Šta je novo?

HTC Tatto - nekoliko pitanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
-Koji ROM da stavim na njega ?

-Kad stavljam novi ROM jel koristim GoldCard SD karticu ili drugu koju cu kasnije da koristim za storage ili ovo nema veze jedno sa drugim ?

-Jel ima neki program za komp nek prepishem kontakte iz starog phone i onda ih samo uploadujem na HTC ? Poshto iz nekog razloga nemogu da sa starog phone-a ( Samsung C3050 ) da bluetooth-om prebacim kontakte na Tatto a lakshe mi je da kucam na tastaturi kompa nego da se patim sa Tatto-ovim touchscreen-om.

:wave:

1. Kreni od Cynogenic moda ako postoji za njega. Generalno nema pravila, probaj par pa vidi koji ti najvise odgovaram

3. Prebaci kontakte na komp, pretvori ih u CSV pa onda uploaduj na GMail. Odatle ce Tatoo sam da ih pokupi.

1. Kreni od Cynogenic moda ako postoji za njega. Generalno nema pravila, probaj par pa vidi koji ti najvise odgovaram

Nema za Tattoo... Jel to ovo http://www.cyanogenmod.com/ ?

3. Prebaci kontakte na komp, pretvori ih u CSV pa onda uploaduj na GMail. Odatle ce Tatoo sam da ih pokupi.

Nisam siguran dali mogu iz Samsung PC studia da exportujem kontakte... Trazio sam i nigde nevidim takvu opciju

Poslednja izmena:
Nema direktno od cyanogena ali ima portova.

^^
Ok probao sam nekoliko romova i nisu mi se svideli a na KiljackenROM-v1.4.zip mi je HTC izbacivao nekakve greshke ( da je taj i taj program prestao da radi i da ga forsiram zatvoriti ) nije mi radila tastatura tj ako sam hteo neshto da kucam nije mi izbacivalo tastaturu... Onda sam stavio MoDaCo Tattoo ROM i sve je proradilo normalno i prvi utisci su da nije losh ovaj ROM.

Jel moze neko da mi pojasni ovo:
[TUT HOW-TO] ROOT + Recovery + Flash Custom ROMs (update.zip) in Tattoo
For both procedures, and for security reasons, don't forget to create a golcard before. That could be your last chance, before you have a beautifull brick...

Znachi SD kartica na kojoj sam uradio GoldCard koristim samo za ovo i nemogu je vishe koristiti za storage ?

Poslednja izmena:
Nemoj jer to ti je poslednja sansa u slucaju da nesto ode do djavola..

Konachno sam stavio SIM karticu u phone i odmah imam problem. Mogu da zovem, drugi mene mogu zvati ali poruku nemogu poslati nikako. Odmah chim pritisnem send zavibrira mi phone i dobijem notifikaciju "Unable to send"... Shta bi mogao biti problem ? :wall:

Poslednja izmena:
Nije namešten broj servisnog centra za slanje poruka?

Treba da nadjes podesavanje pod imenom Messege centre number (ili nesto slicno).

Za Telenor to je +38163100100

Kako da preko BlueTooth-a poshaljem neki file na drugi phone / komp ? Kad udjem u Albums nigde nevidim opciju send via BT. Ima share a od opcija ima Message, Youtube, Gmail i josh neshto ali nigde nema BT...

Imas program Bluetooth File Transfer pa probaj preko njega, Android 1.6 nema "fabricki" omoguceno slanje preko Bluetooth-a ;)

^^
Radi samo na Androidu 2.x :(

Instalirao sa iGO i kad ga pokrenem izbaci mi da GPS nije ukljuchen a ja nigde nemogu da nadjem opciju da ga ukljuchim ni u phonu ni u iGO-u. Gde bi ta opcija treba da se nalazi ?

EDIT: Nashao sam - instalirao sam GPS on/off widget.

Josh jedno pitanje: kako deletovati shortcut na home desktopu phona ?

Poslednja izmena:
Ikonice brišeš tako što ih zadržiš sekund i povučeš na dno ekrana.

^^
Skinuo sam sa Marketa v 3.4 i pishe da je samo za Android 2.x. Moze se instalirati i na 1.6 ali neradi...

Hmmm trebalo bi da radi sa rootovanim telefonom i nekim custom ROM-om?
Jedino sto mi pada na pamet je da nece kod tebe da radi sa tim konkretnim custom ROM-om sto si ga stavio :)

E a kad skidam phone sa kompa kad ga punim jel treba da idem na safely remove HW ?

A shta znachi slovo H u taskbaru sa ovakvim strelicama ↑↓ ispod njega ? T o bi trebalo da je GPRS right ? A koliko kredita mesechno Weather moze da potroshi za svoj update ?

Poslednja izmena:
H=HSDPA, što se potrošnje tiče sve zavisi koliko puta refrešuješ mada ne bi trebalo puno da troši.

Koji video konvertor da koristim da konvertujem video za Tatto ? I koji audio / video bitrate da stavim ?

Hmmm trebalo bi da radi sa rootovanim telefonom i nekim custom ROM-om?
Jedino sto mi pada na pamet je da nece kod tebe da radi sa tim konkretnim custom ROM-om sto si ga stavio :)

Da to je problem. nece da radi sa ovim romom shto sam stavio. Mada me sad mrzi da menjam rom samo da bi mi bluetooth radio...

Tachno mesec dana kako sam kupio telefon, danas sam ga izgubio. :( Taman sam navikao na njega, nabacao brdo muzike, spotova, instalirao brdo programa prilikom voznje motora ispao mi je iz dzepa trenerke sa zatvorenim rajfeslusom...
Kad sam video da ga nema zvao sam na moj broj i zvonilo je pa sam se vratio da ga trazim ali nisam ga nashao. Posle nekih sat kad sam zvao neko ga je vec nashao i odbijao je poziv... Pretpostavljam da nije znao da ga ugasi i nije znao da izvadi sim karticu poshto se zadnja maska teshko skida...

E steta. Zovi ponovo. Ako je nedostupno, ili nastavi da ti odbija poziv, zovi policiju. Za cas ce ga oni naci ako je telefon i dalje ukljucen. Samo ti je potreban IMEI broj telefona i broj tvoje kartice. A mogao si da ubacis i program za zastitu od kradje, znao bi sa kojom karticom ga koristi, a mogao bi i da saznas gde se nalazi.

IMEI nikad nisam zapisao ( iako sam 100x chitao ovde na forumu da je tako najlakshe naci phone ) a kartica je vec iskljuchena poshto sam zvao Telenor da je iskljuche poshto sam postpaid... A kako se zove taj program za zashtitu od kradje ?

Ne znam za Android kako se program, nisam koristio na tom OS-u. Bilo je tema ovde.

Vrh Dno