Šta je novo?

HTPC za ~250e

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Znači treba da uzmem HTCP kao poklon za svadbu, ali sam u maloj dilemi da li je ovo što sam smislio OK, tj da li će da radi posao.
Znači uzeo bih sledeće:
Asus AT3M7A-i (ali ne mogu nigde da je nađem)
2GB DDR2
160GB SATA2
DVD-RW
i to sve stavio u CoolerMaster Elite100 Black (RC-100-KKP1-GP)

E sada pitanje za vas, pošto u ovo kućište ide slim DVD, gde naći isti? Takođe me interesuje, pošto sam u Digital!-u pročitao kako ova ploča može da gura fullHD filmove, zbog 9300 koja je a njoj, da li je to tačno, tj da li će bez problema puštati full HD materijal (kompresovan).
Takođe me zanima da li postoji još neka ploča sa atom procesorom ali sa nvidia ili ati grafičkom, tj da je sposobna za full hd, a da je mini ITX ploča.

Hvala unapred

mislim da u kuciste staju u matx ploce, a njih ima dosta vise, posebno sa 780g i normalnim x240 procesorom ce sigurno sve zivo pustiti, a em ces lakse naci, em mislim da ce isto da te kosta...

ali u toj kombinaciji mi treba 2.5" hard disk...

niko nema nešto da predloži? neku mATX ploču sa HDMI, TV out 7.1 zvukom??

Evo recimo MSI 785GTM-E45. Tu ploču sam dobio jer za JW ploču koja mi je crkla nije bilo zamene, pa su mi dali ovu. Veoma zadovoljan :). TV out nema, ali i koji će ti pored hdmi, dvi i d-sub :).

To mi je malo preskupo. Kao što sam rekao ~250e
Pošto nema one ITX ploče odlučio sam da uzmem Gigabyte GA-MA74GM-S2H (ploča ima i TV Out i HDMI i DVI i D-SUB) u kombinaciji sa X2 240 jer sam ih našao povoljno (90e zajedno), ali me kopka da li će ovaj CPU ići na ovu ploču? A pošto sam sada limitiran sa kućištem na 2.5" hard disk i na slim DVD mislim da će me te 2 stvari koštati više od 100e zajedno, što će kada se doda cena kućišta i memorije (koja je iz dana u dan sve skuplja i skuplja) koštati više od 250e :(

Takođe me interesuje da li će 150W biti dovoljno za sve ovo?

Poslednja izmena:
Evo na mom primeru masina koju sam sklapao za HTPC i koja radi vec godinu dana u dnevnoj sobi i pusta 1080p i blu ray/hd dvd diskove:
AMD X2 5000+, 2GB 800MHz DDR2, Gigabyte GA-MA78GM-S2H, Frontier SONATA dekstop, Blu-ray BD LG GGC-H20L 6x + 320GB hard disk. Cena Frontier SONATA i VEnus kucista je plafon 35 EUR s tim sto ja imam sonatu i ubacio sam mikro atx plocu jer ne moze veca i mnogo lepo izgleda. Venus je vece kuciste i moze da stane full ATX ploca. Tebi bi preporucio da pojuris Sonatu i ubacis neku mikro ATX plocu sa 780G cipsetom (Gigabyte, Asus), jeftiniji Athlon X2 procesor sa 65W envelopom potrosnje (probao sam jace, ali se napajanje dosta jace cuje i gubi se tisina i poenta HTPC masine), 2GB DDR2, hard od 320GB i vidi hoces li da ubacujes DVD-RW ili Blue Ray combo kao ja, mada mislim da ako hoces da prodjes do 250E ne gine ti DVD-RW.

ipak ploča nema TV out, u DIGITAL!-u se dobro vidi da ima TV out, ali ovde nema :(
A šta vi predlažete za do 250e u ovoj kategoriji?
Znači jedino što znam je da bih sve to stavio u ono CM kućište, zbog dimenzija...što će reći ostaje 190e za ploču, proc, memoriju, dvd i hard.

Izvini, gde ćeš ti da povezuješ taj HTPC ako ti toliko treba TV izlaz. Vidim gore pitaš za HD filmove, a TV izlaz, normalno je, vezuje se za SD CRT televizore...

