Šta je novo?

HTC i Telenor - neverovatno ali istinito

mikav

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
610
Jutros onako iz radoznalosti ubacim karticu MTS u HTC Smart , koji je bio zakljucan na Telenor mrezi, i on je prihvati, probam sa VIP karticom, i nju prihvati. Onda probam isto to na HTC Desire HD,i on prihvati obe kartice. To sam probao mnogo puta sa oba telefona, ali su bili zakljucani na Telenor mrezu. Ko zna sta se desava? Da nije to zbog onog najavljenog prelaska sa mreze na mrezu?

Da nisi mozda update-ovao softver?Moja Nokia 5228 je uzeta u Vip-u,ali prihvata sve kartice,a ja tripujem da je to mozda zbog toga sto sam update-ovao softver...

Koliko ja znam HTC iz telenora je otključan za sve mreže, tj bilo koji HTC. Drug radi tamo i baš smo pričali da i njegov sada već bivši desire radi na svim karticama, a drug je uzeo još kada je bio htc hd2 i isto mu rade sve kartice bez problema

HTC Smart uzet pre skoro godinu dana u telenoru za 1 din na ugovor od 24 meseca je bio zakljucan na telenor mrezu, nije prihvatao ni jednu drugu karticu.

DHD je otkljucan ali kazu da internet ne radi sa drugim karticama. Probajte.

Oba telefona su dobijena na poklon i Smart i Desire HD i bili su zakljucani. Mnogo puta proveravano , bas zato sto sam tu i tamo citao da su neki kupljeni u Telenoru otkljucani. Softver nije diran ni na jednom, a sin mi se nervira sto mu stalno nude da instalira Android 2.3 a on nece. Nisam imao osnov ,kao sto su neki judi radili, da zovnem kol centar i da se objasnjavam sa operaterom pola sata da bih dobio kod, zato sto su telefoni dobijeni kao poklon od Telenora, pa nisam mogao da se pozivam na to da mi ogranicavaju pravo kako cu da koristim proizvod koji sam platio itd.
Rezime: Definitivno su bili zakljucani ( Smart dobijen u vreme one intenzivne kampanje sa snezanom, kada se pojavio , mislim godinu i po,mozda i dve,a Desire od nove godine ) i nista nije cacakano sa kodovima updateovima i sl. Bio sam potpuno odustao dok juce nisam uzeo kod za Smart da ga damo cerki ( zvanoj terminator za telefone ) ali vise nismo mogli da pohvatamo koji broj joj je u funkciji i onda resili da to bude neki 064 i tad sam ubacio karticu i nasao se u cudu , jos vecem kada smo ubacili u Desire, a zatim i Vipovu i rade telefoni.
Ako mi verujete
Smart sam za svo vreme uzeo pet puta u ruke i to kad smo dobili Desire i iznervirao se jer sa ovim rucerdama stisnem, dodirnem po tri tastera odjednom a desire mozda dva, tri puta samo da vidimi ubacimo knjigu za polaganje vozackog u pdf ,da cita dok ide na treninge , jer ga sin cuva kao malu bebicu( da vam ne pricam da je morlala da se sasije torbica od magicne krpe dok nije stigla kozna futrola i ostalo negovanje i pazenje , menjanje punjaca , nabavka solarnog punjaca) itd.
Na koji internet mislis WIFI ili ona sica sto se dobija sa dopunom kredita.
WIFI radi ( sad se setih ) jer je juce probao da vidi dokle nam cuveni modem HG520c , koji sam modovao, baca signal , a za gprs internet cu da proverim cim dodje kuci, pa javljam.

Koliko ja znam HTC iz telenora je otključan za sve mreže, tj bilo koji HTC. Drug radi tamo i baš smo pričali da i njegov sada već bivši desire radi na svim karticama, a drug je uzeo još kada je bio htc hd2 i isto mu rade sve kartice bez problema

To nije istina, moj HTC Desire je bio zakljuican, kao i Galaxy S koji imam sada.

Sta treba da se uradi da dobijem i ja neki telefon od telenora na poklon??

