Šta je novo?

HTC YTN II GPS problem

infinityNS

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 10700K + ML 360R AIO
Matična ploča
Gigabyte Z490UD
RAM
T.Force 16*2
GPU
Nvidia Gigabyte 3080 OC 10 GB
Storage
m.2 2tb Viper
Zvuk
Integisan
PSU
FSP 700
Kućište
ASUS TUF 501
Monitor
LG 34'' ultra vide 1080p
Miš & tastatura
G19+G502Hero
Laptop
Dell Latitude 5420
Mobilni telefon
Samsung s24 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima, evo lupam glavu sa ovim telefonom vec danima, naime nece da proradi gps,znaci izmenjao sam jedno 10 romova i jedno 10 radio romova i corak,a sve se bojim da je otisla mozda interna gps antena,pa bih molio ako ima neko iz NS-a externu GPS antenu za tytn II/kaiser da probam jel do toga,nek se javi,placam cugu :)

....

ja sam imao problem sa tim HTC TYTN II isti i verovao ili ne u pitajnu je bilo da ogarmin software-a, dal je kod mene fw mator, ali jednostavno nije hteo da radi sa Garminom W.Moblie 5.xxxx samo Garmin W.Mobile4.xxx ili ti a garmin sajtu stoji software for older phones ili tako nesto ! Probaj mozda je do toga !

ovaj ti treba

Garmin Mobile XT for Windows Mobile (for older devices), Ver. 4.10.40w, as of Oct 12, 2007,

na ovom linku

http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-11034-00

uf pa nije problem u garminu imam i igo na njemu i sto eki programa,google maps,nego u gps-u nece ni jedan program da uhvati fix a nece ni da uhvati ni jedan satelit znaci probao sam sve, gps test, htc gps tool,visualgps i narano uvek sam imao novi quickgps file i nece majku mu odlepio sam skroz znaci da ne verujes

Da li si probao da vidis da li je sve u redu sa portovima, koji je port postavljen u:
Settings-External GPS
Da li je isti port podesen i u iGO?
Probaj sa drugim portom.

Kod mene je port 4, Baud rate: 4800

sve podeseno kako treba nosim ga od nedlej u neki servis da vide jel ta interna natena ok i ako uspem da nabavim externu da probam onda cu znati definitivno jel do gps-a ili antene

GPS

Neke informacije sa xda developers sajta kažu da jedan broj verzija ROM-ova (WM operativnog sistema) 6.1 ili 6.5 imaju problema sa GPS-om. To pogotovo važi za "kuvane" verzije ROM-ova.

Ja samo zbog toga u mom Tytn-u II držim originalni ROM. Pokušaj zato sa nekim originalnmim ROM-om 6.0, ako do sada nisi....

Imam 6.1 i iGO 8 i sve sljaka kako treba. GPS i preko Google maps i kroz iGO 8, i to vise nego dobro radi :).

Neke informacije sa xda developers sajta kažu da jedan broj verzija ROM-ova (WM operativnog sistema) 6.1 ili 6.5 imaju problema sa GPS-om. To pogotovo važi za "kuvane" verzije ROM-ova.

Ja samo zbog toga u mom Tytn-u II držim originalni ROM. Pokušaj zato sa nekim originalnmim ROM-om 6.0, ako do sada nisi....

Ja nikada nisam drzao zvanican rom na telefonu jer nemam nijednog razloga za to, sve je bolje na skuvanom. Problem je naci pravi rom, koji ti najvise odgovara jer ih ima previse.
U svakom slucaju moze da proba neki drugi rom.

P.S. i nikada nisam imao problema sa GPS-om.

Poslednja izmena:
@infiity: a jesi probao u iGo da vidis da li on uopste vidi GPS reciever? Stavi iGo 8 i pusti ga da ti sam nadje port i baud rate. Ja sam imao skoro isti problem sa jednim Topazom i kad sam mu dao da sam podesi, nasao je prvi satelit kroz par sekundi, a fix za 20ak.

pa probao sam sve jedno 10-ak kuvanih romova sada sam na PDA Corner X9 jer mi radi lepse sa 6.1 za sada,probao sam i gomilu radija i sad koristim 1.71.xx.xx i sve mi je ok ali i dalje imam problem sa gps,vidi ga svaki program (iGO,Garmin,google maps) ali i dalje nece da nadje satelite cak ih ni nevidi samo kao aquering sattelites i ostane na tome......ne znam sta da radim,imam bt gps ali opet ocu da mi sve radi,tel je polovan malo je ispadao :( pa ne znam gde da ga nosim da se vidi sta mu je

Poslednja izmena:
I kod mene je identična situacija, dakle uređaj uopšte ne može da pronađe satelit a inače telefon sam uzeo relativno skoro, novog.

pa majku im ne zna sta je to poludesh kontas eh vise nemoram da nosim bt gps sad me boli uvo i cvrc :( cekam da mi se javi neki serviser kao mozda moze da namesti ako uspe javljam ti

Druze probaj stariji Radio rom... ja sam skoro imao na servisu jedan sto ne radi GPS i gubi signal, stariji radio je pomogao...

EUREKA !!!!!!!!!!! eh namestise mi GPS jeste da je kostalo 1700 din ali sve radi i sad je telefon kako valja, morali su nesto da petljaju navodno ali nema veze bitno je da sve sljaka :) eto samo da javnem :) odo da se navodim do prve kafane u POI :)

aj pojasni ako nije problem sta je bilo sa GPS-om da ne ispadne da su te dzabe osisali ... a i da mi drugi znamo sta je ako ne daj boze ( pu pu ) naletimo na takav problem :)

Nazad
Vrh Dno