Šta je novo?

Huawei 822 kako ga prikljuciti

wisitor

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2007
Poena
304
poz svima.
dobio sam telekomov adsl i radi ok preko usb-a na windwos XP na windows visti nema podrsku drajvera. koliko sam shvatio na windows vistu mogu da ga prikljucim preko mrezne kartice.
koja mrezna kartica mi treba ? tj koju da kupim ? lan kartica ? ethernet kartica ?
ne razumem se bas mnogo u ovo pa ako bi neko mogao da pojasni.
sto jeftinija solucija to bolje. i ako mozete tacan model da napisete koji da kupim.
hvala

Ja mislim da moze bilo koja PCI varijanta LAN/Ethernet kartice. Sto se tice tacnog naziva, ne mogu ti nesto preporuciti, ali sto se tice cene ja sam jos pre 3 godine kupio LAN karticu za moj stari komp u pitanju je Sweex 10/100 Mbit PCI Ethernet adapter, a posto sam trazio nesto najeftinije dobio sam je u to vreme za oko 350 dinara novu. Do dan danas radi OK :)

Poslednja izmena:
jos jednom hvala,sutra cu da kupim taj.
jos jedno pitanje u vezi prikljucivanja modema na ethernet karticu.
ovako ja to vidim.
ubacim karticu instaliram drajvere za nju,resetujem komp i samo ukljucim modem u ethernet karticu
preko kabela koji sam dobio i modem bi trebao autoamtski da se zakaci na net bez ikakve dodatne
instalacije softvera niti kreiranja konekcije pod windowsom.
jos na ovo da mi neko odgovori pa da sam miran :)

Ček samo jednu stvar. Pošto kažeš da si instalirao vistu ti verovatno imaš noviji kompjuter. Sve novije matične ploče imaju integrisanu mrežnu kartu. Ako je ne vidiš u device manageru (ne znam kako se to zove kod viste možda su ga opet prekrstili ali znaš na šta mislim) možda je isključena u bios-u. Proveri

ja juce "obrisao" vistu ali u pravu si.izmislili su neko ludo ime a i prvi update je za nju.

nemam bas toliko noviji komp. maticna mi je zaastarela ali imam dosta rama pa vista radi odlicno,moja maticna je jedna od retkih koja dolazi bez integrisane kartice.
odoh a kupim karticu. javljam se posle

I ja razmisljam da obrisem Vistu, isprobao sam sve sto sam mogao na njoj, ali opet nije to to, fali jos dosta stvari :) Inace net mi je sljakao OK preko nje, prepoznao je integrisani nVidia ethernet controler.

uzeo sam d-link mreznu i ADSL radi fenomenalno pod vistom.
hvala jos jednom na savetima.

Da li je neko probao ovaj modem sa nekim drugim adsl provajderom? Da li j e to uopste moguce i kako?

uloguj se u webinterface i promeni potrebne parametre
modem k'o modem, sto ne radio :)

Pa o tome se radi,nisam nasao gde se menja username i password?

uloguj se u webinterface i promeni potrebne parametre
modem k'o modem, sto ne radio :)

Modem je za noviji ADSL standard pa je Telekom 'odradeo' firmware da radi sa centralama koje oni koriste.
Ne pokusavaj da menjas firmware (postoji noviji) jer ces da ostanes bez podesavanja koja su oni napravili (user/pass je jedno od njih) i ostaces bez garancije na modem (pise ti negde u onim papirima koje si dobio od njih) a posle ce verovatno da te oderu za novi :d

Ne zelim ja da menjam firmware nego samo user/pass kako bi se mogao ulogovati preko ptt adsl-a kod druga preko ovog modema jel radi na linuxu za razliku od njegove asus bele ciglice ali nisam nasao tu opciju gde se menja, ustvari ja sam pronasao na netu ali toga nema kad dodjem tu? Nije ni bitno vise,mrzi me da se bakcem sa tim vise...

Nego u ugovoru pise da mi ostaje modem posle godinu dana ako se raskine ugovor pa me samo zanima sta ce mi u tom slucaju ako ga mogu koristiti iskljucivo na telekomu...

Napravi PPPoE konekciju na racunaru, prebaci modem u PureBridge i trebao bi da radi sa bilo kojim provajderom. Ogradjujem se za prakticnu primenu jer nisam probao, niti imam nameru da probam.

Vrh Dno