Šta je novo?

HTC One M7 dual sim vs. Acer E700

mironiko

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
270
Daklee, evo jedne vrlo neuobicajene dileme... :)

Kao korisnik iskljucivo dual sim telefona, uskoro cu se ponoviti, i najvise od svega bih uzeo HTC One M7 dual sim, koji smatram prakticno savrsenim telefonom. Front-mounted zvucnici su nesto idealno za mene, dizajn je odlican, ekran takodje i pritom mi nije premali (posebno jer tasteri nisu on-screen), dok najslabija karika, kamera, meni nije najvaznija stavka na telefonu i cuvena 4UP kamera bi mi verovatno bila sasvim zadovoljavajuca. Jedino sto me brine su ekstremno tesko servisiranje aparata (a poznato je da ume da dodje do defekata...) i cena, koja i posle 2 godine od pojave ovog telefona nije bas potonula, a za dual sim model pogotovo...

S druge strane, Acer E700 je telefon krajnje nepoznat nasem podneblju, ali citajuci review-e pretezno nemackih sajtova, vidim da je prilicno ishvaljen. Stavise, jedine zamerke bile su na racun nesto "tezeg" UI-a (koji, doduse, nije ni blizu TW-a npr, a pritom ima neka vrlo dobra i zanimljiva resenja implementirana) i kamere, da bi se kasnije na forumima pojavile informacije da je update-om na 4.4.4 kamera sredjena i dovedena na nivo najboljih 8MP kamera, kao npr. Samsunga S3. Uz to, i ovaj telefon mi je po meri: zvucnici spreda, simetricni (i doduse, nesto veci) bezeli, korisno i programabilno dugme pozadi (u stilu LG-evih modela), HD 5.0" ekran, kvalitetna izrada, fenomenalna baterija, i cak triple sim, sto bi znacilo da ce jedan slot biti upraznjen i koristan prilikom odlazaka u inostranstvo i slicnim situacijama.

One M7 DS uspevam da nadjem za nesto manje od 300e, bez garancije, a Acer E700 za nesto manje od 200e, sa 2-godisnjom garancijom, ostvarivom u Madjarskoj, preko prodavca (sto je savrsena varijanta, ako mene pitate).

Pitanje je - sta bi odabrali u ovoj dilemi, tj. da li vredi izabrati M7 za 100e vise? Valja uzeti u obzir da ako se on pokvari, kvar bi me mogao kostati papreno, a opet, lakse cu ga prodati ako sve bude ok, i jasno - za vece pare.

Hvala unapred na savetima. :)

M

Bez garancije m7 nikako bas iz razloga tezeg servisa koji ne moze svako da uradi. M7 je super telefon ali na tebi je da odlucis koji su ti prioriteti i da li se isplati dati 100€ vise

Vala bas
Mozda bi htc 820 bio za tebe odlicno resenje ako ti ne smeta velicina, koliko vidim odlican hardver ili 816
Mozda cak i S5 mini pa uz malo cenkanja i srece, cekanja itd mozda i nadjes dobar komad
Mada mozes razmisliti i o nekom Lenovo premium modelu sa 2 kartice

@Vojkan
To i ja mislim. Istina, nije bas citavih 300e, ali skoro. Iskreno, mislim da bi M7 morao biti max 250e.

@Rock
Pa, recimo da ovde oba telefona imaju sve sto mi treba. M7 je bolji i on mi je san, otkako je izasao, a E700 ima sve sto treba (ok, u svemu je losiji od M7, osim u bateriji, s tim da i on ima apsolutno sve sto mi treba, mozda mu je jedina mana sto je poveci za svoj ekran, skoro citav centimetar vise od M7), jedino sto me manje privlaci od M7, i teze bih ga prodao, ako bih se jednog dana odlucio na to. On, s druge strane, mislim da vredi ~185 evra, za koliko bih ga dobio.

