Šta je novo?

htc tattoo custom rom/problemi

mat

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poena
159
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
prvo da napomenem imam tattoo fw 1.6,soft.ver 1.67.405.70
klasicno ne mogu da mu namestim BT i manjak programa na marketu me strasno smara. ako nesto hoce da se instalira kada se pokrene trazi android 2.0+

telefon sam hteo da updejtujem ali nemam pojma kako,pa sam se odlucio za custom rom. instalirao sam adb,sredio sve do trenutka kada treba da se kreira gold memory kartica. dosao do hxd editora,kopiram i ni jedna kartica ne prihvata image. (od 64mb pa do 2gb raznih proizvodjaca i porekla,ni jedna nece da se izmeni) pa sam pokusao da root-ujem fon preko onih programcica na yt skines,kliknes i gotovo,uspeo sam preko androot-a da ga root-ujem.

zanima me da li mogu da izbegnem gm karticu i da na neki drugi nacin ubacim custom rom ili da mi neko pomogne kako da je napravim. greske koje mi izbacuje na kartici koja nije napravljena kao gold memory je da ne moze da nadje file koji hocu da koristim tipa
adb push recovery.img /sdcard/recovery.img
kaze da nema taj file..

Bitno je tačno pozicioniranje faili,mada nikad nisam dosad koristio goldcard...Ja sam ranije koristio adb i uvek je bila greška u zadatoj putanji pa zato proveri to.

znaci bzvz sam probao preko cd da dodjem do tog dira pa onda sam uspeo da rootjem iz adb-a
sad cu da probam clockw..da instaliram.. covece.

e ovo sad:
adb push flash_image /data/local/bin/
adb shell
su
cd /data/local/bin/
chmod 755 flash_image
flash_image recovery /sdcard/recovery-clockwork-3.0.2.7-click.img

ova zadnja nece. kaze flash_image not found.
kopirao sam u dir gde je adb i u rut,tj osnovni dir kartice na fonu.

jel ima neko iz okoline cuprije da zna ovo da uradi? :/

nasao sam drugo resenje
rootovao sam ga preko androot-a
ubacio rom manager
iz njega instalirao clockwork mode
snimio custom rom nfinity na karticu
iz rom managera odabrao instalaciju sa sd kartice
sad bi fon treba da se resetuje,ocisti stari rom i instalira novi,medjutim:

imam novi problem,kad god to uradim mob se resetuje da ode u boot recoery,ali prilikom paljenja ibaci tattoo na ekran, zavibrira i blokira.
ne pomaze nista sem vadjenja baterije.

zna neko kako da sredim ovo?

Vrh Dno