Šta je novo?

HUAWEI HG520s signal se gubi

IceThunder

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
604
Desava se cudan probelm,na net se kacim preko wireless-a i sve je ok dok sam u prostoriji gd se i fizicki nalazi ruter,onog trenutka kada predjem u drugu prostoriju koja je radzvojena zidom i ne udaljena vise od 5 metara od rutera nema neta i iz smd-a dobijam request time out sve dok se nevratim u prethodnu prostoriju gde sve funkcionise ok,da li neko ima resenje povodm ovoga i da li se nekome desavalo slicno,unapred hvala

I ja sam juce dobio HUAWEI ruter sa IPTV-om, samo HG520i jer imam ISDN liniju.

Isto mi se desava cudan problem. Kacim se preko wirelles-a iz druge sobe i gubim net na svakih 15-20 minuta. Jos cudnija stvar je da se problem desavao i kad sam probao preko kabla, mada je cale u to vreme bio nakacen preko Wireless-a pa mozda on zbunio ruter. Internet mi proradi obicno posle restarta racunara. Slika na IPTV-u sasvim normalno radi, problem je samo sa internetom.

Sad kao poslednji pokusaj sam iskljucio DHCP i njegov Wireless i nakacio stari Asus access point koji mi je savrseno radio sa starim pink Huawei ruterom.

Svaki savet je dobrodosao.

Unapred hvala

meni je dovoljno da se pomerim van 2 metra udaljenosti od rutera i nema net-a,samo krece da pada protok a signal je odlican,nemam logicno objasnjenje sta bi moglo da bude uzrok problema,pogledacu na net-u jos da vidim da li ima nekih slicnih iskustava u drugome nepreostaje nam nista nego da smaramo korisnicki servis

Izgleda da njegov wireless bas pravi problem. Probao sam vise stvari:

Varijanta1: Sam Wireless iz Huawei rutera mi pravi problem

Varijanta2: Prikacio sam Asus access point na LAN port i imao isti problem sa pucanjem veze bez obzira na koji uredjaj se konektujem.

Varijanta3: Iskljucio Wireless iz Huawejca i preko Asus access point-a koristim net vec 2 sata bez ikakvog problem. Videcemo i sutra kako ce da se pokaze.

nemam tih problema.juce sam presao sa beoela na lelekom i dobi taj isti uredjaj i nemam tih problema.koju verziju softvera iu ruteru imate?

moze biti da je do verzije softvera,ako nije problem bacite i vas dvojica da vidimo koja je vasa verzija pa da otkolonimo sumnju,evo mojih podataka

Product Name EchoLife HG520i
Physical Address 00:24: d2:53:c5:3a
Software Release V100R001B021 SerbA
Firmware Release 3.7.9.15-1.0.7.0
Batch Number UTC20P0.021.37915
Release Date 2009/03/11

Poslednja izmena:
evo probao sa drugim lap topom i sve je ok izgleda da je problem u mojoj mini pci kartici,koristim atheros wlm54gp23 pa ako ima neko neku soluciju kako da regulisem problem bio bih mu zahvalan,jedin driveri nisu od tog modela nego od 5001 ali je cispet isti,neznam da li mozda oni prouzrokuju problem

Kod mene je:

Product Name: EchoLife HG520i
Physical Address: 00:24:d2:53:bf:fe
Software Release: V100R001B021 SerbA
Firmware Release: 3.7.9.15-1.0.7.0
Batch Number: UTC20P0.021.37915
Release Date: 2009/03/11

Probao sam Acer laptop koji koristi neki Atheros AR5005G mreznu kartu.
Dekstop racunar sam probao sa Realtek (neznam tacno koji model) i sada sa Gigabyte GN-WP01GS.

Iskljucio sam ruterov Access point i DHCP i sada koristim Asus WL-300g access point prikljucen na LAN4 port.
Pustio sam download celu noc i do sada nije nijednom pukla veza.

Ima li nekog napredka kod tebe ? Meni jedan dan radilo perfektno. Sad mi download varira od 5-6 KB/s pa do 120 KB/s. Inace imam 1Mbit. Gubim Internet signal na svakih 30 - 60 minuta. Kada dodje do prekida Interneta, IPTV radi sasvim normalno.

Jesi li uzeo i IPTV ili imas cist ADSL ?

Poslednja izmena:
ovaj moj ruter ima stariju verziju softvera
EchoLife HG520i
Physical Address 00:21:63:ac:bd:28
Software Release V100R001B020 SerbA
Firmware Release 3.7.9.15-1.0.7.0
Batch Number UTC20P2.020.37915
Release Date 2008/04/01

evo vec par dana je bez pucanja veze

Poslednja izmena:
Komsija je koristio net preko wifi-ja na notebook-u sa ovog rutera (nije ISDN linija) ,ja mu nastelovao (telekom ADSL ), ali kada smo hteli da prikacimo desktop na LAN4 sve je STALO !!!
Nema neta ni na jednom ??? Sta da radim ,ljudi su bez neta (znate kako je to gadno ) a ja se pojedoh ziv ,neka neko napise proceduru kako da resim ovaj problem !!
U softveru rutera pise ADSL - Down ??
Probao sam i onu opciju reseta na fabricko podesavanje ,ali nista ??!!

HVALA !!!
Poz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno