Šta je novo?

Huawei HG520 ili TP-Link TL-WR543G?

richa

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
320
Posjedujem telekomov huawei mt882 i trebam da se odlucim izmedju ova dva rutera, jer hocu sad i laptop da povezem....
Dakle, za ovaj kod telekoma hg520 trebam da doplatim 50 KM (25 eura) ili da uzmem ovaj TP-Link-ov koje je oko 30 eura.
Ta razlika u cijeni je zanemarljiva, zanima me samo koji je kvalitetniji ruter?

HG520 je ADSL wireless ruter, dok je TP-Link TL-WR543G klasican wireless ruter bez integrisanog ADSL modema pa ti je uz njega za koriscenje ADSL konekcije neophodan i ADSL modem/ruter, tj. morao bi da ga koristis uz postojeći mt882.
Takodje, TL-WR543G je model wifi rutera koji ima i AP klijent mod koji je za tvoje potrebe nebitan pa bi ti bili dovoljni TL-WR541G ili TL-WR542G koji su nešto jeftiniji.

Što se tiče kvaliteta uredjaja Huawei i TP-Link su Kineski brendovi i oprema niske cene i kvaliteta pa sa tog stanovišta mislim da nema pobednika. Lično, više poverenja imam u TP-Link.

HG520 je ADSL wireless ruter, dok je TP-Link TL-WR543G klasican wireless ruter bez integrisanog ADSL modema pa ti je uz njega za koriscenje ADSL konekcije neophodan i ADSL modem/ruter, tj. morao bi da ga koristis uz postojeći mt882.
Takodje, TL-WR543G je model wifi rutera koji ima i AP klijent mod koji je za tvoje potrebe nebitan pa bi ti bili dovoljni TL-WR541G ili TL-WR542G koji su nešto jeftiniji.

Što se tiče kvaliteta uredjaja Huawei i TP-Link su Kineski brendovi i oprema niske cene i kvaliteta pa sa tog stanovišta mislim da nema pobednika. Lično, više poverenja imam u TP-Link.

Znam da ako budem uzimao TP Link, moram da zadrzim ovaj postojeci od telekom. Samo me zanimalo koji je bolji, odnosno koji ima veci domet i jaci signal, ili je to sve isto?

Nazad
Vrh Dno