Šta je novo?

Huawei MT882 i IP adresa...pitanje...

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
ne razumem se puno pa da pitam:

da li je moguce nekako podesiti ovaj modem tako da moja IP adresa bude tipa npr.77.55.55.22 a ne natovana ili vec sta tipa 192.168.1.1 recimo....

znaci zelim da postignem da moja IP adresa racunara bude direktna ona javna dinamicka koju mi telekom dodeljuje i recimo kada pristupam mom racunaru preko neta to radim direktno preko adrese tipa npr.77.55.55.22

nadam se da me razumete.

hvala. :type: :wave:

Nemam adsl ali se secam da kad sam kod druga podesavao port forward za utorrent, kod tog rutera imas negde po opcijama podesavanje za bridge mod, tada ti ruter radi kao modem a ne kao ruter i imas javnu ip adresu na kompu.
Zar ti nije lakse da samo otvoris port na ruteru za taj remote program umesto sto hoces da ti komp ima javnu ip adresu. Ti u svakom slucaju pristupas spolja tom kompu preko te 77.55.55.22 adrese.

Može, samo prebaci Huawei-a u pure bridge.

samo to ili su potrebna i neka druga podesavanja?

samo to ili su potrebna i neka druga podesavanja?

Da treba da napraviš novu broadband konekciju u windows-u, i ukucaš username i password koji si dobio od telekoma, ako nisi dobio traži.
Moraćeš ručno da se konektuješ ili da nađeš program Reconnect koji se sam rekonektuje u slučaju pucanja veze ili restarta itd...

Ja sam na ethernet portu i nisam NAT-ovan, vidi mi pravu IP adresu!

na koji nacin? na gore opisani ili na neki drugi nacin si to postigao?

Bez ikakvog bunarenja. Oduvek mi je tako. Ako hoces, okacicu screenove!

Nazad
Vrh Dno