Šta je novo?

Huawei HG 520 C

Stronger

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.12.2009
Poena
169
imam ovaj ruter za adsl,dobijen od Telekoma i imam jedan problem.
Ne mogu da pristupim ruteru,tj podesavanjima.Ukucam 192.168.1.1 i ne pronalazi ruter,samo izbaci kao da nema neta..
U cemu je problem?

Ne mora da znaci da je 192.168.1.1 mozda je neki drugi mrezni uredjaj zauzeo taj ip. Probaj par sledecih 192.168.1.2, 192.168.1.3...

kucaj u command promptu: ipconfig, pa ces videti koji ti je gateway, i na toj adresi ti se nalazi ruter

uspeo sam nekako da udjem u setings,najgoa stvar od svega sto sam slucajno obrisao user a kasnije i pass :(
koliko se otpr ceka na odgovor telekoma?

Kako si mogao da obrises user i password??
Kucaj admin za usera i admin za password.

Za HG520C i S je user admin i password ztonpk
admin admin je za tp linkove uređaje

Poslednja izmena:
Svojevremeno sam bio kod Telekoma i imao slican problem, prvo sam ih kontaktirao telefonom gde su mi rekli da im posaljem mail sa zahtevom za user i pass za adsl logovanje (zbog drugog adsl router-a) i posle 10-ak dana sam dobio pismo na kucnu adresu gde je sve navedeno i tako resio problem, znaci sigurno i jedino na taj nacin mozes dobiti user i pass i tacno je da to ne pise nigde u Ugovoru,

poz

Trebali ste samo malo prelistati forum...Neko je to dobio, dok velika vecina, nije i mora zatraziti, naknadno.
pozz

^^^Trebali smo da gatamo u pasulj dal je on dobio user i pass u ugovoru?

Ja sam video bar 10-ak ugovora (kod ljudi kojima sam radio) i ni u jednom od njih nije pisao adsl user i pass u ugovoru vec samo mail adresa i password, isto tako u telekom podrsci kada sam ih pitao rekli su da ih daju samo i izricito na zahtev. Isto sam citao i na drugim forumima, a uostalom ako te ne mrzi ubaci neki link sa potvrdom toga sto tvrdis ...

Poslednja izmena:
Ja sam ga video na papiru, kod prijatelja, kad mu je "krepao", pre neki dan HG520 i rekao mu da to stavi negde u stranu, da mu ne "pokupe" prilikom zamene modema...
Uglavnom to nisam vidjao, a ljudi vrlo cesto brkaju sa parametrima za mail nalog.:)
pozz

ma user i pass za adsl logovanje

Resetuj modem an fabrička podešavanja i vratiće se. A da ne bi čekao za neki sledeći put, telnetuj se na modem, uloguj se sa šiframa što je neko iznad napisao i kuckaj sledeće dve komande:
wan node index 1
wan node display

U outputu će ti biti i modemski username i modemski pass.

Eto, toliko...

vracao sam na fabricka podesavanja i polja su prazna..nema nicega :(

aj mi objasni gde da kucam ovo wan..itd?

uradio sam i hard reset i nije se vratio user & pass..

brate probao sam sve i nece nista da povrati :(

ima..
LAN interface nema
WAN interface ima
PVC-7 10.88.10.79

Nema service name-a. Možeš da upišeš šta god želiš. Nejasno mi je kako si uspeo da dođeš do toga da ti modem "zaboravi" user/pass. Ako si mu menjao firmware OK, ali ako je u stanju u kom je isporučen od providera morao bi nakon hard reseta da sam upiše user/pass u WAN interface.

I ja sam mislio da je tako ali uradio sam HARD RESET vise puta i nista.
Dobro,stigla mi je sifra posle 13 dana :(
Je*eni Telekom,nisu ni za sta,neradnici

Idi i zali se, ja im ne bi platio tih 13 dana, jer treba da imaju korisnicki servis koji ce u roku od 24 sata da reaguje, a ne u roku od 13 dana

Nazad
Vrh Dno