Šta je novo?

Huawei 5x ili p9 lite ili...

ROCK

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2008
Poena
390
Posto mi je flex 2 na servisu i ne znam jel ce moci da se sredi. Bacio sam se na neko prelazno resenje za par meseci pa mi prvo padaju na pamet ova dva modela.
Od telefona ocekujem da radi solidno (ne ocekujem da leti ali ni da ne zakucava svaki cas) onda baterija da bude bolja i da mogu da izvucem oko 5h sot mesovite upotrebe wifi/3g. Onda osvetljenje ekrana da bude bolje regulisano od flex2. Ono je bas lose, na suncu preslabo u mraku prejako. Ostale stvari su bitne ali ne presudne. Znam najbolje resenje za malo vise para je nexus 5x ali mu je bas slaba baterija i ne mogu da ga punim 2x ili 3x dnevno. Narucivanje iz Kine me ne zanima. Ako srede moj tel mozda i necu kupovati nov ali mora da imam rezervni plan

Kućište: 5X je veći, ima metalno kućište vs. plastičnog kod P9L, ali oba imaju dobru izradu.
Displej: 5,5“ kod 5X vs. 5,2“ kod P9L, oba su 1080p. P9L ima nešto svetliji ekran. Oba su solidna.
Performanse: P9L je jači, oba imaju 2+16 GB i MicroSD slot, oba rade ok, bez kočenja.
Konekcije: 5X ima dual SIM, kod P9L zavisi od verzije (ovi kod operatera su single SIM), P9L ima NFC ali ne podržava USB OTG. Oba podržavaju naše LTE frekvencije.
Kamera: Mislim da je malo bo5a kod P9L, nisam poredio...P9L ima bo5u selfi kameru.
Baterija: imaju isti kapacitet i dobre su kod oba telefona, u temama za njih možeš videti koliko su izvlačili. U suštini, zavisi od toga kako koristiš telefon ali znaj da oba imaju dobre baterije.
Zvuk: oba imaju glasne zvučnike, P9L ne zvuči loše preko slušalica (ne znam za 5X).
Softver: 5X ima Lollipop i EMUI 4.0 dok P9L ima Marshmallow i EMUI 4.1, dakle P9L ima prednost. Ali, i 5X je dobio Marshmallow i noviji EMUI, tako da su isti. Ipak, očekujem da će P9L da ima prednost kad su nadogradnje u pitanju...

Dosta ovih stvari ti neće značiti mnogo ako će biti prelazni, privremeni telefon, ali svodi se na to da li ti je bitnije metalno kućište, veći displej i dual SIM kod 5X ili ne (i cena, naravno).

Do pre dva dana sam koristio Honor 5X. Prvo što mi se sviđa je što za taj telefon postoji cyanogenmod, pa ako ti se smuči EMUI (kao npr. meni), lako ćeš da se prebaciš na CM13.
Dobra stvar je i što ima mesta za dve sim kartice i za memorijsku karticu. Baterija mi je trajala u proseku oko 4-5h. Koristio sam uvek obe kartice i ne gasim nikada mobilni net (više ga koristim u odnosu na wifi), niti servis lokacije, sinhronizacije, itd (a koristim i Deezer povremeno).
Ono što mi se nije svidelo je što ponekad ume da bude pomalo trom; pretpostavljam da SD616 polako gazi vreme :) Takođe i EMUI nisam mogao da svarim, ali to je već subjektivno.
Od pre dva dana imam Redmi Note 3 Pro "special edition" (internacionalna verzija koji radi na svim frekvencijama). Cena na KP je ista ili malo manja nego kod Huawei uređaja, ali u odnosu na Honor 5x potpuno je druga priča, odnosno RN3pro radi kao da je u pitanju duplo skuplji telefon. Dosta bolji procesor, 3GB memorije, 32GB rom, znatno duže trajanje baterije (skoro 8h). Mana je što ne može istovremeno dve sim kartice i memorijska. Smoriće me MIUI uskoro, ali postoji srećom CM :)
Edit: Kameru ne telefonima jako retko koristim, pa ne mogu u vezi toga nešto posebno da kažem. Uz RN3pro sam dobio 2000mAh punjač, a uz Honor 5x 1000mAh.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Hardverske razlike znam. Samo sam hteo da cujem iskustva iz prve ruke. Videcu sta ce se dogoditi sa flex-om u servisu pa cu doneti konacnu odluku. Vise malo naginjem ka 5x najvise zbog dual sim slota i slota za memorijsku. Potreban mi je dual sim a 16gb interne je malo. Veci ekran mi isto znaci jer sam navikao na 5'5".Kamere su verovatno tu negde i po danu bice ok. Za low light ne ocekujem previse. A imam za slikanje L950xl koji je verovatno best by sto se fotkanja tice trenutno pa je tu kad zatreba. RN3 pro je oodlican uredjaj ali ga nema u ovoj radnji gde bi radio zamenu ako je flex riknuo

Sto kažu prethodnici 5x nije nikakva munja u radu ali sve radi ok i bez nekog većeg laga ili usporavanja. Izrada odlična za ovaj rang, baterija lagano izvlači 5 sati sota. Za divno čudo ja se zaljubio u ovaj Emui, ko bi rekao, ima dosta tema i može se bas srediti o tvom ukusu. P9 lite sam probao i mislim da je za nijansu bolji od 5x, ima malo manji ekran i plasticna leđa ali u principu to je to. Kirin chipset je bolji od ovog sd 616 u 5x.
Probaj kod operatera svaki pa odluci. Nisu prevelike razlike, ovaj novi honor 7 lite nisam probao.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Vidi se da si dobro upućen.
Sd 616 u 5x :)

Sent from my Redmi Note 3

A koji je onda?

25b53845e64439715898b0068a9076ae.jpg

http://www.anandtech.com/show/10055/the-huawei-honor-5x-review

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Izvinjavam se,moja greska.
Pomesao sam sa nexus 5x :)

Vrh Dno