Šta je novo?

Huawei MT882-istek ugovora

zuke

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Pozdrav!Znaci ukoliko ovaj modem ''odahne''po isteku ugovora sa telekomom,dal ja moram da kupim novi ili su oni obavezni da mi obezbede nov modemza dzabe(ili ruter),jer izgleda da je crko mozda mesec posle isteka ugovora.

U sustini ruter\modem je njihovo vlasnistvo i nema veze sa tih godinu dana tako da cak i kada istekne ugovor modem je njihov i ako zelis da promenis provajdera moras da im vratis isti.A s obzirom da me je iznenadila informacija da se ugovor nakon godinu dana automatski produzava na jos godinu dana(imas temu o ptt-u i tamo mozes da procitas o cemu se radi)modem je i dalje njihovo vlasnistvo i moraju da ti obezbede novi..

Poz

A ja sam recimo moj MT882 zadrzao jer je u ugovoru jasno naznaceno bilo da je doticni router posle godinu dana moj.Kada sam trazio MIK nisu mi ga ni trazili nazad,iako sam ocekivao da hoce bez obzira na jasnu stavku ugovora da je moj.E sad zadrzao sam ga cisto zato sto tako pise tamo,a ne zato sto mi za nesto treba.Znaci proveri prvo ugovor.Inace ukoliko crkne po isteku ugovora(u kome pise da je tvoje vlasnistvo) daju ti novi HG510 ili HG520,ali sa napomenom da je taj u njihovom vlasnsvu(pri vracanju si duzan da im das stari router+garantni list).Ovo mi se vec desilo na poslu pa znm o cemu pricam(samo sam ja umesto HG520 dobio novi MT882 i srecan sam zbog toga).
Inace ukoliko je istekla ugovorena obaveza od godinu dana,ne placas nista da raskines ugovor,odes,platis dugovanja(ukoliko ih imas) i daju ti oma MIK.

I meni se cini da u ugovoru pise da je moj posle godinu dana ,al eto nisam siguran moracu da potrazim ugovor.Hvala.

Ne ugovor se nakon godinu dana produzava na neodredjeno vreme,dok jedna ili obe strane iz nekog razloga ne raskinu isti.Ugovorena obaveza je godinu dana(kod Telekoma) ili nesto manje kod nekih drugih ISP.U svakom slucaju i sa ostalim ISP sa kojima se sklapa ugovor po isteku ugovorene obaveze na odredjeni vremenski period ugovor se produzava na neograniceno vreme,ali sa tom razlikom sto vise ne postoji ugovorena obaveza placanja odstete ukoliko se ugovor raskine.Znaci ukoliko je ugovorena obaveza po ugovoru sa Telekomom istekla,odes,zatrazis MIK i to je to,ne placas nikakve penale.

Nazad
Vrh Dno