Šta je novo?

Huawei Ascend G300 vs HTC Desire C

Saruman

Cenjen
Učlanjen(a)
10.01.2012
Poena
170
Cao narode, treba mi jedna usluga od vas.. Vreme je da zamenim moju voljenu Nokiu 6300 pa se nesto neckam oko android teleforna.. Istrazivao sam, guglao, citao razne testove i nekako mojim laickim poznavanjem tehnologije nekako sam izvrstao ova dva telefona. Ako mozete da mi bar date neke skretnice koja od ova dva da pazarim ili pak neki treci koji je u njihovim budzetnim okvirima.. Meni se licno svideo ovaj Huawei mada me malo odvlaci onaj poznati "kineski los glas" i ne mali broj komentara o nekim greskama kod njegovog touch screen-a (slab odziv, nekad je potrebno po 5,6x pritisnuti komandu), slabom baterijom i jos nekim sitnicama.. Dok je HTC ipak HTC, do duse slabiji skoro u svakom aspektu od Huawei-a.. Mozda ja ovde i gresim pa bih voleo da me ispravite i pomognete koji je od ova dva telefona bolji, dugotrajniji i pouzdaniji.. Hvala puno na vremenu koji ste izdvojili za ovaj post. :*

Pogledaj i Zte blade 3. Isti procesor kao i na g300 ali po meni lepsi i ima bolju bateriju i android 4.04

Ja bih od ta tri uzeo huawei g300 . Ima ips ekran sa gorila staklom,ima blic...

G300 ima jako dobar ekran za tu klasu ali oficijalni ics nije ispeglan kako treba, brljave neke igre i ima nešto sitnijih bagova (meni je bio ok, sad kotistim cyanogen), stock gb rom kad mu promeniš launcher radi odlično i sve lepo šljaka. Što se mene tiče, to je odličan telefon a ako očekuješ od njega ono što si platio sigurno ćeš biti zadovoljan. To ti je što se tiče g300.

Ja imam G300 i mogu samo da ti kazem da neces pogresiti ako ga uzmes!
Telefon je generalno dobar. Nema touch problema ili slicnih stvari. Ako ne verujes lepo odes u Telenor/Vip i iztestiras jedan kao covek i sam odlucis. Ja bih izmedju svih ovih opet izabrao G300 zbog podrske zajednice. Sada koristim Jelly Bean koji je verujte po svemu bolji od ICS-a. Desire C se razvija solidno a za Blade III nemam pojma. Huawei generalno nije na losem glasu (U8110,G300,P1 sve fenomenalni modeli!). Nemoj da se vodis time kinez. Kinez znaci da ces da prodjes samo jeftinije a ne odmah los kvalitet i slicno. OVO SE NE ODNOSI NA SVE KINEZE! Zte je isto na OK glasu (blade,skate super podrska ok tefoni) ali meni se ne svidja njihov kvalitet izrade. Htc je "cool" pa pumpa cene. Sve sto mozes na desire C mozes i na G300, cak g300 moze i vise. Definitivno otpisi HTC odmah. G300 ili Blade III? I tu pobedjuje G300. Bolji displej,ima blic, bolji kvalitet izrade, podrska zajednice. Naravno Blade III ima nesto jacu bateriju i fabricki noviji android ali zato g300 ima CyanogenMod10! Na kraju mislim da je ipak najbolji G300.

Hvala vam na vasem odvojenom vremenu i pomoci jer ste uticali na moj krajnji izbor.. Ipak ce da se pazari Huawei G300.. Za nekih 5-6 dana kad ga uzmem videcu verovatno sa vama da li je potreban ako jeste i koji OS da stavim, posto vidim da niste zadovoljni sa oficijalnim ICS-om. Do tada budite pozdravljeni i zivi bili!

Zapamti, ako preferiraš igranje zaboravi na ICS ili JB za sada. Samo na GB ćeš izvući max performanse, dok je na ICS-u a pogotovo na cm9 po meni sve bolje. (kamera, surf).

Zaboravio sam reci da je na Blade3 interna memorija 4gb, naspram 1.5 ili 2gb kod g300.. u svakom pogledu blade je superiorniji telefon i lepsi po meni. Sigurno ce i biti oficijelni JB update. Ako volis da se zezas sa flesovanjem romova (kao ja) onda mozda bolje g300.. ali moj izbor je blade.

Dovahpig - ja sam hteo da uzmem Blade3, ali recimo da imam problem sa time sto je update, i sve oko tog modela toliko amaterski da je to zalosno. ZTE koji se busa po internetu kao najjaca kineska firma, NEMA BLADE3 NA SAJTU SVOJE FIRME! mislim, izvinte na caps, ali moram da se proderem, koliko je to amaterski, kako onda da ocekujes bilo kakvu podrsku

pogledaj sajt:

http://wwwen.zte.com.cn/en/products/mobile/display/

ja bi za realno 7 ipo minuta u cistom HTML-u rucno napisanom, napravio bolji sajt, a telefona nigde.

Jeste lepsi, cinjenca, od G300, ali je meni ovo sa podrskom za uredjaj glavna stvar da ga ne uzmem ni za dzabe.

Pa nema vise od pola modela na tom sajtu :) mene to ne dotice ni najmanje.

G300 dolazi sa fabrickom 2.35 a oficijelni upgrade na 4.04 ima svojih bagova dok Blade 3 radi sa 4.04 iz kutije i tu nema cimanja, dobijes ga i on radi. Sto je za korisnike koji nisu vicni flesovanju i ne zele da gube garanciju, odlicna stvar.

Da sumiramo pluseve kod oba modela:

G300
- gorilla glass
- veca podrska zajednice
- 800din jeftiniji (uz pis500)

Blade 3
- jaca baterija
- vise prostora
- ics 4.04
- lepsi (moje misljenje)

Ni jedan ni drugi, nego Alcatel ot-997, on je avion za oba telefona koja si stavio u naslovu ove teme.

i duplo skuplji :)
a kad vec idemo u tom smeru onda nek se isprsi jos malo za polovan gs2 ili gs advance (cisto zbog GPUa) :p

salu na stranu, posto ti je prvi android telefon i meni deluje g300 kao solidan pocetak ako si u frci sa finansijama.

Poslednja izmena:
Ni jedan ni drugi, nego Alcatel ot-997, on je avion za oba telefona koja si stavio u naslovu ove teme.

Imam racun u Mts-u 3 god, istice mi za 10ak dana Mix 750.. Posto znam da Mts ima praksu koristicima 2+g da izadje u "susret" sa "poklon" telefonima.. Pa cu videti da li bi mi dali za DZ taj Alcatel OT 997 ako bi se prebacio na Mix Net M ( uz taj Mix Net M preba doplaiti jos 10800din za Alcatel ). Ja znam da su davali telefone za DZ onima koji bi recimo trebali da doplate jos 5-6000din, a videcu da li ce meni dati. Licno mislim da nece ali nista necu izgubiti ako pokusam. E sad ako budem menjao mrezu onda cu u Vip jer tamo cu uzeti G300 za skoro DZ. Trenutno imam nekih milion precih stvari za kupovinu od telefona jer dolazi nova god, slava, praznici..

Ne e ti dati alcatel cak ni uz doplatu za ralikuali ce ti bez problema dati g300 za dinar. Iz li licnog iskustva... raspravljao sam se danima

Nazad
Vrh Dno