualcomm 7225 na 528MHz...

Inace danas sam ga uzeo, eno ga na punjacu. Prvi utisak nije los. Ucinilo mi se kada sam ga uzimao da je neke bele boje, bliskoj boji bele kafe ili nesto tako, ali sam se u stvari prevario zbog svetla u prostoriji, ledja nisu jednostavno bela, vec sedefaste boje i na prirodnom svetlu su mnogo lepseg utiska od prvobitnog. Ekran bi mogao mislim biti svetliji, tj bolje osvetljen, ali... da sacekamo malo da ga pretumbam par dana pa da sazmemo utiske.

Inace, dobio sam 1Gb microsd karticu, usb kabl koji se kaci i na punjac i slusalice.

Telefon se dobija vec uz Paket "SEVER" za 750 dinara mesecno.

E sad... jedna kvaka... Prodavacica mi je rekla da je OBAVEZAN 3g paket tj. doplata za 3G mrezu od 117 din mesecno mislim.

Dobio sam i free R220 tel i 6 meseci valjda nekog bonusa.
I ako je od MTS-a dista je :)

Inace nisam ljubitelj MTS-a... ni najmanje.

to uslovljavanje 3g-om je protivzakonito ali to je mts, moze im se

to uslovljavanje 3g-om je protivzakonito ali to je mts, moze im se

svakako ti dodje na isto...dodjes na racunicu od 880-890din kao i kod drugih operatera za slican paket, a sad da li ce racunati pretplata+3g ili sve u paketu, tako mi je mindedj :)

Inace sto se tice telefona i ja sam ga uzeo danas. Deluje ok. NIsam bio nesto mnogo u kontaktu sa androidom do sada, pa ne mogu nesto mnogo da detaljisem.
Sto se tice brzine telefona meni deluje ok. Po onome sto sam citao na netu ocekivao sam losije, u najgorem slucaju isto je kao N5800 sa koje sam presao. Sva poredjenja se odnose na N5800.
Ekran mi deluje bolje kako po prikazu tako i po zivahnosti, samo sto mene licno smara kapacitivni ekran, falice mi brutalno olovka, pogotovo za surf.
Ono sto je mene najvise zanimalo, to je zvuk, tj kako svira. Malo je losiji i slabiji, ali s obzirom da sam ga uzeo za 1din uz relativno mali paket, prezivecu.
Kamera je sama po sebi dosta losija, samo 15fps. Fotografije onako, cisto da posluzi, ako me jako mrzi da vadim DSLR koji vucaram non stop sa sobom :)
GPS, tek treba da instaliram iGo pa cu da vidim.
A generealno sto se tice i ostalog, ako me ne bude mrzelo da se bakcem sa drugim ROM-ovima, videcemo sta ce jos da kaze. Inace stize sa Android verzijom 2.2.2, tako da ako se ne varam u pitanju je Froyo.

ako bude neki custom 2.3 osetices znacajnu razliku u sviranju :)

dosta, iz mog iskustva, froyo je daleko tisi od gingerbreada.

Izgleda da se 3G pretplata moze iskljuciti, tj, MORA DA MOZE, jer ako telefon nema mogucnost video poziva, sta onda meni oni to naplacuju?

Uzimam jedan od ova dva Huawei-a U8110 ili U8500 u MTS-u, kako vidim osim u izgledu i boljem (vece rezolucije) ekranu u korist U8500 nema nikakve razlike. Nazalost U8500 moze da se dobije samo uz Zvezda paket sa 100min razgovora sto mi je malo tako da ce verovatno ici U8110 u mix750 paketu. Telefon planiram da koristim iskljucivo povremeno zbog navigacije, nista svakodnevno akanje, za poso imam 4god staru Nokiju 1xxx, neznam koliko je bolja rezolucija ekrana presudna zbog navigacije?

Neznam samo dali su ekrani kapacitivni ili obicni (rezidentni) ?

Poslednja izmena:
Izgleda da se 3G pretplata moze iskljuciti, tj, MORA DA MOZE, jer ako telefon nema mogucnost video poziva, sta onda meni oni to naplacuju?

