Šta je novo?

HTC Wildfire S

ikoalosaurus

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2009
Poena
495
Mislim da nema zvanicne teme. Imadem od skoro ovaj telefon kao drugi, pa cisto da vidim da l ga je neko vec rootovao i stavio mozda ovaj "custom rom" sto je izbacen na xda pre nekoliko dana. Stavljam ga pod navodnike jer je bedan pokusaj custom roma :)
Inace sam proces roota je smesno jednostavan ako vam telefon ima otkljucan bootloader.

Nakupio sam se dosta iskustva sa cackanjem DHD-a pa nekako ne mogu vise da gledam android telefon na stock romu :D

Nek ova tema posluzi novim korisnicima ako im zatreba nesto, pa da prenesem sta znam :)

Inace jedino sto sam sad instalirao sa marketa je igrica Drop (loptica koja propada) jer mi je to najdraza igrica sa DHD i ne mogu da verujem da laguje na ovom telefonu, zar je tako graficki/procesorski slab?

Imam ovaj telefon možda nekih mesec dana. Za sada sve radi kako treba, instlirao sam nekoliko stvari neke koristim neke sam samo probao. Ja skroz zadovoljan. Ekran lepo reaguje za poruke je ok kamera ko kamera na telefonu ništa spektakularno ali nije ni toliko loša. Probao sam baš sad ovu igricu drop i nema nikakvog seckanja ili laga. Za 9500 din koliko je bio uz paket sasvim pristojna naprava. Jel postoji mogućnost za s off bez onog xtc klipa ili je to jedini način?

^^
Nema šanse. Na wildfire lepo radi, a meni na desire je letela (ima istu grafu kao wildfire s).

Da,adreno 200 je gpu, al proc je svega 600, mislio sam isprva da je zato. Pogledacu danas kad ugrabim vremena sta li moze biti razlog, laguje kad propadne kroz 2-3 rupe odjednom i udari o ivicu, trzne malo. ***, nervira me i najmanji lag :)

Inace @Bojank76, pa jel si pogledaj da l ti je bootloader zakljucan ili otkljucan?

Imam ga neke 2 nedelje, a i prvi mi je Android. Za sada sam zadovoljan jer dosta dobro obavlja funkcije zbog kojih sam ga prvenstveno i uzeo. Jednostavno,treba biti svestan da telefon te cenovne kategorije ne može da bude efikasna zamena za mnoštvo specijalizovanih uređaja. To je boljka svih multi uređaja.

Zaključan je boot loader gledao sam čim sam ga uzeo. Koliko znam za sad samo sa onim xtc clip-om može da se otključa. Ako neko zna za drugi način ja bih bio zahvalan. root bih radio samo da mogu da pobrišem sve što ne koristim a došlo je sa telefonom. WiFi mu lepo radi evo ovo sad kucam sa njega, 3g je isto ok. jedino što me nervira je lag kad pokrenem igo. U stvari je garmin ono što mi najviše nedostaje. Lepo radi njegova navigacija koja koristi google maps i earth. Baterija je kao kod svih dan do dan i po ako se baš ne igram sve vreme. U početku mi je bio skroz nezgodan za držanje u ruci sad sam se već navikao. Za prvi Android koji imam ja sam zadovoljan. Još samo kad bi mogao s-off bez tog xtc...

To što kažeš da laguje iGo?!? Šta tačno laguje? Navigacija dok radi svoj posao (navodi kao autonavigacija) ili sam telefon laguje (ostale funkcije) dok navigacija radi? I kako mu uopšte radi iGo?

A imam još pitanja. (Treba da uzmem tel ovih dana, na nekoj akciji je, u inostarnstvu sam, a nemam vremena da tražim po netu i forumima sve što me zanima)

Kako se gleda da li je otključan boot loader? Da li su ovi u slobodnoj prodaji obično otključani ili zaključani? Čačkao sam ga u radnji i vidim da ima štošta što mi ne treba od softvera. Ima nekih igrica, fabrički strpanih u njega. Može li se to ukloniti da se oslobodi mesto za nešto korisnije?

Ima lag dok ne počne da radi to jest dok si u podešavanjima ili dok upišeš adresu. Meni se lično više dopadao garmin xt koji sam imao na 5800 pa je to jedna od stvari koja mi nedostaje. Nekome je igo bolji meni nije, valjda stvar navike.
Dok je tel isključen drži vol down i uključi ga pisaće s-off ili on pored još nekih drugih stvari.

Ima li razlike u trajanju baterije na originalnom ( Telenor, MTS..) telefonu i onom koji dolazi skinut sa neke strane mreze?

Uzeo ortak telefon pre par dana, i primetio sam da mu s vremena na vreme izbacuje notifikaciju da je zavrsen download koji je zavrsen vec pre par dana. Tj fajl je downloadovan(chini mi se neki pdf), ali sad i nakon par dana, fon konstantno obavestava da je taj fajl skinut(bez obzira shto je fajl vec obrisan sa telefona). Da li se nekome desilo da ima slican bug?

Dešavalo se meni tj još uvek se ponekad desi. Ovde sam negde pročitao da je dovoljno obrisati market cache

Ima li neko komentar na kvalitet zvuka WF S kada se koristi k'o MP3 plejer? Nešto po testovima to ne spominju.

Gsm arena to uvek testira, pogledaj tamo.

---
desire + oxygen 2

telefon je super,ne znam sta su neki ljudi ocekivali ali meni skroz zavrsava posao!!!nisam uspeo da provalim kako da podesim da kad mi je fon ugasen nakon paljenja stignu sve poruke koje su mi poslate.....????propustene pozive dobijem ali sms mi ne stigne ni jedan!!!!!

To je nemoguće. Tu nema ništa da se namesti. Ako ti je bio ugašen više od 24 sata, neće ti ni stići, jer toliko važe poruke kod naših operatera.

bio je 3 sata ugasen......drugar mi tvrdi da mi je poslao sms i pokazao mi je poruku koju mi je poslao i vreme!!!!

To ti je do mreze/operatera, a ne do telefona. Dok si nedostupan, poruka je na mrezi dokle god ne ukljucis telefon ili prodje 24h. Pa sta bude prvo.

Sta da kazem, psovao bih al ne verujem da bi pomoglo.. prokleti HTC..

Telefon nikad update-ovan i nakon par update, svi prosli bez problema, dosao red na 2.3.5..
Par puta sam pokusao da uradim 2.3.5 update ali mi je svaki put izbacio crveni trougao nakon nekog vremena, probao OTA preko WIFI i takodje pokusao par puta preko internet passthrough-a opcije(net preko usb-a). Krene da instalira update i bum, zid, crveni trougao.. Uradim facrory reset i ovog puta kada pokusam update na 2.3.5, kad krene instalacija, kaze da nemoze (iako je oba puta, po jednom preko wifi i passthrough-a svlacio ceo update) jer je softver modifikovan i trazi originalni, wtf? Mislim se, cemu sluzi factory reset?!?

Krenem da trazim resenje po internetu i nadjem na temu na phandroidu gde se objasnjava update preko RUU-a, kako je to "Official HTC RUU" i sanse da se nesto krene po zlu u promilima i kako je sve to oridjinale i servis nema sta da prigivori, zlu ne trebalo :)

Nakon sto sam teskom mukom i posle sto godina skinuo rom, odradim apsolutno sve sto treba, krenem sa update-om i sve prodje kako treba bez ikakvog error-a i dobijem cestitku "kako imam nov rom i da me u zdravlju sluzi", krece pakao :mad:

Telefon samo blinka kad pokusam da ga upalim i to je sve sto se desava. Pokusao sam da ponovo pustim RUU da pokusam da ga odglavim kao sto sam uspevao sa ot990 al on jednostavno ne detektuje da je telefon prikljucen. Svaki put kad prikacim usb telefon krene da trepce.