@kvaka22
S5 mini ne bih, jer mu je zvucnik pozadi, sto me bas smara. 820 (pa i 816) mi se jaako svidjaju - ali su BAS veliki! Na stranu sto mi 5.5" ne treba (u stvari, ni ne zelim toliko), kod njih su i bezeli ogromni (ne samo zbog zvucnika) i zato otpadaju. Covece, skoro 16cm imaju!

Hvala svima na dosadasnjim savetima...

Pogledaj Lenovo onda, mozes ih naci sa papirima po dobroj ceni
A G3S beat d772 deluje kao dobar model??
Mada mi se cini da ves morati napraviti neki kompromis ako ides na najjace brendove, ili veci ekran ili veca cena, ili stariji model
Nemas neki veliki izbor generalno

Poslednja izmena:
Osnovni preduslov da uopste razmotrim neki model je MINIMUM 1.5 GB RAM-a, a vrlo pozeljno je i 2 GB. Zato recimo Moto G2, koji sam donedavno koristio kratko vreme dok mi je Wiko bio na servisu, nikad ne bih zadrzao na duze. I, zbog toga i G3S ne dolazi u obzir...

Lenovo sam gledao, ali kod me par stvari nervira: ruzni su mi, UI im je bas suprotan onome kakav volim, a svi modeli sa 2 GB RAM-a su ili poveliki, dakle 5.5", ili nemaju neku bateriju, uglavnom neku manu imaju, nazalost...

Desire 626 mi se recimo prilicno svidja, ali tek je predstavljen, pa ce neko vreme verovatno biti poskup. Pritom, na kraju se i ne zna hoce li biti verzije sa 2 GB RAM-a... Stoga, ne uspevam da nadjem bolje alternative telefonima iz naslova.

Nikako Samsung te generacije. :) Ruzan telefon, ruzan TW, slaba baterija. Po mom misljenju, bar...

A Acer ne bih ni uzimao preko prodavnice, ima i boljih opcija, gde se ustedi preko 50e, a isto se dobije korektna garancija.

Ако ти је већ М7 у глави за 300€, можда да погледаш још и Xiaomi Mi4 или Meizu MX4, додуше они су који € преко 300. Има их на КП, Ми4 је нов 335€ а МХ4 око 300€. :)

Заборавих а знам да сам прочитао, видим да нешто не штима. :D
Моја грешка, извињавам се. :)
Једино онда да погледаш да ли неки од наведених модела има и у дуал сим варијанти, или можда неки од њихових претходника, мислим на Xiaomi и Meizu.

Poslednja izmena:
Nemam nista protiv brendova koji nisu Samsung ili HTC (mislim, koristim Wiko Highway i prezadovoljan sam njime; jedini konkretan razlog sto cu i uzimati novi je sto je devojcin telefon otisao u djavola, a zaljubljena je u Highway otkako ga imam, pa ce on njoj, a meni novi), pa sam pogledao i Xiaomi i Meizu, kao i Oppo i slicne odmah, ali dual simova koji se relativno lako nabavljaju bas i nema... ***.

Kako stvari stoje, bice Acer izgleda. :)

Hmm - vidim sad i Lenovo P70, 30ak evra je skuplji od Acera, a prakticno jedino sto mu je losije je sto nema dugme na ledjima i prednji blic (koji mi apsolutno ne treba). Mozda i njega ubacim u razmatranje, jer HTC jeftiniji od 300ak evra nikako ne nalazim...

Nista, sto se mene tice, moze lock na temu. Ispostavilo se da je mt:s uvrstio P70 u ponudu, a posto mi je najjednostavnija varijanta nabavke uredjaja preko njih (da sad ne objasnjavam), tako cu i uzeti, samo da definitivno utvrdim da imaju model od 2GB RAM-a, posto kod njih na sajtu pise 1GB, ali verujem da je greska.

Inace, malo da se nasmejemo: nasao sam jos jednu ponudu za M7 dual sim, lik trazi 380e i to sa stavom kao da mi cini neku uslugu tom cenom... Haos, ljudi bez mozga nas okruzuju sve vise... :D

Vrh Dno