Pa naplacuju ti 3G. To je kao da kazes sto bi placao adls ili kablovski net kada nemam kameru za skajp, kao sto adsl nije samo skajp tako ni 3g nisu samo video pozivi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Uzimam jedan od ova dva Huawei-a U8110 ili U8500 u MTS-u, kako vidim osim u izgledu i boljem (vece rezolucije) ekranu u korist U8500 nema nikakve razlike. Nazalost U8500 moze da se dobije samo uz Zvezda paket sa 100min razgovora sto mi je malo tako da ce verovatno ici U8110 u mix750 paketu. Telefon planiram da koristim iskljucivo povremeno zbog navigacije, nista svakodnevno akanje, za poso imam 4god staru Nokiju 1xxx, neznam koliko je bolja rezolucija ekrana presudna zbog navigacije?

Isprobao sam i jedan i drugi, i u8500 je ostavio bolji utisak na mene.
Ekran kod 8110 je rezistivan, a ne rezidentan :), a kod u8500 kapacitivan.
Zasto ne proveris kod njih da li mozes da se prebacis posle na mix750?
Trebalo bi da moze posto je isti cenovni rang. Mozes da menjas tarife u cenovnoj klasi uz koji si sklopio ugovor ili da se prebacis na vece, ali nikad na manju tarifu od one uz koju si sklopio ugovor.
Mislim da mozes da promenis tarifu posle prvih mesec dana.

tesko da ce moci da se predje na mix750 jer iako je isti cenovni rang mix750 ima 250minuta razgovora a Zvezda paket samo 100min. U svakom slucaju posto sam imao pripaid nekoliko godina a zadnjih 4god sam postpaid trebalo bi napravimo neki kompromis jer je to i MTS-u i meni u interesu. Posto se uz Zvezda paket moze dobiti i LG Optimus P500 mislim da cu ipak ici na taj tel. kako vidim u odnosu na u8500 mozda kvalitet izrade za nijansu bolji i sto mi je vaznije jaca je baterija kod LG-a. Poseticu ih za neki dan pa cemo videti.

tesko da ce moci da se predje na mix750 jer iako je isti cenovni rang mix750 ima 250minuta razgovora a Zvezda paket samo 100min. U svakom slucaju posto sam imao pripaid nekoliko godina a zadnjih 4god sam postpaid trebalo bi napravimo neki kompromis jer je to i MTS-u i meni u interesu. Posto se uz Zvezda paket moze dobiti i LG Optimus P500 mislim da cu ipak ici na taj tel. kako vidim u odnosu na u8500 mozda kvalitet izrade za nijansu bolji i sto mi je vaznije jaca je baterija kod LG-a. Poseticu ih za neki dan pa cemo videti.

nema veze koliko cega ima u paketu, bitna je cena. imam "licencu" za sklapanje mts ugovora kao diler ;)
ako ces vec tko da gledas u zvezda paketu imas 300mb interneta, a u mixu samo minute i sms

Mislim da sa paketa "moj klub" ne mozete da migrirate na druge pakete u okviru mts ponude. Najbolje je da proverite u kol centru ipak, za svaki slucaj.

Povodom 3G pretplate, da... ne može iako je to po meni totalno bezveze. Kao možete da gledate kamerice po Beogradu (a šta da nisam iz Beograda??? koga bole uvo u Šapcu za stanje u saobraćaju na mostarskoj petlji) i kao neke TV programe. I javite ovo za paket MIX750 da li može da se pređe.

Jeste li dobili i majcu uz paket? Ja nisam.

Dobija se i majca i jos jedan telefon, nije los telefon za te pare znaci u skladu sa novcem dobijate telefon sa tim karakteristikama. Umeniju ide sve brzo ali igre su spore znaci ovaj tel nije za igre bar ne one zahtevnije. Kvalitet zvuka i svega ostalo je super...

Ako zelis uglavnom zbog navigacije slobodno onda uzmi polovan HUAWEI 8110 i instaliraj IGO. Radi fantasticno dobro,baterija drži i po 3h navigiranja. Sasvim dovoljno brzo odrađuje(PNA navigacioni uredjaji uglavnom imaju CPU 400-533MHz). Lično to koristim već 5-6meseci,a ok je i za ponekad telefonirati,WI-FI...

Vec sam na predplati godinama imam mix 150 paket koji u poslednje vreme postaje tesan uvek mi zafale jos bar 50-tak minuta. Tako da je steta da neuzmem bar U8500 kada je vec za 1din.

Koja mu je realna cena ? Vidim da u oglasima traze 130-140€, sto mi se cini malo mnogo, jer se dobija uz paket od 750din, po meni bi trebalo da bude tu negde kao C3 i U8110, sa MTS-a. Mozda gresim.

moj sam prodao za 130, dakle, cena je realna... trenutno.

sada pikiram da probam ovaj lg p500.

Nazad
Vrh Dno