Šta je novo?

HTC Wildfire nstall Android 2.3 Gingerbread

mdshare

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poena
320
Kao sto nazim sam kaze ,zelio bi da istaliram Android 2.3 na svom HTC Wildfire pa dali ima neko upustvo za to kako se radi i sta treba sve da se skine trenutno mi je Andrid 2.2.1.

jesi li uopste radio update, idi negde gde imas dobru wifi konekciju, i povezi se, i uradi update preko telefona. to je to

Kada izađe 2.3 tj. nikada, onda ćeš moći da update-uješ oficijelni ROM. Možeš da pogledaš na XDA neki kuvani ROM.

Poslednja izmena:
ne to je SDK iliti Software Developer Kit
ROM (iliti firmware) pravi proizvodjac telefona, u tvom slucaju HTC, e sada kad ce HTC izbaciti official 2.3 za Wildfire to niko ne zna (mozda da im posaljes email). mozes da vidis na XDA forumu da li postoji neki neoficijalni (kuvani) ROM za HTC Wildfire sa verzijom 2.3

a sa obzirom da je tek danas izasao 2.3.3 OTA za Nexus One tesko da postoji za Wildfire (da postoji i da sve radi)

ok, hvala puno ,jos jedno pitanje kako da odradim update ovo gore sto me pitao telep ?

sve zavisi kakav je telefon. da li je rootovan, da li je na njemu official ROM. ako je stock varijanta (nije nista menjano u telefonu) onda pritinses Menu i odes u Settings > About Phone > System Updates. ali posto vec imas 2.2.1 neces nista novije dobiti to je poslednji oficijelni build od HTC

A da li ikako (zvanicno) moze da se stavi Sense 2.0?

tesko, mislim da Wildfire nema dovoljno memorije da se u system partition uglavi ceo Sense 2.0

U principu hteo bih samo one 'skinove' iz novog Sensa da stavim, bas su dobri..

ah ne moze to tako :)

telefon mora biti rootovan, taj zip fajl stavis na sd card i udjes u custom recovery. napravis nandroid backup (za svaki slucaj) posle toga wipe svega (phone data, cache, dalvik) i ides na install zip from sd card izaberes taj zip fajl, ides na install, sacekas da zavrsi i reboot telefona.
ako nece da digne sistem (odes u custom recovery i ponovis proceduru), a ako bas nece da se instalira zbog ko zna cega odes u nandroid backup i odradis restore onoga sto si bekapovao pre fleshovanja ovog ROMa

Ne postoji još uvek root za Android 2.2 na Wildfire-u, tj. za prateći bootloader.

mogao si odraditi root pre OTA update na 2.2 :)

Nema jos uvek root-a za verziju 2.2. Koliko sam mogao da skapiram sa xda foruma, tim koji bi trebalo da radi na tome uopste i nema Wildfire u svom posedu, imao je pre ali su ga izgleda brikovali, tako da sad em nemaju uredjaj em verovatno imaju neke prioritetnije modele. Ima i varijanta da se kupi neki uredjaj, ali on kosta ko i sam Wildfire, tako da i to pada u vodu.

A sta donosi uopste Gingerbread, prvenstveno sta bi doneo Wildfire-u?

Ja sam nesto pokusavao i evo sta mi izbaci
untitled.jpg

Pozdrav svima
trenutno se HTC WildFire sa novim bootom moze "otkljucati" samo pomocu HTC clipa i onda se mogi stavljati tzv kuvani ROM-ovi

Procitaj moj predhodni post na ovoj temi, to je taj uredjaj koji sam spominjao. I nije HTC, nego XTC. Mozda mozes da nadjes nekog ko ga je kupio, verovatno u nekom servisu pa da ti odradi to za neku kintu...

Ja sam u telenoru dobio telefon sa vec instaliranim 2.2.1, a hteo sam cim sam ga izvadio iz kutije da rootujem jer sam vec imao kontakt sa sense-om i nije mi se svidjao. (Ne svidja mi se i dalje) i tako od kada sam uzeo divljucatru cekam na unrevok3d da smisle nesto. (ako uopste smisle)

edit: i zato se sada jebavam sa launcherima.... :D

Sent from my HTC Divljavatra.

Poslednja izmena:
moze predlog za neki 2.3 rom???
na svom magicu trenutno koristim 2.3 ginger-yoshi, a vidim da ima i za wild... inace na magicu jos nisam koristio bolji brzi rom kako god...
sa druge strane tu je C.M.... dajte neki predlog koji od ova dva??

Kolko ja znam CM je neprevazidjen za wildfire... :)

Ljudi recite mi dal je izashlo neko reshenje za root-ovanje 2.2.1 za WF? :/

da li je neko cuo neku vest o rutovanju 2.2 froyo rom-a na wildfire,ili da li neko zna ko moze uz pomoc XTC da ga rutuje?

Na kraju cu da popizdim i ima da zamenim ovu moju divljuvatru za neki polovan jachi HTC koji moze da se root-uje... :mad:

Radosna vest!!! :d

Procitao na b92 da je htc saopstio da ce da otkljucha hboot. :)

Samo kad ce to da bude nigde ne pise.

Sent from my HTC Divljavatra.

Ima. Ja sam moj eutovao pre neki dan. Nije nista komplokovano. Pogledaj u temi "wildfire custom rom". Tamo ces naci linkove koji ti trebaju ne mogu sad da ti ih prekopiram. Mislim da je drugi ili treci post. Pozdrav. Nadam se da sam ti olaksao malo pretragu. :d

TT DivljaVatra

Nazad
Vrh Dno