Šta je novo?

Huawei Mt882 + Wireless Broadband Router (Allied Telesis WLBARGO) ??????

zubor

Čuven
Učlanjen(a)
13.09.2002
Poena
609
Pozdrav svima ...

Elem ... Juce mi je riknuo desktop koji je imao WI FI karticu i tako mi omogucavao da sa notebookom setam po kuci dok surfujem ... Posto me je inace cela situacija sa tim da desktop MORA biti upaljen da bih ja bio na internetu solidno nervirala resih da kupim Wireless Broadband router i tako sebi omogucim svu slobodu ...

Odatle su krenuli problemi ... Huawei sam povezao sa Routerom a Router sa kompom (za pocetak da probam ovako) ... pratio sam uputstva iz knjizice ali ne ide ... sa kompa vidim Router i naravno mogu da menjam na njemu sve sto treba ali jednostavno od NET-a ni traga ni glasa ...

Ako nesto znaci ovo su podaci sa statusa routera ...

Kod:
Firmware Version	Ver 1.02
Operating Time	2 Hour 20 Minute 33 Second
LAN Status 	
MAC address : 	00-0A-79-98-3F-D3
Subnet Mask : 	255.255.255.0
IP Address : 	192.168.1.1
DHCP : 	Enable
DHCP start IP : 	192.168.1.21
DHCP end IP : 	192.168.1.50
Wireless Status 	
MAC address : 	00-0A-79-98-3F-D3
Mode : 	11g / b Enable
Security : 	WEP (64-bit WEP)
Channel : 	6
ESSID : 	corega
Status : 	Wireless access Enable
WAN Status 	
MAC address : 	00-0F-B0-09-4C-F1
WAN : 	Auto obtain IP(DHCP)
Lease time : 	23 Hour 30 Minute 0 Second
IP Address : 	192.168.1.5
Subnet Mask : 	255.255.255.0
Default Gateway : 	192.168.1.1
DNS Server 1 : 	192.168.1.1
DNS Server 2 : 	-

Pretpostavljam da na osnovu napisanog ne moze da se vidi u cemu je problem ali mozda mi neke smernice sa vase strane pomognu?

Hvala unapred na svakom pokusaju pomoci.
Pozdrav Boris

Poslednja izmena:
Prebaci lan rutera na recimo 192.168.2.1/24 i podesi mu dhcp da dodeljuje adrese iz 192.168.2.0/24 i bice ok.

no frx, enitajm!
poz!

Novi problemi ....

Ciao svima ...

Evo novim problema sa istim uredjajima .... ponukam "uspehom" povezivanja telekomovog modema i corega routera moj prijatelj se odlucio na istu kombinaciju ... e tu nastaju problemi ...

Na log in screenu routera kada treba da se upise username (koja je u jednom uputstvu root a u drugom Root) odgovor je login failed ... probali smo i sa ROOT i sa root i sa Root i vec sta sve ne ... elem ima li leka da se sifra resetuje? da li mozda da se updateuje firmware? ili da se decko vrati i uzme novi kome je sifra boze zdravlje onakva kakva i pise u uputstvu?

Hvala unapred na svakom odgovoru ...

Pozdrav
Boris

zar nije default admin:admin ?

da nema mozda reset rupicu pozadi?

Vrh Dno