Šta je novo?

Huawei HG510 i TP LINK WR340G

UNKnoneNOWN

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2003
Poena
609
Imam telekom adsl i zanima me kako da povezem njihov modem na tp link wr340g.
Za sada je povezano sve i radi,ali ne bas kako treba. Na speed testu nece da mi radi upload, facebook se otvara bas sporo,nekad cekam po 2-3min da otvori sliku, imam probleme sa jos nekim sajtovima koje ponekad nece da otvori uopste.

Dakle,ako neko moze da mi napise detaljan postupak umrezavanja. Sve od pocetka pa do kraja... Kako da podesim modem,kako ruter i naravno na kompu sta treba da podesim....

Hvala

Najlaksi nacin je da Huawei prebacis u bridge mod,a parametre za pristip podesis u TP Linku.
To sve vazi pod uslovom da imas user&pass od strane Telekoma,posto ga poprilicno vremena nisu davali,vec je bio "ubacen" u modem.
pozz

znam da je stara tema ali mozda jos neko ima isti problem.
moje misljenje je da je najbolje resenja napraviti switch od rutera(ukoliko je wireless ruter onda switch+wireless acces point). posto je i adsl modem ujedno i ruter dolazi do problema kada se prikljuci jos jedan ruter.

modem+ruter=primarni ruter, ruter/wireless ruter=sekundarni ruter

koraci:
1. prikljuciti samo racunar na primarni ruter. ako sve radi kako treba pogledti Lan IP adresu rutera(telekom je 192.168.1.1)
2. prikljuciti samo racunar na sekundarni ruter.
a) namestiti njegovu Lan IP adresu tako da bude u mrezi primarnog(mreza primarnog kod telekoma je 192.168.1.0 sto znaci da su validne adrese od 192.168.1.1 do 192.168.1.254. naravno 1.1 je zauzeta pa uzmite bilo koju drugu. verovatno je najbolje 192.168.1.254)
b) islkjuciti dhcp. obicno ima poseban tab ili opcija samo za dhcp podesavanja. a prva stvar koju mozete namestiti je enable ili disable.
3. prikljuciti sekundarni ruter na primarni. sekundarni nemojte da povezete preko wan porta nego jednog od lan portova.
Na ovaj nacin sekundarni ruter sluzi samo da prosiri broj portova primarnog i u zavisnosti od modela kao wireless acces point.

Vrh Dno