Reci sinu da stavi 2.3

Da dobijes od Telenora na poklon moras da 20 dana sedis za racunarom po 12 sati kad sledeci put bude lajkovanje, a bojim se da ce trebati mnogo lajkova, za Desire smo prosli kao drugi sa 11 000 lajkova ( mogli smo i da idemo na prvo mesto ali smo se odlucili da idemo na Desire, kada sam procitao komentare i video zastupljenost na trzistu) a ne na HTC 7 mislim, onaj sa windows 7 O.S) i mislim da smo odlicno uradili , mada nas je prvoplasirani nesto prozivao ali nije shvatio da je to bila taktika.
Sin je malo tvrdoglav, molim te napisi prednosti pa da mu prenesem,
Ja koristim iskljucivo najjednostavnije telefone, svaki put kad obnavljam ugovor za najjeftiniji postpaid mix 25o (koji ukinuse),
uzimam telefon za 1 din.Jasno ti je koja je to klasa,tako da nemam nikakav odnos ,niti iskustvo prema android operativnom sistemu.

Koliko godina ima sin?
Sta on hoce da radi sa telefonom?
Najbolje mu je da na youtube-u pogleda klipove sa 2.3 verzijom.

Ima 18, kaze da ganervira sto 2.3 podvlaci reci kad kuca poruku,neki su se zalili da im je izbrisao neke podatke. Uostalom njegova stvar. Ako mozes pp

za Desire smo prosli kao drugi sa 11 000 lajkova ( mogli smo i da idemo na prvo mesto ali smo se odlucili da idemo na Desire, kada sam procitao komentare i video zastupljenost na trzistu)

Znači, nešto ste mućkali sa lajkovanjem, i lajkovali sami sebi? A ?

Ne, nego imamo komsiju koji ima dosta fanova i koji ima oko 2 3 fejsbuk naloga sa po 4 5000 prijatelja( to nismo sve iskoristili jer nam je za oko zapao desire, iako je bio 100 evrova jeftiniji od prvog, mi smo isli na njega), svi u kuci imamo naloge .Skoro svako koga smo zamolili da lakuje je lajkovao,onda klinci iz sire i uze familije .Doduse Telenor nije nesto uspeo da dogovori sa fejsbukom tako da je postupak lajkovanja bio vrlo jednostavan, dva klika. Druga lajkovanja su komplikovanija jer je prvo potrebno lajkovati stranicu onoga ko organizuje nagrade pa tek onda moze da lajkuje onoga koga hoce, zato je bilo tako mnogo lajkova za novu godinu a i delili su jake telefone, nislim osam komada , poslednji je dobio neku nokiu sa wifi od 150 ,tako nekako.radi poredjenja Smart je klinac uzeo sa nesto oko 150 lajkova.

Ma neka je! @mikav svaka cast! Sta je njima telefon dva?

Da ljubazno zamolis nekoga da ti lajkuje.
Tako bi bilo muckanje i da neka ekipa pozove navijace da dodju da navijaju, ili bi muckala baka koja prodaje sir pa ti kaze : izvolite probajte.
Rekao bih prijatelju da malo znas, jer i cilj onoga ko daje nagrade je da sto vise ljudi lajkuje.
A znas i ono covek prvo polazi od sebe.

No udaljismo se od teme.
Sad mi covek javlja
da je njegov Tatoo otkljucan mada je bio 100% siguran da je zakljucan.
Imali li iko ideju....

ja sam sad probao HTC Wildfire,kupljen kod telenora u decembru 2010,i simlock :D

EDIT: Evo sa FB stranice HTC Srbija

HTC Srbija
‎"Dobili smo veliki broj zahteva naših korisnika u vezi sa otključavanjem bootloadera na HTC uređajima. Želimo da znate da vas slušamo! Danas potvrđujemo da više nećemo zaključavati bootloadere na našim uređajima. Hvala vam na podršci i strpljenju," Peter Chou, CEO HTC Korporacije
27 May at 10:34

Ali to je bootloader,nije simlock i nema veze sa telenorom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno