Šta je novo?

HTC Windows Phone 8s - neke SIM kartice vidi, neke ne

nocniduh

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2008
Poena
345
Drugarica je dobila pomenuti telefon iz MK. Bio je kodiran pa su ga dekodirali. Prihvata Telenor postpaid karticu, ali ne i prepaid od Telenora kao ni od mts-a. Javlja No sim card. mts kartica je probana u drugom telefonu i radi (probala je poziv).

Da li je neko imao sličan problem? Da li je ovo simptom lošeg dekodiranja ili čega već?

Sam si odgovorio na pitanje, upravo tako, loše dekodiranje!
Samo da dodam da sam imao 7 verzon L928 kupljenih u USA, svi su bili naknadno dekodirani za dalju prodaju, dekodirani (otključani) od strane verzona.
Telenor bi prikazao na kratko pun signal, po pozivu restart telefona, a onda "no sim".
Mts i vip uopšte nije prikazivao, dakle, radilo se o potpuno novim telefonima, koje je verzon dao u prodaju, koje je isti naknadno otključao. Vraćeni su i uvažena je reklamacija...

Hvala na odgovoru. Da li si se na kraju odlučio da ti vrate novac ili da ti pošalju nove potpuno dekodirane telefone? Vidim da je taj model i GSM i CDMA, ali da je određeni broj korisnika imao poteškoća sa GSM funkcijama.

Samo da javim da smo rešili problem. Ispostavilo se da kartica nije dobro nalegla. Ne znam šta je pomoglo, da li to što ju je zadebljala izolir trakom sa jedne strane ili što ju je dublje ugurala u telefon, ali bitno da sada radi. Biće problem međutim što se više ne vadi tako lako, pa ako neko bude pokušao slično, da zna.

Vrh Dno