Šta je novo?

HTC Wildfire S brikovan?

pharaon.92.bc

Cenjen
Učlanjen(a)
09.07.2010
Poena
159
Da li mi neko moze reci na osnovu videa da li sam 100% zakovao telefon ili mozda ima nade?

http://www.youtube.com/watch?v=_WZLL-_xzlM&feature=youtu.be

Prilikom paljenja telefona ekran se samo upali i ugasi i tako sve u krug. Ne dozvoljava mi ni da udjem u HBOOT. Kada stavim fon na punjac indikatorska lampica se upali i ekran posle par minuta opet pocne da blinka kao na snimku iako je telefon bio izgasen kada sam ga stavio na punjac.

Ovo mi se desilo nakon sto sam instalirao: RUU_Marvel_S​_HTC_​Europe_​2.13.401.3_​Radio_47.23 c.35.3037_​7.54.39.28M_​release_236989_​signed.exe . Sama instalacija je prosla bez problema (wizard nije izbacio nikakvu gresku) ali kada se fon restartovao sacekao me takav ekran. Sistem na fonu je bio 2.3.3.
Do ovoga sam dosao prateci ovo upustvo-link
Jedan korak bio je i instalacija 2.3.5 androida prateci ovo upustvo-link Ovde sam se i zaebao.

Mozeli li mi neko dati neki savet ili makar dobar servis koji bi mogao ovo da resi?

Poslednja izmena:
Ako ne dozvoljava da udjesh u hboot ili fastboot mod, onda jedino reshenje je da ga odnesesh u servis.
Ubijen mu je boot, a resices ga preko nekog JTAG boxa, Riff u ovom slucaju. Nista strasno, samo morash u neki ozbiljan servis odneti fon.

Edit: Dopuni bateriju

Poslednja izmena:
Ne mora nuzno da je JTAG jedino resenje, flash-ovao si pogresan RUU i to je problem. e sad nisam procitao ceo thread, ali se ovakav identican problem javlja kada je pogrsan RUU.

sta mozes da uradis - povezes na komp, i vidis da li ga ADB prepoznaje. ako ga prepoznje, imas kroz ADB komande mogucnost da flash-ujes novi RUU, procedura bi trebala da je identicna kao sa ovog thread-a za Desire, jer je ovo resenje koje cu da ostavim u linku daleko najbolje objasnjeno za ovakve slucajeve, iako je drugi model u pitanju. najbolji thread za shvatanje kako funkcionise HTC:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1275632

Sinoc sam u cmd kucao adb devices i mislim da nije prepoznao fon. probacu opet danas kada stignem kuci al mrka kapa. i ni sam ne znam kako je to pogresan RUU kada je u tutorijalu pisalo njega da flesujem?

ne veruj svacemu na internetu :) zapravo, moguce je sasvim da ti verzija nije ista - ne znam za Wildfire, ali recimo Desire ima 3 sastavne verzije: 8181, 8282, G7 - svaki od njih zahteva poseban RUU. Ironija da bude veca, 8181 radi za Nexus koji ima drugaciji Hardver od Desire-a.

e sad, sto se tice ADB-a, ne znam kako si ga instalirao, ali ti je najbolje da skines ceo SDK i najnoviji HTC Suite (drajveri za kabl) i tek onda pokusas ADB. mnogi misle da ce samo prosustvo ADB.exe-a da resi problem, ali izgleda da mora ovako. proveri hoce li, pa ako nece onda mu ne gine JTAG. a za JTAG se javi meni da ti preporucim majstora, posto ja imam Box set samo za Desire, i jos par modela, a ne pada mi napamet da pokusavam da lemim bez set-ova, jer to zahteva God-soldering skills :)

ADB ga nece naci, to sigurno, niti bilo.sta drugo. Fon mora u servis. Ako nema garanciju neka proba JTAG, bice jeftinije:)

U komsiluku, sobi pored ove, mobilni telefoni, temi wildfire s ima opisan moj dozivljaj s ovim telefonom. Telefon sam na kraju poslao u Begram, bio je tamo desetak dana, problem je bio resen zamenom PBA uz uvazenu garanciju :)

Inace na "otpusnoj listi" pise 2.26.401.3 tako da si ti ubacio pogresan RUU, *** :)

EDIT: Sad sam video, pa i ja sam ubacio identican RUU, a joj..

Poslednja izmena:
Upravo odneo fon u servis na terazijama. Iz price videh da je lik ok i da nije neka susa pa sam mu ostavio fon. 20 jura i to ce ga srediti za dva dana. dobro sam prosao. a najgore mi sto nije moj fon.:/

Vrh Dno