Šta je novo?

[Huawei IDEOS X6] Zvanicna tema.

DieH@rd

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
495
Huawei IDEOS X6
Huawei-Ideos-X6-Android.jpg

Trenutni vrh Huawei ponude predstavlja IDEOS X6 smartphone koji po maloj ceni daje mnogo toga. Specs:

CPU: 1GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon
RAM: 512 RAM, ~2-4GB ROM [zavisno od verzje]
Ekran: TFT 4.1", 800*480pixela, multitouch capacitive
Senzori/connectivity: 2g/3g/Wifi b/g/n, GPRS, Edge, Bluetooth, GPS, DLNA, Digital compass, accelerometer, proximity senzor, FM radio
Kamera: 5MP, flash, autofokus, 720p video recordingm, VGA front camera
Portovi: microUSB v2.0, 3.5mm audio, SD card [max 32gb], HDMI out [streamuje i OS/igre na hdtv, ne samo video snimke].
Rest: pusta krsh audio/video snimaka [~720p], podrska za flash web content...
Dimenzije: 122 x 66 x 10 mm, 143 g
Baterija: ~1500mHa [neki modeli imaju 1400]
more specs @ http://www.gsmarena.com/huawei_u9000_ideos_x6-3595.php

Quadrant score: 1889, Neocore 58.9 fps

Do sada najbolji snimak - review Tajlandske verzije x6-a. Engleski komentari su okaceni u annotacijama.
[youtube]XClQXLhVBgE[/youtube]

Prvo sam smatrao da mi ne treba mobilni sa ovoliko velikim ekranom [0.2" manji od HTC HD2] ali sam poceo da menjam misljenje posle ovog review-a. Youtube je prepun snimaka sa MWC-a u kome je ovaj fon silovan na standu par dana, i sistem mu je malo usporen, ali na ovom reviewu se vidi da fon radi savrsheno glatko. Pogotovo me zadovljava brz i smooth browsing.

Nadam se da ce se uskoro pojaviti i kod nas... ako ne oficijelno, moze i preko black marteta :eyebrows:

Ekran se na videu ponasa kao da je resistivni... uopste nije "quick&easy responsive".

Mislim da to nije veliki problem, retko je odbijao poslusnost u ovom snimku. Ko zna zasto, mozda slabo reaguje na tajlandske prste. :D

U 99% slucajeva je radio savrsheno na snimku.

Evo jos jednog snimka sa nekog sajma u Tajlandu, fon radi ko zmaj.
[youtube]fAy5GSmT-nU[/youtube]

Poslednja izmena:
Definitivno odlican fon :) a kontam da ce da bude jeftin :) barem jeftiniji od htc DHD ili DS-a kad izadje.

Ovaj telefon nije za kineze definitvno :D Vidi im šake ne mogu da drže telefon u ruci :d

Ovaj telefon je jednostavno savrsenstvo..Ono sto je veliki problem jeste kada ce se on pojaviti kod nas..A posto se ne zna ni dan kada ce doci IDEOS X5 koji je isto odlican telefon ..mozemo samo da mastamo :) A sto se tice cene...bice dosta jeftiniji jer njihov model U 8500 bice za 19000 hiljada a telefon sam drzao u ruci i savrsen je..

Imao priliku da drzim ovaj telefon u ruci..Za sada mu je bag sto prekida poziv u toku razgovora inace...savrsenstvo na izgled :)

Vrh Dno