Šta je novo?

HUAWEI IDEOS S7

Satellite+Navigation
Built-in+GPS_module: Supported
Complementary-GPS:Services: Assisted GPS, Geotagging

sta mu ovo znaci? da ima GPS ili da radi preko A-GPSa?!?

Zaista nzm, i meni je sve sto su stavili na sajtu izmesano, msm ne sve ali sa slikama i videom su napravili haos, te slim, te nije slim, zovem ih ja sad pa cu se raspitati, ako imas jos nesto sto bi te zanimalo reci da ih pitam...

pa za pocetak to i garancija - kako, sta, koliko?

Javila mi se devojka, ali nije znala da mi kaze nista vise od onog sto je na sajtu, ostavio sam broj, rekla je da ce mi se javiti njen kolega da mi kaze tacno o cemu je rec ili ce ona njega pitati i preneti mi... A sto se tice garancije to mi je rekla, godinu dana, ako nesto fali uredjaju moze da se servisira u Balkanskoj, a ima i doplata od 20e za garanciju od dve godine.. Tako da ako ovo zaista ima 3G, Bluetouth, capacitive, multi-touch ovo je vrv najbolje za nekog ko hoce da se oproba sa tabletima (npr JA :) )... Jedina po meni mana je sto ne moze da se rotira home screen, fixiran je na landscape, ali to se vrv da resiti.. cena od 220e sa 2 god garancije je zaista maximalno korektna... + 200 dinara doostava na kucnu adresu.. :)

Eeeee zvala me i usledila je konfuzija... Kaze da nije slim model, ali da ima 3G, multi-touch, i da moze da se koristi navigacija... Ja tek sad nista ne razumem.. :zgran: :wall:

Eeeee zvala me i usledila je konfuzija... Kaze da nije slim model, ali da ima 3G, multi-touch, i da moze da se koristi navigacija... Ja tek sad nista ne razumem.. :zgran: :wall:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3789&idPhone2=3740

S7 ima rezistivni ekran - znači ne može da ima multi-touch
S7 nema GPS - znači ne može da se koristi navigacija
Na sajtu prodavca u 5. komentaru odozgo Administrator potvrđuje da prodaju S7 slim.

Dakle devojka ne zna šta prodaje. Kontaktiraj nekog ko je upućeniji od nje.

Bilo bi interesantno da neko isproba kako radi motonav na ovoj spravi jer sam u procesu biranja navigacije a ako Ideos S7 slim radi podjednako dobro kao i standardna kineska navigacija onda bih pre dodao para i kupio ovaj tablet.
Takođe interesantno pitanje za prodavce bi bilo i oko nabavke dodatne opreme u vidu vakumskog držača (ako se koristi kao navigacija) i adekvatni auto punjač (da li može da se puni preko USB-a?).

Pozdrav

Meni nije znala da kaze koji je tip ekrana, postavio sam pitanje ispod proizvoda, pa ako se admini odluce da odgovore, znacu. Inace, AGPS znaci samo dodatnu kalibraciju pomocu baznih stanica, i dalje se koristi standardni GPS, samo se povecava preciznost ovim putem.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3789&idPhone2=3740

S7 ima rezistivni ekran - znači ne može da ima multi-touch
S7 nema GPS - znači ne može da se koristi navigacija
Na sajtu prodavca u 5. komentaru odozgo Administrator potvrđuje da prodaju S7 slim.

Dakle devojka ne zna šta prodaje. Kontaktiraj nekog ko je upućeniji od nje.

Bilo bi interesantno da neko isproba kako radi motonav na ovoj spravi jer sam u procesu biranja navigacije a ako Ideos S7 slim radi podjednako dobro kao i standardna kineska navigacija onda bih pre dodao para i kupio ovaj tablet.
Takođe interesantno pitanje za prodavce bi bilo i oko nabavke dodatne opreme u vidu vakumskog držača (ako se koristi kao navigacija) i adekvatni auto punjač (da li može da se puni preko USB-a?).

Pozdrav

Ne zna, jer je ona ``samo`` prodavac kako kaze.. Ja ipak mislim da se radi o novijem modelu S7, koji je da tako kazemo RESTYLE, on ima capacitive, multi-touch, i gps i nesto bolji ekran, barem mi se tako cini, mada nije mi jasno zasto ne rese tu dilemu, nekoliko ljudi je pisalo da je zbunjujuce i niko nista ne preduzima. Inace trazio sam ja vakumski drzac za auto, ali nasao sam ga jedino na ebay-u ima i kosta 35 $.. Mada moze da se nadje i onaj univerzalni cije se dimenzije steluju, jer je ludacki potez dati 35 dolara za drzac plus carina plus dostava izacice na polovinu cene tableta...

Meni nije znala da kaze koji je tip ekrana, postavio sam pitanje ispod proizvoda, pa ako se admini odluce da odgovore, znacu. Inace, AGPS znaci samo dodatnu kalibraciju pomocu baznih stanica, i dalje se koristi standardni GPS, samo se povecava preciznost ovim putem.
Znaci iz specifikacije se vidi da ima i jedno i drugo, jel tako???
A sta bese geotagging???? Za sta se koristi za slike, imala je tako neka opcija na xperi..

Znaci iz specifikacije se vidi da ima i jedno i drugo, jel tako???
A sta bese geotagging???? Za sta se koristi za slike, imala je tako neka opcija na xperi..

Ma da, da ti upise gps lokaciju gde je napravljena slika pa ubaci u info slike to.
Interesantna opcija koju imam godinama i nikad ne koristim ;)

Pa znam da je nesto jako korisno, samo nisam mogao odmah da se setim.... :) hehehehehe

opet ja dosadni... kada kazu
Built-in+GPS_module: Supported
to me maksimalno zbunjuje. poucen oglasima za kinesku robu, to moze da znaci svasta - od ugradjenog GPSa, do podrzanog rada sa npr. bluetooth GPS prijemnikom.

cak sam video i modele koji imaju GPS chip, ali navigacija nije omogucena...

Ja sam postavio jasno pitanje koje je glasilo: `` Da li je moguce nakog instalacije odredjenog softwera i mapa, koristiti uredjaj kao navigaciju``, devojka je pitala nekog njihovog strucnjaka koji je to potvrdio.. Ako se budem odlucio za kupovinu, ima da uvedem onog kurira koji mi ga dostavi u stan i da sve proverim i tek onda da odlucim da li cu ga zadrzati ili ce biti vracen, jer su neozbiljni kao prodavnica maximalno...

Tabletić me je privukao, ali onda sam našao na netu da mu baterija traje ispod tri sata, što je krajnje neprihvatljivo. Može li neko da potvrdi?

Tabletić me je privukao, ali onda sam našao na netu da mu baterija traje ispod tri sata, što je krajnje neprihvatljivo. Može li neko da potvrdi?

Jaoojjj druze i mene to muci, citao sam na nekom stranom sajtu da su ipak u pitanju 5h u maximalnom rezimu rada, jer ovaj ima 3200 mAh, a neki 2200 mAh, ali uz neki kombinovan rad, verujem da moze 10 sati da izvuce, tj nadam se... Trebalo bi da svi koji smo zainteresovani ako nista drugo pocnemo da ih bombardujemo komentarima na njihovom sajtu, kako bi se uozbiljili i proverili sve informacije, stavili prave slike i da znamo na cemu smo..

Odgovorili su mi na pitanje da li je capacitive ili resistive, tvrde da je capacitive... Uh, kad bih mogao da vidim uredjaj, ali ko ce se cimati do Subotice...

^meni mnogo sumnjivo, na slikama s7, a u komentarima pricaju da je s7 Slim. Mada jel video neko da li slim ima negde u Evropi u prodaji :)

Nisam, ali jesam video da u Holandiji imaju S7 sa capacitive ekranom... Ma ovaj tablet je prilagodjavan prema trzistima i zahtevima kao mislim ni jedan drugi, ko bi ga znao...

hahahaha, Johnny smorili smo ih sa pitanjima i digli su cenu... :) :) Evo sad su i meni odgovorili, nije u pitanju slim model nego obican S7 i kako kazu ima capacitive, e sad ako neko hoce mozemo do Subotice da proverimo.. :D

p.s. kako da promenim naziv teme da ne zbunjujem ljude??

nikad ali ... nikad ne bi kupio nesto u radnji u kojoj su totalno neobavesteni i neinfortmisani o uredjajima koje prodaju.

mislim .... LOL pirinac im ne bi dao za onaj tablet posto su retosi

U komercijali ljudi cesto pojma nemaju sta prodaju... Steta je sto ne mogu da kontaktiram direktno nekoga da mi kaze detalje, ali ne ocekujem da prodavacica zna sve o svakom uredjaju. Kad smo vec kod toga, najcesce ne ocekujem da prodavci znaju ista... Ali ne bih ni kupovao totalnu macku u dzaku.

Smarac :) Mene ne cudi devojka koja radi, od nje nisam ni ocekivao, ali evo sad nesto gledam, neko komentarisao kako su stavili da nema 3G, a svaki ovaj tablet to ima, sto znaci da i onaj ko to pise nema pojma sa zivotom...

Poruka od danas:
Administrator
hvala...pstoji mogucnost da se testira aparat u nasem servisu u beogradu.

U kontkat piše:
Beograđani:

Postoji mogućnost preuzimanja paketa u Beogradskom servisu ali je potrebno prethodno ga poručiti i naglasiti da se paket šalje u servis.

Isporuka na kućnu adresu (ili firmu) 200 din

Isporuka u servis je 500 din

Beograd - Balkanska br. 35-39. I. sprat - servis

aaa cekaj, da li to znaci da moras da platis 500 din da bi ga probao??? :trust:

pa naravno... 200RSD x 2 za oba smera i 100RSD za Coca-colu serviseru :)

Pa dobro, ako nista drugo, onda neka bude i tako... :) Samo da vidim da li vredi to nesto..

Tih 500 kinti je osiguranje za "ako uzmes kajaces se, ako ne uzmes kajaces se" :)

Ma svašta će kupiti prosečan srpski kupac, ako je cena zanimljiva.

Nije samo cena, nego i to sto je retko ko od nas imao raniji kontakt sa tim uredjajima i nema potrebe zaleteti se i kupiti nesto sto mozda nece odgovarati njegovim potrebama.. Konkretno ja hocu da uzmem ovo da vidim da li mi odgovara, a ako odgovara, onda mogu da se okrenem galaxy-u ili transformeru, jer ovo nije nesto sto bi bilo dovoljno na duzi rok...

Nazad
Vrh Dno