Šta je novo?

HTML fajl od 80 megabajta - kako ga uopste pregledati ?

Dzekson

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.04.2013
Poena
99
imam HTML fajl neke dokumentacije koji trebam da pregledam i pronadjem kljucne tacke dokumenta. fajl je uglavnom tekstualan i ima 80 megabajta. moja masina je 8GB ram-a, Quad Phenom 2, AMD ploca novije genracije, jedino sto nemam SSD, ali u svakom slucaju, ja ovo ne mogu da otvorim. Chrome za sada pokazuje najbolje rezultate, racunajuci i obican notepad koji sam probao, ali ni preko Chrome-a nisam u stanju da procitam. Scroll je nemoguc ni u notepad ++ ni u wordpad ni u Chrome-u, a CTRL+F treba jedno 3 minuta da se samo pojavi. Prvi put u zivotu zalim sto nemam Apple Mac :p

IMa li neko ideju kako da pregledam ovaj dokument .. ?

Lynx?

Open with > Notepd :)

Pa pretraži sa Ctrl+F po ključnoj reči.

yooyo genije :) hvala ti, ovo je izgleda BAS namenjeno za to, ucitava i on, zakoci ceo komp al kad ucita, onda sve ide smooth.

SaleKG - rekoh ja da sam probao sa ama bas svime.

imam HTML fajl neke dokumentacije koji trebam da pregledam i pronadjem kljucne tacke dokumenta. fajl je uglavnom tekstualan i ima 80 megabajta. moja masina je 8GB ram-a, Quad Phenom 2, AMD ploca novije genracije, jedino sto nemam SSD, ali u svakom slucaju, ja ovo ne mogu da otvorim. Chrome za sada pokazuje najbolje rezultate, racunajuci i obican notepad koji sam probao, ali ni preko Chrome-a nisam u stanju da procitam. Scroll je nemoguc ni u notepad ++ ni u wordpad ni u Chrome-u, a CTRL+F treba jedno 3 minuta da se samo pojavi. Prvi put u zivotu zalim sto nemam Apple Mac :p

IMa li neko ideju kako da pregledam ovaj dokument .. ?

Ne zali.... nije vredno zaljenja!

Pitacu ocigledno, odakle 80MB texta u html fajlu? Jel to neko pokusao da objedini internet u jedan html?

Sve poruke jedne FB komercijalne stranice od jedne firme, sa brdom podataka. Imas na fejsu request za download all data, i onda ti fejsbuk kompajlira ceo lokal sajt, koji je nazalost toliko retardiran tako da messages.htm je jedan fajl, sve sto je profil/stranica ikad napisala u inboksu. a ja treba da izvucem odatle iljade brojeva, adresa i svega. moj (firmin) messages.htm ima naprimer 80 megabajta, profili ljudi koji sede na fejsu ili neke tako face ko ima profil jos od 2008 ili jos gore neke attention whore bi bilo nemoguce upaliti jer bi verovatno bio glomazniji.

konkretno ni meni nije jasno odakle bas 80 MB u tekstualnom fajlu, mnogo je i za 10 biblija, ne za neciji inbox koji je pritom bio u komercijalne svrhe.

Poslednja izmena:
Vrh Dno