Šta je novo?

HTPC problem sa rezolucijom

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Racunar je preko VGA kabla povezan sa fullHD LG 32" televizorom koji bi trebalo da zameni monitor. Posto moja ATI 4850 kartica ima samo 2 DVI izlaza koristim se DVI-VGA adapter na izlazu od graficke. Najveca rezolucija koju prikazuje je 1600x1200. Odmah da naglasim, da sam isti problem imao i sa monitorom Samsung 205bw koji podrzava maksimalnu rezoluciju 1680x1050, kada se prikljuci na VGA ulaz, dok je preko DVI sve bilo ok. Takodje, boje su prenaglasene i nije ni blizu tako dobar kvalitet kao preko DVI prikljucka. Tako da je problem definitivno nesto do graficke/drajvera/adaptera, sumnjam na ovo poslednje. Power strip ne dozvoljava unosenje nove rezolucije. 1920x1080 ipak nekako moze da se izabere ali samo u 25 ili 30 hz sto monitor/tv ne podrzava. Probao sam i najnovije drajvere...\

Takodje me zanima, u slucaju da definitivno moram da koristim DVI, posto su oba HDMI prikljucka zauzeta (HD risiver i PS3), koliko kosta i gde moze da se najpovoljnije nabavi neki HDMI spliter/switch?

Poslednja izmena:
najbolje bi ti bio taj HDMI switch + Atijev DVI to HDMI adapter pošto serija 4 prenosi zvuk preko HDMI-ja pa je to all in one.
Vl2XYm7FLrtTH2ztKrRYystxvCOE7ZejMHj-NHa-N2BMAsrZfxyzvhHgODsFbJJAdZLP9G9qtsdT81l-fgh6te3RTnFjkmzUwtQeX0Z-o8R2_yANUdEJbIs4PjML

Da, tako sam i mislio, mada me intrigira da li ipak postoji nacind a se izvuce fullHD uz pomoc DVI-VGA adaptera. Uzgred, koliko bi bio neki najpovoljniji switch i da li mozda uzeti samo uzeti 2 in 1 HDMI spliter? Jako tesko se nalaze ti switchevi i kablovi, a ovaj ATI-jev adapter nemam pojma gde ima da se nadje, da li uopste ima u prodaji ili mozda samo uz nove kartice, jedino preko neta da se naruci. Kupio sam pre neki dan DVI-HDMI kabl nakon podosta trazenja, ali sad mi iskrsla neka povoljna kombinacija za TV koji sam neplanirano kupio samo sa 2 HDMI-ja, i nemam gde da prikljucim PC osim na VGA. Pitam se kad bih prikljucio obicnim VGA-VGA kablom kako bi bilo, probacu to cim dobijem svoj laptop nazad koji ima VGA out.

Vrh Dno