Šta je novo?

HTPC Media Centar

Rekao bih da je XBMC najbolji :).

Vista Media Center, ali cu probati i ovaj XBMC.

XBMC. Ja ga na desktopu koristim ponekad samo zato sto je tako fancy :)

mythTV?
Mada ovaj XBMC zaista izgleda odlično.

edit:
Tek sada vidim da je XBMC samo front-end. Dakle, ako ti treba i PVR i ako ne insistiraš na WIndozama, mythTV, eventualno sa XBMCom kao front-end rešenjem.

Poslednja izmena:
Koristi li neko od vas daljinski za XBMC?Pretpostavljam da ima modela koji su kompatibilni sa ovim fantasticnim softverom a da mogu da se kupe kod nas.

Користим Windows Media Center (има добрих плаг-инова). Није савршен, има доста мана, али опет, задовољава потребе.

Испробао сам XBMC, али ми се никако не допада.

Kako u xbmc nmjestiti naša slova u titlovima, probao sam cental europe iso i win i imam umjesto ž i š kockice. č i ć su ok

Nikako da mi prorade radio stanice u XBMC-u.Par reci oko podesavanja ako moze.

ja koristim imon/imedian HD media centar nije baš grafički primamljiv kao xbmc ali ga koristim zbog htpc kućišta u koje je ugrađen imon displej i uz koji ide daljinac sa kojim to sve lepo radi.
i kod ovog media centra ima problema sa titlovima ali je dobro što može da čita eksterne subtitle filtere pa sam uz VobSub namestio da sve to radi kako treba.kod xbmc-a tu opciju nešto nisam primetio.

@rzeljko
nemoj da koristis central europe iso, vec central europe windows

Jedan glas za MediaPortal.
Jedan od XMBC developera je napustio tim i osnovao novi Open Source projekat sa zeljom da izbegne ogranicenja XBOX platforme. Pre desetak dana je izasla final verzija MediaPortala.
Prednosti: otvorena arhitektura, dosta plugin-ova, podrska za dosta hardvera (tuneri, daljinski, eksterni displeji...).
Uz SAF plugin - MediaPlayerClassic resenje za kodeke, titlove i DXVA podrsku HD materijala.

I ja koristim MediaPortal, zavrsava mi posao odlicno.
Nisam ni probao prethodno pomenute, tako da ne mogu da uporedjujem, zavisi sta kome treba...

Media center resenja svakako izgledaju lepse i preglednije za svakodnevne taskove koje HTPC treba da pruzi. Ja sam se sa druge strane odlucio na 3rd party program za moj daljinski sa kojim mogu da radim sta ocu, pomeram misa, klikcem, namestam titlove itd... Media Center resenja su dobra za domacice i klince, ali ono sto Vama treba su preprogramirani programi za kontrolu daljinskog.
Ja koristim freeware Intelliremote program koji je vremenom narastao do te mere da moze bukvlano da koristi vecinu daljinski kontrolisanih uredjaja do tih detalja da ga mozes programirati u sitna crevca, sva setovanja se snimaju u XML fajl koji mozete da bekapujete i koristite i posle ponovne reisntalacije Windowsa i samog programa. Odmah da se ogradim, nije nimalo fancy kao resenja dosad pominjana, ali je korisniji nekih 500x, ne samo za pustanje MM-e vec i za rad u samom OS-u, a kada jednom udjete u fazon programiranja tastera, profila itd. necete ni pomisljati na MC resenja.

MediaPortal 1.0 na Visti, savrseno stabilan, daljinski od XBOX-a savrseno radi. Jedino sto ja nemam TV kartu pa neznam kako su one podrzane ali sto se ostalog tice sve je bolje ili barem isto kao kod ostalih resenja (a probao sam maltene sve, XBMC, Meedio, MythTV, XP i Vista MC, Total Media Theater...)

Koji plugin u MediaPortal-u omogucava detaljan pregled filmova sa slikama, kratkim sadrzajem, glumcima, itd., a da pri tom sve sam preuzme sa interneta.

Ne treba nikakav plugin, to je po defaultu tako.

Hvala,

mada se meni vizuelno mnogo vise svidja Meedio, jer ima neko screenshot-ove MediaPortal-a. Meedio mozda jeste komplikovaniji za konfigurisanje ali mi se cini da je sveobuhvatniji i iygleda lepse mada je to stvar ukusa.

http://www.team-mediaportal.com/files/Download/Skins/

Pogledaj ovde, neki skinovi imaju screenshot pa mozes da steknes predstavu,ali te nista ne kosta da instaliras MP i probas sve, vrlo se lako konfigurise (za razliku od Meedi-a), koji jeste mozda vizuelno atraktivniji ali je prekomplikovan i preglomazan.

Poslednja izmena:
Vrh Dno