Šta je novo?

HTC ONE E8

A po cemu je to ovaj bolji od M8, jel sto ima 13mpix? :) Mislim da ce praviti slicne fotografije preko dana a M8 ce sigurno biti malo bolji za low light (upix + f2.0 kao prednosti), oba nemaju OIS.. M8 ima ona zezanja sa drugom kamerom kakva god da je..

Meni vise nije jasno sta ce im ovaj pored M8.. e jedino dual sim i mozda malo niza cena al opet..

Mislim da ce nekima to biti dovoljni razlozi. Pritom, procitaj testove za Desire 816 i One M8 mini, koji koriste istu kameru kao i E8: prilicno je hvale, bar na GA, govoreci kako deluje kao da je neko iz iPhone tima presao u HTC. :)

Ne vidim neku potrebu za ovim, jedino da bude dosta jeftiniji, ali dok on izadje M8 ce da pojeftini jos malo a ovaj ce da bude skup na startu.
Kamera... pitanje je jer kako mi se cini ovaj 13mpx senzor daje bolje rezultate po danu, to je moje misljenje jer je senzor isti kao na One 2 Mini i 816, ali nocne slike nisu nesto. Ok je kamera ali definitivno ne odlicna.

Kome bas treba dobar dual-sim telefon, odlican izbor.

Mislim da ce nekima to biti dovoljni razlozi. Pritom, procitaj testove za Desire 816 i One M8 mini, koji koriste istu kameru kao i E8: prilicno je hvale, bar na GA, govoreci kako deluje kao da je neko iz iPhone tima presao u HTC. :)

Evo koliko je aktuelna htc 13mpix kamera bolja od one sa M8 :)

Here’s why 4 UltraPixels are better than 13 megapixels

Dobro, mozda ce za E8 da zbudze bolji softver ali opet mozda ce malo biti bolja preko dana al za low light tesko (iz razloga koje sam naveo) tako da se u sustini ne dobija nista osim brojke od 13mpix a zna se da to nista ne znaci.

Bolje da su izbacili dual sim verziju M8.. mozda i ima, nemam pojma. htc kupci obicno hejtuju plastiku i cene htc materijale kucista tako da je ovo jos manje jasan potez, nemaju oni marketing i armiju fanova kao apple pa da im uvale plasticni 5c a da je za iste pare (ili cak nesto manje) tu kvalitetniji ip5 :)

Poslednja izmena:
Kome bas treba dobar dual-sim telefon, odlican izbor.

Upravo to.

Znam sve vise ljudi kojima treba dual sim telefon, ukljucujuci sebe, a top-notch telefona koji su dual sim bas i nema - ovo je prvi sa flagship hardverom.

Sad, za cenu cemo videti, jeftiniji od M8 (cak i na oglasima) biti mora, e sad koliko...

@hsv
Nisam ni direktno istakao da je bolja od kamere na M8, bitno da je dovoljno dobra. Za low-light nece biti ni blizu M8, ali upotrebljiva, dok je za dnevne fotke saasvim ok, tako da telefon nema manu na tom polju, iako mozda nije vrhunski.

Ma da al svejedno cudan potez.. mora da su izbacili ovo jer nema nista od prime verzije sa s805, ocigledno nista od 805 ove godine iz ko zna kog razloga al' kao i da je bitno (osim u slucaju 2k ekrana koji je onako bas potreban na 5-5,5'' :d).

Upravo to.

Znam sve vise ljudi kojima treba dual sim telefon, ukljucujuci sebe, a top-notch telefona koji su dual sim bas i nema - ovo je prvi sa flagship hardverom.

Sad, za cenu cemo videti, jeftiniji od M8 (cak i na oglasima) biti mora, e sad koliko...

Evo sta kazu iz gsmarene za kameru:

No UltraPixels anymore, but image quality is Ultra good

The HTC One mini 2 is one of the best cameraphones to come out of the company's factories. It's much the same situation as what we saw on the HTC Desire 816. The two cameras produce identical results.
Right off the bat, the detail level is very good across the frame. Images come out sharp but the fine detail remains mostly untouched - read not oversharpened like on recent Samsung flagship phones. Edges are almost as sharp as the center, which is very impressive and a step up from the HTC One (M8)'s photos.
The HTC One mini 2 picked exposure really well each and every time. Colors look punchy and vivid.
There's a fair share of digital noise but we kinda prefer this sparing noise reduction algorithm. An overeager noise reduction would have smeared the fine detail along with the noise so we prefer the balance in this tradeoff just the way HTC has picked it.

Dakle kamera je jako dobra, sto se i vidi.

kako bre nema, pa ima note 3 dualsim, gde ćeš dalje ako juriš flagship :)

Ogroman, ipak... :) Ima i Desire 816 dual sim, ali i on je 5.5"...

e on je baš flagship :d

Time sam bas mislio da kazem kako ima i ne-flagship (s tim, i jeftiniji), ali mi ni on ne odgovara, jer je prevelik. Dakle, tu je vec velicina eliminisuci faktor.

http://www.gsmarena.com/htc_one_e8_costs_much_less_than_one_m8_in_china-news-8689.php

It remains to be seen whether the same price will apply outside of China. If the same sort of price difference carries over to other regions the the HTC One (E8) will certainly be a device worth considering. We'll know by the end of the month when the smartphone begins its journey across the globe.

dandy rece da je samo za kinesko trziste ?

Nisam rekao da je samo za kinesko tržište, samo sam rekao da nije planiran za naše :)

Vrh Dno