Šta je novo?

Huawei P30 lite 6/256

Nikola Le

Poštovan
Učlanjen(a)
25.09.2015
Poena
54
Pozdrav svima, planiram da kupim ovaj telefon. Gledao sam recenzije, i svud se pojavljuje verzija sa 4GB RAM-a i 128GB interne memorije, ovog modela nema nigde, skuplji je za oko 4000 dinara. Zanima me da li ima još neke razlike osim što ima više memorije?

Moj savet ti je da preskočiš taj telefon. Kirin 710 je već praktično pregažen čispet, nije naročito bio konkurentan ni pre dve godine kada se pojavio, a tek danas nije, niti je garant za fludinost performansi uređaja u narednoj godini ili dve.

A ako te već zanima ja sam ga prroglugalo i piše da je dostupan u skoro svakom ovlašćenom lancu maloprodaje kod nas, sve što je potrebno jeste da kucaš na Google.

Gledao sam ja, ima ga u prodaji, ali nema nigde recenzije ni utisaka tog modela. Možete li da mi predložite neki drugi sa sličnim specifikacijama u tom cenovnom rangu?
6GB RAM-a je po mom mišljenju minimum trenutno jer će verovatno iz godine u godinu RAM-a trebati sve više, a ja i nisam baš u mogućnosti da svake godine menjam telefon. Bolje da uzmem sada neki solidan i da me služi sledeće 4-5 godine. Trenutno imam J7 2017, nije loš, ali primećujem da ga stižu godine polako.

Pa to ti je isti model kao i standardni P30 Lite, samo sa više memorije... Nije loš to telefon bio, ali je to telefon od pre godinu i po dana i dalje, i opet taj procesor je duplo sporiji danas od onoga šta nudi konkurencija za te pare...

Za te pare da se osvrneš na Xiaomi i Realme telefone... Imaš POCO X3, Redmi Note 9S/Pro, Realme 6/Pro, Realme 7/Pro, tu je sada i odlični Mi Note 10 Lite... Zavisi da li planiraš kupovinu u ovlašćenoj prodaji ili na KP i slično.

Pazi, ako želiš Huawei i ne smeta ti što nema Googla, takođe je P40 Lite fin i pristupačan telefon, pa i P40 Lite 5G...

Imaš baš veliki izbor, sve su to telefoni sa 6GB RAM-a, neki imaju i 8GB, i sasvim dobrim procesorima za tu cenu.

Svakako uzimam nov telefon, ne mora da bude baš Huawei. Do sada sam kupovao isključivo Samsung, ali sam primetio da drugi proizvodjači nude mnogo više za iste pa čak i manje pare. Razmotriću ove modele, bitan mi je Google jer sam navikao na njega i nekako ne mogu tek tako da se odvojim.

Mozda da pogledas Huawei Nova 5T, 6GB Ram, 128GB Rom, neku hiljadu skuplji od P30 lite, ali zato ima Kirin 980. Odlican telefon koristim ga oko 5 meseci, nemam nikakve primedbe.

Premašuje mi budžet... Trenutno se dvoumim izmedju: Xiaomi POCO X3 6 GB/128 i Xiaomi Mi Note 10 Lite 64 GB.

Ja bih ti preporučio Mi Note 10 Lite jer je manji telefon, ugodniji za ruku, verujem da ti to odogovara više jer si hteo P30 Lite koji je manji telefon. Imaš AMOLED ekran, doduše X3 ima 120Hz LCD, pa proceni šta ti je bitnije. Što se tiče performasi tu su negde, isto važi i za kamere.

Najveća razlika je dakle forma telefona i ekrani, pa vidi šta ti se dopada više, ali oba su neuporedivo bolja opcija od P30 Lite.

Nekako me više privlači ovih 120GB koje nudi X3. Do sada nisam uopšte bio u kontaktu sa tim telefonima.

P30 lite New Edition kako se zvanično zove je ok telefon za prosečnog korisnika, problem je što za slično ili 10-20e više imaš mnogo boljih telefona (npr po o X3)
P30lite ima mnogo memorije i to je jedina prednost. Ako naleti neki za npr 120e u super stanju što da ne. Inače nov se ne isplati.
Inače imam ga, ne razlikuje se nimalo u odnosu na p30l obican osim memorije

Poslednja izmena:
Pošto se izgleda Poco X3 rasprodao, i neće ga biti u skorije vreme, sada gledam ovaj Redmi Note 9S sa 128GB memorije.

Taj telefon je slabiji od Poca.

Pogledaj i Realme, vredi više od 9S

U pravu si, baš sam ih uporedjivao, Poco je daleko ispred. Ne znam da li će se ponovo pojaviti u prodaji.

Vidim negde piše samo Poco X3, a negde Poco X3 NFC. Koja je razlika? Da li to ovaj drugi ima NFC a prvi nema?

Nazad
Vrh Dno