Šta je novo?

Huawei Pura 80 serija

Citao da ga ima samo sa Harmony OS 5. Oce tako i u Evropu ili ga nece biti kao mate 70 serije?

Kirin 9020 u 5nm, sasvim korektno. Ako bude neki preorder dobar sa satom eto me nazad na Huaweiu :) brutalne kamere.

Zapravo je nešto napredniji 7nm. CPU je negdje u rangu SD8+ Gen1. 5nm bi mogao stići na Mate 80...
Pomešao si 9010 i 9020, novi čipset je u 5nm po svim kineskim sajtovima i prodavnicama
1000006200.jpg
1000006198.jpg

Interesantno sto u ove nove modele (Pura 70 i 80) stavljaju procesore u rangu flagshipova od pre 2-3 godine.

S obzirom da su im uredjaji brutalni i sve radi ko sat iz Svice, ovo mi samo govori da ovo utrkivanje proizvodjaca da naprave sto bolji i brzi procesor nema neke specijalne benefite za veliku vecinu korisnika. Bolje da se fokusiraju na baterije, kamere i izradu.

Interesantno da na CN sajtu Huaweia ni rec o cipsetu cak i detaljnim specifikacijama. Huawei krije zmaja 😁 cekamo da se skine embargo na reviewe pa cemo videti o kakvoj se zverki radi. Jedini fon koji me trenutno interesuje je ta Ultra mada ne verujem da ce pre jeseni global launch.

Можда сам обневидео, па хајде да питам.. Јел ово цена 2 000 USD за ултра модел?

Kirin 9020 je 7nm čip, samo je izgleda malo drugačije klokovan u Puri 80 u odnosu na Pura 70. X90 u njihovom laptopu može biti 5nm

Core performance of Kirin 9020 in Pura 80 is 22% higher than Pura 70 with 57% less power consumption
1000006224.jpg
The conclusion is that Huawei has made improvements in the CPU infrastructure, while also increasing the supply capacity of their production line.

Bice opet gomila "rekordno isporucenih" modela, a u prodaji ni blizu top 10.

Vivo i drugari su novi Huawei.

Nazad
Vrh Dno