Šta je novo?

htm2chm 3.093 - freeware!

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
htm2chm is a small user-friendly utility for daily use, which allows you to convert both separate HTML pages with images, and the whole websites (for example downloaded with offline browsers) to one CHM file for more convenient storing.

The program automatically compresses files during the compilation process, dramatically decreasing the output file size.

--------

Odlican, a besplatan program: desni klik na neki HTML omogucava jednostavno konvertovanje te strane (strana) u jedan kompaktan CHM fajl...

Moze i obrnuto: desni klik na CHM fajl omogucava njegovo konvertovanje u HTML!

I sve to besplatno 🙂

http://dl.softportal.com/load/htm2chm-3.0.9.3-en.exe

PREPORUKA! :banana:

To treba vama koji ne koristite TC. Postoji da padneš u nesvest dobar convert to CHM plugin za TC.

Jel mozes da okacis taj plugin?

wiz011 je napisao(la):
To treba vama koji ne koristite TC. Postoji da padneš u nesvest dobar convert to CHM plugin za TC.
hm... mozda... vraca li on i nazad CHM u HTM? Da li je free? Da li je TC free? a prednost ovog programa je sto radi i kad je htm/chm fajl direktno na desktopu, kao i iz bilo kog fajl menadzera 🙂

@ falcon: mozda je to ovo:
http://www.totalcmd.net/plugring/chmdir.html

ZoNi je napisao(la):
hm... mozda... vraca li on i nazad CHM u HTM?
Da. Na CHM fajlove gleda kao na arhive, arhivira i dearhivira kao da je reč o ZIP fajlovima.

ZoNi je napisao(la):
Jeste free. Ne uzimaj moj komentar k srcu, program koji si preporučio je odličan i ja se pridružujem preporukama.

ZoNi je napisao(la):
Da, to je to... Evo ga i okačenog ovde.

Prilozi

Poslednja izmena:
eh, wiz... da uzimam komentar k srcu? ma, naravno da ne 🙂 nije uopste frka, samo sto sam ja vec skoro sasvim presao na free programe, pa onda takvima i dajem preporuku... pogotovu sto ovaj program koji sam ja preporucio moze da se koristi iz bilo kog fajl menadzera (meni je to sustinska prednost)

btw, i na navedenom linku za TC plugin stoji recenica:
To make full-fledged HtmlHelp use HTML Help Workshop or htm2chm. 😉

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
To make full-fledged HtmlHelp use HTML Help Workshop or htm2chm. 😉
Ipak za ozbiljan help mora da se koristi Workshop (koji je neviđeno bagovit program, BTW) ili neki od komercijalnih paketa. Za editovanje jednostavnijih helpova bio je zgodan program Helpy, ali u trial varijanti nije bio mnogo upotrebljiv a bio je, izgleda, preskup pa nije nešto uspeo da se proširi.

Sa htm2chm ipak je moguće znatno ubrzati proces, napraviti osnovni help pa ga onda dalje editovati u Workshopu.

Inače, ja ponekad koristim čuda koja niko ne koristi... Godinama sajtove kompajliram u CHM skoro isključivo pomoću batch fajlova koje sam napravio, dodatih fajlova za strukturu (koje sam ljubazno pokupio iz helpova pravljenih HTML2HELP) i command line programa "hhm":

http://savannah.nongnu.org/projects/hhm

a raspakujem nekim programom koji u context dodaje "unpack with istorage". Može biti da je neki od ovih ovde:

http://bonedaddy.net/pabs3/code/

Pomoću hhm sam pravio i ITS fajlove (pravi ih i htm2chm), koji su verovatno najbolji način za lokalno arhiviranje sajtova, ali to radi samo u IE engine-u.

Evo ti na poklon registracija ITS fajlova za Maxthon:

Kod:
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ITS FILE]
@="Internet Document Set"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ITS FILE\shell]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ITS FILE\shell\open]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ITS FILE\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Maxthon\\Maxthon.exe\" ms-its:%1::/"

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ih onda Maxton otvara po default-u kad odradis dupli klik.

Upravo tako.

a, to... ja mislio registracija kao neki serial 😀

ok, fala... mada, nikada nisam video ITS fajl...

nego, btw, da ne zna neko mogucnost direktnog snimanja strana u CHM format iz samog Maxthona/IEa? Postoji SaveCHM od istog autora kao i htm2chm, ali izgleda da taj plugin ne razume CSS, tako da je skoro sasvim beskoristan...

ZoNi je napisao(la):
nego, btw, da ne zna neko mogucnost direktnog snimanja strana u CHM format iz samog Maxthona/IEa?
Ja sam juče naleteo na neki program (ne znam da nije to taj SaveCHM), to je plugin u dve varijante, za Operu i FF. Ali postoji samo na ruskom i kaže autor da ne radi u engleskoj verziji ali da će izaći i verzija na engleskom.

A ITS fajl, to je u osnovi kontejner format, neka vrsta (valjda LZH) kompresovanog fajla na kome se bazira CHM format. U stvari, jedina razlika između ITS i CHM fajla je u tome što CHM fajl ima kompresovane unutar sebe dodatne fajlove koji određuju strukturu, poglavlja, rečnik... Sajt kompresovan u ITS format dvoklikom se otvara u IE bazranom browseru u praktično istom obliku kakav je na internetu. Kao što rekoh, ITS je verovatno najbolji format za arhiviranje sajtova kad se oni nameravaju pregledati browserom.

Poslednja izmena:
He, ova najnovija Opera 8414 ima konacno mogucnost da sacuva web stranu u jedan .mht fajl.

Nazad
Vrh Dno