Sta sad da radim jel ovo soft ili hard brick ili nesto trece? Dodje mi da puknem :(
Jel postoji nacin da resim problem, JTAG/HTC Clip/nesto drugo? Nesto ne verujem da se menja ploca u ovom slucaju? Koliko uopste kosta ovakva popravka?

Polako, polako. Resicemo problem. :)

Izvadi bateriju i vrati. Drzi volume down+power. Jel je usao u fastboot?

Edit: Ako jeste, pustis dugmice. Videces "Factory reset" opciju. Selektuj je pritiskom na Volume Down i onda potvrdi pritiskom na Power.

Pusti ga da odradi sve. I telefon ce ti se ukljuciti i bice kao nov. :)

P.S. Valjda ti je baterija bila puna makar do 50%. ;)

Poslednja izmena:
Doaso kuci.. pa u tome i jeste problem, nece da udje u fastboot/bilokakav drugi. Baterija na 100 % naravno. Samo blinka svo vreme :S:

A jel imas custom recovery?

Nemam. Dakle, pokusao sam upgrade sa 2.3.3 (mislim) na 2.3.5 pomocu RUU i dobio ovo, na netu je nemoguce izguglati tacan opis problema, napravio sam gif, kako zapravo izgleda problematicni loop cim prikljucim usb ili pritisnem power button:

Prilozi

• WFS.gif
    WFS.gif
    76.5 KB · Pregleda: 41
Na zalost, "ne radi" gif jer pristupam preko Tapatalk-a.

Po tvom opisu, izgleda da mu je otisao boot.
Izvadi bateriju na neko vreme.

Pa probaj da zadrzis Volume Down i prikljuci ga na USB kabl. Da li se prijavljuje na racunar nekako?

Ako se ne prijavi drugacije, probaj da zadrzis Volume Up pa ga prikljuci na USB. Ima li promene?

Ako je odgovor "ne" na sva pitanja gore, onda je jedini sledeci korak JTAG.

Zanimljivo, mozda ima neke nade, nakon sto pritisnem VOL down pa nakacim usb, tel ne krene da blinka odmah vec gori lampica neko vreme pa tek onda krece da blinka iznova.

A tako jel se prijavljuje na racunar? Vidi li ga RUU tada?

Jel moze neki mod da prebaci ovu temu medju ostalu ekipu na androidu :)

Cini mi se da nemem hard brick, jer telefon ipak reaguje na dugmice, kao sto rekoh kada se drzi vol dugme pre ubadanja USB-a, upali se narandzsta sijalica i tako bude neko vreme i opet blinkanje. E, sad, da li je moguce da se telefon ipak ukljuci u download/hboot/ iako to nije prikazano na ekranu, pa da pokusam reset pomocu dugmica/pokusam na silu da flesujem telefon?

I da ako budem nosio telefon na reklamaciju, da li bi servis priznao garanciju jer:

- 100% je i dalje S-ON,
- 100% nema CWM i sl. stvari, samo oficijalan boot, znaci 100% netaknut bootloader,
- 99.999∞% nije rootovan, ja sam jedini koji je ikad cackao nesto oko ovog telefona,
- koristen zvanican HTC RUU sa baterijom na 100%(tvrdnja na phandroidu, procitati temu),
- 100% HTC stock 2.3.5 ROM (RUU_Marvel_S​_HTC_​Europe_​2.13.401.3_​Radio_47.23 c.35.3037_​7.54.39.28M_​release_236989_​signed.exe)
- nisam pokusao otkljucavanje sa HTC.DEV sajta

Dakle?

Poslednja izmena:
Bas niko da kaze nesto?

Stvarno apelujem na modove da prebace temu u android sekciju, ovde niko ne zalazi :(

Kad prikljucim fon na punjac, isto su upali narandasti led i posle 10 sekundi fon krene da trepce.. jel postoji neki tool pomocu koga bih mogao da vidim status telefona?

Servis ce ti priznati garanciju. Samo nemoj da pricas da si hteo da flashujes preko RUU.

Ako imas vec garanciju, nema svrhe da sam cackas nista.

Nazad
Vrh Dno