Šta je novo?

Huawei U8500 root-ovanje problem

teletabis

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
649
Da li se neko skoro igrao sa root-ovanjem ovih U8500 iz MTS-a?

Sve sam školski odradio...skinuo z4root 1.1.0 (koju preporučuju po netu) i verziju 1.3.0 ali osim što mi telefon bleji po 5-6-7 minuta na plavom z4root ekranu ništa se ne dešava.

Onda sam probao SuperOneClick. Krenuo sa verzijom 2.1.1 koju preporučuju i još skinuo novu 2.3.3 .... i opet ništa. Kada dam komandu za root ili se zaglupi nakon startovanja servera ili ode korak dalje, ali ništa ne uradi.

Normalno, USB debugging uključen, antivirus isključen, itd.

po ovom uputstvu sam uradio 3-4 telefona

Re: Root-ovanje Huawei-a U8500
Pa hajde da pokusamo da objasnimo detaljno ...
Dakle ovako,da krenemo od instalacije drajvera.
Kada se telefon poveze USB kablom sa racunarom ,klikom na "My Computer" videcemo novi drajv koji se zove "Mobile Partner" (zelena ikona)
Nakon toga potrebno je na telefonu ukljuciti "debugging mode" - Menu/Setings/Aplikacije/Razvoj i cekira se gornja stavka ("USB otklanjanje gresaka").Potom se na racunaru u control panelu otvori "Devices and Printers" gde cemo videti novi hardver - "Android Adapter".Desni klik na ikonu Android adaptera pa odabir - Properties/Hardware/Properties/Driver a potom se instalira drajver tako sto se zada putanja do drajva "Mobile Partner" sa pocetka teksta.
Time su drajveri instalirani.
Nakon toga je potrebno pokrenuti ADB aplikaciju.(Na kratko ce se pojaviti DOS prozor)
Sada se moze pristupiti root-ovanju telefona Super One Click aplikacijom.
Kao sto ime aplikacije kaze,kada se ista pokrene sve sto je potrebno je jedan klik na jezicak "Root" i nakon 15-tak sekundi vas telefon je root-ovan.Nakon restarta telefona medju aplikacijama imacete novu ikonu -"Superuser".
Link za Super One Click (sa kojim je zapakovana i ADB aplikacija) mozete pronaci na xda forumu.
Eto ...

superone clic 2 3 1

vidim da moze da se klokne na 733mhz, pa onda igre rade tecno...jel probao to neko? mada meni igre i nisu toliko bitne, al reko ako nije komplikovano da se klokne proc, sto da ne :D

meni su najbitnije poruke, al ovde mnogo gresim jer su sitni dugmici, dok na nokii 5800 koji sam imao pre, nikad gresku nisam napravio...

mozda odem na wildfire ko sta sam prvo i planirao, nego kad mi vec odgovara droid mini paket, reko sto da ne uzmem i telefonce :)

Moze mala pomoc :) Poksuavam da instaliram drajvere za ADB ali bezuspesno.Povezem telefon preko USB-a sa racunarom, ukljucim debugging mode, desni klik na my computer > menage > device menager > tuse pojavi onaj zuti upitnik na adapteru> udem na update driver > posle toga zadam mu putanju do "Mobile Partner" ali uvek mi izbaci cannot install this hardware ...kao nije pronadjen adekvatan software .... ???

EDIT : Uspeo sam....isao sam na opciju da sam nadje drajvere na pc-u -_-

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno