Šta je novo?

htpc i video podesavanja i zauzece cpu

david

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
620
Pozdrav uzeh skoro novu konfiguraciju , uglavnom za gledanje filmova, medjutim buni me veoma viosko opterecenje porcesora. Konfig je celereon 1820 , 4gb rama, SSD,nemam diskretnu grafiku. Koristim mpc , lav filters i mad vr, rezoulcija na monitoru je 1920 1080 60P .Prilikom gledanja nekih nezahtevnih video klipova u mpc , CPU zauzece do 20 % , dok prilikom gledanja HD video filmova do 60% , a nek mkv fajlovi nprESIR 1080P( ide i do 100%, Da li je moguce da je slab procesor i da je to normalno ?. Podeseno mi je da koristi hw decoder u lav filersima Intel vsync , ali kao da ne utice da opterecenje procesora.
Takode podesio sam u intel hd grapics kad spojim sa Tvom da je rezoulcija na tvu 1920 1080 60p dok kad stavim 60I i prevucem samo sliku na tv panas st60 , desava mi se da secka slika na Tvu.U ceu je tacno razlika

hvala unapred

Koju verziju drajvera imas?
QuickSync na tom procu radi od 15.33.14.64.3412 verzije koja je poslednji release.

Current Driver Installed 10.18.10.3496 , ova je verzija drivera , nemam diskretnu grafiku vec sam napisao , samo integrisanu i ukljucio sam u video decoderu intel vsync ali kao da to nista ne utice na zauzece cpua

Nema veze koji je tip grafičke karte, već da li podržava DXVA ili ne. Pogledaj detaljno uputstvo koje sam postavio, deluje komplikovano ali rešava problem zauzeća CPU.

Onda madvr ne podrzava hw dekodiranje.
Drugo objasnjenje ne postoji.
Izbaci ga pa probaj onda.

probacu da reinstaliram sve , hvala na savetima, trebalo bi haswel gt da podrzava dxva

Nazad
Vrh Dno