Pa ja neću nigde, ali kao što sam rekao to ide kao poklon. Trenutno nemaju plazmu, tako da će trenutno povezivati na CRT TV, ali u skorijoj budućnosti planiraju da uzmu plazmu..A ne bih da sada to uzmu i da posle nemaju kako da nakače.
Ipak sam se odlučio za GA-MA785GMT-UD2H u kombinaciji sa X2 240i 2gb DDR3 memorije, jer ću na memoriji uštedeti koliko ću dati za ploču. A ubija me kućište, hoću što manje, ali, ako uzmem ono CM kućište nemam gde da uzmem SATA Slim DVD :(....grrrr....poludeću...

Pazi, trenutno ne znam gde mozes da ga nadjes, probaj da pozoves firme sa pcberze koje furaju Frontier kucista. Vidim da reklamiraju modele Venus, Opera i sl. Ja sam Sonatu uzeo posle mesec-dva dana inata odmah cim se pojavila jer nisam hteo da dam vise od 40 eura za kuciste samo zato sto je desktop. Jer kako biva, cim su nakon toliko godina ponovo postala desktop kucista 'IN' zbog HTPC talasa odmah su se setili razni TT, CM, Chiefteci i drugi da ih papreno naplacuju od 60E na vise iako uopste toliko ne vrede. Ja sam inace kuciste uzeo u jednoj maloj firmi na Vracaru kod ortaka, mogu sutra da ga pitam ako hoces ko mu je bio dobavljac pa mozda to pomogne prilikom nabavke/cekanja/porucivanja ili kako vec. Po meni je stvarno besmisleno skupo placati deskop kuciste pa ma koliko bilo firmirano i onda jos uz to biti prisiljen davati vise para za slim hardove i dvd uredjaje, zar ne?

Ako ti nije problem, kontaktiraj ga, pa mi na PM javiš :) ili možeš i ovde ako su drugi zainteresovani,

Milane jesi video divu uzivo?
Jako mi se svidja ovako, cak vise od nekog Liana slicne konstrukcije koga sam smekao... jedino ne vidim mu tacne dimenzije nigde?

pa piše na sajtu: 388x284x228mm

Pa ja neću nigde, ali kao što sam rekao to ide kao poklon. Trenutno nemaju plazmu, tako da će trenutno povezivati na CRT TV, ali u skorijoj budućnosti planiraju da uzmu plazmu..A ne bih da sada to uzmu i da posle nemaju kako da nakače.
Ipak sam se odlučio za GA-MA785GMT-UD2H u kombinaciji sa X2 240i 2gb DDR3 memorije, jer ću na memoriji uštedeti koliko ću dati za ploču. A ubija me kućište, hoću što manje, ali, ako uzmem ono CM kućište nemam gde da uzmem SATA Slim DVD :(....grrrr....poludeću...

Та плоча нема класичан ТВ излаз, обрати пажњу на то (видим да ти је неопходан за почетни период). Уствари, колико знам, ни једна 780G/785G плоча нема аналогни ТВ излаз...

А можда ти је ефикасније решење GA-MA785GM-UЅ2H у комбинацији са DDR2 меморијом? Нешто јефтинија плоча, нешто јефтинија меморија, за разлику у новцу узмеш "мршави" DVD-RW... ?

imaš ovo kućište koje nije preterano skupo u bartecu, nehruova...

А можда ти је ефикасније решење GA-MA785GM-UЅ2H у комбинацији са DDR2 меморијом? Нешто јефтинија плоча, нешто јефтинија меморија, за разлику у новцу узмеш "мршави" DVD-RW... ?

Ploča jeste jeftinija, ali memorija nije.

Zaboravi slim DVD, vecina ih ima na stanju, ali nemaju adapter sa SATA+POWER na mini sata+power :D

@danijel: Nisam ga video uzivo, Cira je uzeo to kuciste, pa ga mozes pitati - zvao me da pogledam - ali nisam stigao da odem :(
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=204434

Prilozi

• slim%20SATA%20cable%20005-640.jpg
    slim%20SATA%20cable%20005-640.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Ploča jeste jeftinija, ali memorija nije.

Онда знаш нешто што ја не знам :). И ја склапам машину јако сличне намене и конфигурације, нешто више има у овом треду, па ако је ddr3 јефтинији толико да поклопи разлику у цени плоче, могуће је да се прешалтам на ddr3 плочу.
А о коликој разлици у цени причамо (између ddr2 и ddr3)?

Pa razlika u ceni ploče je ~1600 din, dok je razlika u ceni memorije ~1000 din. A ~600 din nije puno, a opet ddr3 manje troši, recimo da je brži, a i u budućnosti će biti jeftiniji.

Nazad
Vrh Dno