Šta je novo?

HTC Legend - црк'о магнетометар :(

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Узео сам нов примерак из VIP-а пре двадесетак дана. Све је радило супер до јуче од када све апликације које користе магнетометар више не раде како треба. Компас стално пријављује "Abnormal magnetic field detected", Google Sky Map помера поглед само горе-доле, а лево десно ништа.

Изгледа да му нема помоћи...

Restoruj telefon na fabricki settings, moguce da ga je neki softver zeznuo.

ne verujem da je crkao , uzmi telefon i pomeraj ga u vazduhu ispred sebe uspravno u obliku broja 8.

Померао сам га тако двоцифрен број пута. Апликација која враћа сирове информације магнетометра враћа неко ђубре. Вредности се све време хаотично мењају.

Стошкетов предлог ћу послушати, али када нађем времена да бекапујем све...
:)

Пробао једно 5-6 пута на први начин и двоцифрен број пута на други начин... и ништа.
Бекаповаћу све и вратићу га на фабричка подешавања.

Prvo to probaj, nije toliki smor.... :)

A da proba da ga odnese u servis, ipak je u garanciji, tek sto ga je kupio.

svakako, ali prvo neka proba sve ostalo. ako odma' odnese na reklamaciju, ima da se nacheka poshteno...

Не треба ми толико компас колико рецимо Google Sky Map ;)

Након ресетовања на фабричка подешавања магнетометар је прорадио :)

Скинуо сам малопре MyBackup тако да сам брзо вратио све назад. Супер је овај Android иако је он највероватније крив за збрку са магнетометром.

И морам да похвалим техничку подршку VIP-a. Дечко који се јавио се лепо испричао са мном не журећи се нигде. Лепо ми је објаснио шта могу да урадим и каква је њихова одговорност.

Што се Legend-а тиче, ако се он врати на сервисирање, шаље се у иностранство тако да корисник остаје без телефона око месец дана. Добро је што је проблем био у софтверу, а не у хардверу :)

Vrh Dno