NAS sa diskovima, nije mi problem da napravim sofverski RAID. OS ide na USB stick. Treba mi SMB/CIFS share, media streaming, automatski bekap/kloniranje/snapshot, data protection i neka enkripcija, za windows, linuks i android mašine. Maltene svaka distribucija ima makar Sambu, ima li neko bolje jednostavnije rešenje? Pošto će ovo biti kućni teatar pc neki web interfejs je neophodan, da ne dižem djecu sa tv-a. Koji fajl sistem (ZFS on Linux, ima li neko iskustva).
Ne znam kakva je situacija sa linuxom i kodecima što se tiče bly ray 3d filmova, a sa amd drajverima znam da je situacija katastrofa što znači da bi proc morao da odradi sav posao. U tom slučaju moraću da instaliram Win 7 i npr freenas iz virtuelne mašine ali nemam pojma kako bi to funkcionisalo bez direktnog pristupa hardveru. Ili da instaliram neki windows pro/server i da sve radim u win-u, ntfs i sve divne stvari koje uz to dolaze.
Koja distribucija, Debian? Da li da ipak uzmem neki i3 i nvidia kartu, da li bi to malo poboljšalo situaciju, mogu da bacim koji evro više na ovo ako treba.