Šta je novo?

HTC Legend i custom rom

Johnnny

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poena
199
Odavno posedujem ovaj telefon i pored Galaxy Taba nemam nikakvu nameru da ga menjam. U potpunosti ispunjava moje potrebe (kao npr. da pokrece sve sto mi je neophodno na telefonu i da ne dajem pare na novi telefon). E sad dolazimo do problema...

Vec vise meseci mi je telefon rootovan i koristim sa njim Cyanogenmod (trenutna verzija 7.1RC1). Ovaj rom ima mnogo dobrih osobina, mnogo toga sto mi se svidja, ali ima i neke svoje bubice. Znam da nije radjen specificno za Legend, da je za njega podrska najslabija (npr. kernel sa 2.2) i verujem da se zato malo malo pa pojave problemi.

Ono sto mene zanima je, da li je neko jos stavio custom rom na ovaj model? Znam da ima jos vlasnika ovog telefona na forumu (sadasnjih ili bivsih) i sigurno i neko ko koristi custom romove. Treba mi neki stabilan i brz rom. Koliko god sense bio lep, izbegao bih vracanje na njega i Froyo ako je ikako moguce, ali stalna pucanja marketa i drugi problemi me ponekad stvarno dovode do ludila...

Ja vec vise od mesec dana koristim 2.3 sa sense, rc4 verzija. iako nije u potpunosti zavrsen (restartuje se ponekad pri paljenju/gasenju wifi), izuzetno je brz. naviko sam na sense i meni on zavrsava posao. :)

Već odavno nemam legend ali ja sam na njemu koristio CM6 i radio je potpuno savršeno, taj telefon nisam gasio mesecima i radio je savršeno (nešto što na je na galaxy s nemoguće).

Mislim da bolje od cyanogena za taj telefon nemas, jer se ionako vecina no sense romova baziraju na njemu. Meni je cm7 u kombinaciji sa LauncherPro+ radio savrseno glatko, a uz dodatak par programcica, moze da se namesti da izgleda skoro identicno senseu (sat, tema widgeta, prognoza, itd..)
Na koje 'bubice' tacno mislis? Mozda bi mu godila generalka, tj kompletan wipe i instalacija svega od pocetka.

Skoro sam imao problema sa superuserom i busyboxom, u ovom trenutku mi market prijavljuje gresku u konekciji sa serverom, bez obzira da li postoji greska ili ne... A naravno, tu su i sitne nestabilnosti, bagovi itd. Imao je generalni remont pre mozda mesec dana, ne svidja mi se ideja da ga radim na mesecnom nivou... Koristio sam ga od verzije 7.0RC2 na ovamo, koristio sam i 7.0.3 i vise nightlyja i svaki je pokazivao neke nestabilnosti (zato sam ga i menjao).

Tisinu pretpostavljam da treba da shvatim kao nema ti mnogo pomoci, menjaj telefon ili ponovo instaliraj rom i ne diraj mnogo gluposti?

Znas kako, svaki rom ima svoje trenutke, pa i cyanogen. Imao sam i ja problema sa marketom, dok nisam nasao 'dobru' verziju (u nedostatku boljeg izraza) - probaj da promenis verziju. Kad flesujes rom, sta sve brises? Ja sam jednom imao problema sa hronicnim restartom cyanogena dok nisam uradio sledece: wipe data and factory reset, cache, dalvik, boot, system - fles poslednjeg zvanicnog sense roma (rootovanog, ali ne modifikovanog), pa nakon toga wipe data and factory reset, cache, dalvik i fles cuyanogena. Aj srecno :)

Zašto ne probaš cyanogen sa froyom? To je 6 beše. Ako i 7 koristi froyo kernel, možda je to problem.

Eh, market je bio "dobra" verzija, dok nije krenuo sam da instalira najnoviji... Sada kada razmislim, problemi su krenuli kada je updateovao na najnoviji market. Telefon je preslab za njega, pa je redovno pucao. Tek kada sam obrisao market updater sve je proradilo par dana i onda otislo do djavola...

U poslednjem flashu sam mu odradio wipe, cache i dalvik, nije mi palo na pamet da mu menjam rom za stock i zvuci veoma auh...

CM6 bi mogao da bude resenje, ili cak vracanje rootovanog fabrickog roma. Ipak mi tablet radi posao, a dovoljno je kompaktan za dzep. Zna li neko, da li bih sa Froyom mogao da povucem najnoviji Gmail, Maps itd? Ali ne market, naravno :)

A da li si probao sa titanijum bekapom da integrišeš novi market u sistem. Ja to uvek radim i nikada nisam imao problema. Bilo da se sam updatuje, bilo da ja instaliram novu verziju, jer ne mogu da čekam, da se sam updatuje. :D

Hm, to mi nije nikada palo na pamet... Morao bih da nadjem tudji backup za to? Samo sam procitao da najnoviji market radi lose na slabijim telefonima (ako uopste) i nisam se ni trudio...

NE treba ti tuđi backup. Samo instaliraj, odeš u TB, nađeš market, klikneš i zadržiš dok ne iskoči meni i klikneš na integrate into system.

Hvala puno na odgovorima, probacu sutra, ako ne uspe update. Da, izasao je CM7.1 :D

Nazad
Vrh Dno