Šta je novo?

htc magician problem molim Vas pomagajte!

Pedjos83

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2008
Poena
304
Imam htc magician (qtek s100) i na njemu Cotulin HTCMAG_ROM_WWE_O3 radio je sve ok do pre par dana a onda mi je prestao da radi sredisnji deo touch screen folije sam centar 5x4mm od prilike... ekran radi ali taj deo ne radi na dodir. Jel je imao neko problema sa time i da li zna jel otisao ekran ili je softverski problem, sada konstantno moram da radim bekap sa spb-om jer u suprotnom necu moci da kalibrisem ekran ako uradim hard reset? Heeeelp!

najverovatnije je otisao digitizer ili je oslabio kontakt sa LCD ekranom.
probaj na Xda forumu da nadjes ljude sa slicnim problemom.

da li normalno imas sliku na ekranu, iako ti ne reaguje dodir?

Pokusao sam sa xda forumom ali niko se ne javlja na tu temu ;-)
kako da sredim digitalizer? Ma da sve je normalno niti se muti niti se gubi nista... imao sam htc wizard kome je pukao flet i vrlo dobro znam kako to izgleda :D

mislio sam da na Xda pronadjes uputstvo za otvaranje (disassemble) tvog telefona, sa slikama i da vidis kako je digitizer povezan za LCD ekranom.
postoji mogucnost da je taj kontakt mozda oslabio i da ces prostim pritiskom da ga namestis.

druga opcija je da narucis sa neta nov digitizer, koji ces cekati 2-3 nedelje i da ga zamenis. znaci, ako ne reaguje na dodir, a slika je dobra - to bi trebalo da bide samo digitizer.

ima i opcija da odes na TC Futura na Slaviji i na drugom spratu imas servis mobilnih telefona. pokusaj tu da nema covek neki stari deo sa nekog polupanog. makar ce ti on potvrditi u cemu je tacno problem.
tu sam nasao ekran za moj HTC, ali sam ipak porucio sa ebay-a i cekao da dodje (mogu da te uputim na clana foruma preko koga sam odradio kupovinu).

Mislim da cu prvo otici do future :D malo sam nestrpljiv da cekam a gledao sam kako se menja digitalizer on je zalepljen za ekran tako da cu tesko moci sam to da sredim... Cekaj prodao bi mi polovan deo? :smoke: Pa slavio bih ga jer stvarno nevidim problem ako je dobro ocuvan ;) inace ako nekog zanima nek mi se javi da ne reklamiram servis ima za 2500din digitalizer ili mislim da je ceo ekran, sa garancijom... Ali bas me je iznervirao fon :D:S:

meni je trazio 4500 dinara za ekran koji je izvadio iz nekog polupanog. cenu je formirao tako sto je nazvao ovlasceni servis koji toliko ceni nov ekran + PDV - a kojeg nemaju na stanju.
tako da... idi vidi, pa ako ima, preseci...

Nazad
Vrh Dno