Šta je novo?

Huawei HG520S Telekom IPTV parametri?

crossover

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
319
Kod druga su menjali ADSL modem koji je otišao usled udara groma. ADSL i dalje radi ali IPTV ne, pa me interesuje koje parametre treba podesiti da bi i to proradilo (koliko sam gledao, potrebna su podešavanja PVCa koja ovde fale). Na TV-u stoji poruka 'The requested URL could not be retrieved'. Prikačio sam i trenutni system summary, ako treba.

Prilozi

• hg520s.JPG
    hg520s.JPG
    64 KB · Pregleda: 647
Ne treba korisnik nista da podesava, sve je to podeseno po default-u. Nazovi korisnicki servis 9813 i prijavi im. A jesi kao prvo, adapter za IPTV iscupao, pa vratio?

Zar nisu ovo loše vrednosti SNR-a i atenuacije?
Meni kad su takve vrednosti adsl internet radi očajno. Nemam IPTV, ali isti đavo. :)

Ne treba korisnik nista da podesava, sve je to podeseno po default-u. Nazovi korisnicki servis 9813 i prijavi im. A jesi kao prvo, adapter za IPTV iscupao, pa vratio?

Ne bih se vama obraćao da nismo probali sve što nam je palo na pamet.

Ne bih se vama obraćao da nismo probali sve što nam je palo na pamet.

Ova linija na kojoj si je katastrofalna, verovatno na putanji od razdelnika do tvoje kuce ima preko 20 spojeva. Prvo trazi da ti ispeglaju liniju i da promene tvoju paricu sa nekom kompatibilnijom koja bi ti dala barem 12mbit.
Sa 8 mibt-a si osudjen na samo iptv bez interneta, a i sam iptv ce ti seckati i ukockavati kao lud je imas ogroman broj crc errora, tako da ova linija definitivno nije za real-time oblike poput IPTV-a.
Druga stvar setovanja za IPTV se nalaze u setovanjima od wana i na setovanjima od porta 2 i porta 3 na router-u.
Pokazi screenshotove kako su ti nasetovani lan portovi i kako su ti nasetovane wan konekcije, mislim da ih imas 2 ili 3 ako imas iptv ubacen.

Kao sto je vec receno ne trebas ti nista da podesavas sve je podeseno po defaultu. Ukoliko ti se ruter malo zaglupeo pa je ili obrisao PVC konekciju za IPTV ili je poremetio podesavanja za istu ili za mapiranje portova ili kako vec, najbolje je da ne pokusavas to sam rucno da namestis jer ces sigurno nesto prevideti. Uzmes lepo i resetujes ruter na default podesavanja i sve ce proraditi, ako je to problem.
No sad druga stvar, obzirom da je ruter menjan a IPTV i dalje ne radi da li je zamenjen STB, mozda je on zveknuo posle udara groma, vise mi lici da je to problem, nemoguce da su dva rutera neispravna, ajd prvog je zabunio grom ali sta je sa drugim?
Sto se tice parametara signala koji su komentarisani, sa marginom od oko 9dB moguce je da ces imati problema ali ne mora da znaci, sa takvom marginom moze veza da puca na svaki minut ali moze da se drzi i po 10-15 dana. Ukoliko nemas takvih problema sve je u redu. Kako vidim na ss-u kojeg si postavio veza ti se drzi vec dva dana, znaci nemaj brige, sve je ok.
Sto se tice parice i brzine od 8Mb, ne moze svaka linija da podrzi 12Mb i vise, nije svako odmah pored centrale ( neko je 100m od centrale neko 2KM i sl. ) i sa kvalitetnom paricom. Za IPTV je realno za dovoljno 4 te ako za adsl imas paket od 1Mb ili 2Mb sve to zajedno ce i na linku od 6 moci da ti radi.

Ukoliko ti ni posle reseta rutera ne proradi IPTV ( resetuj i STB jos jednom nakon toga ), zovi podrsku, pa nek nadju gde je problem i neka ga rese. Zasto bi ti sad lupao glavu, to je njihov posao.

Poslednja izmena:
Ne pomaže ni vraćanje rutera na fabrička podešavanja. STB nije menjan, samo modem. Evo podešavanja za portove i WAN.

Prilozi

• port2.JPG
    port2.JPG
    44.7 KB · Pregleda: 506
  • port3.JPG
    port3.JPG
    43 KB · Pregleda: 453
  • WAN.JPG
    WAN.JPG
    80 KB · Pregleda: 430
Mene interesuje sta ovo znaci:

Data Path Interleaved