Šta je novo?

[HTC Hero] Custom romovi iskustva

abrakadabra

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2010
Poena
159
Evo jedne srodne teme HTC Magic temi :)

Elem, kao i ostatak Android ekipe sa HTC Hero telefonima, teshko se smorih cekanja na HTC i verziju 2.1 OSa pa sam poslednjih par dana isprobavao tako razne varijante ROMova i na kraju sam se zaustavio na SenseHero 2.2 ROMu.
http://www.htcdevscene.info/showthread.php?63-[ROM]-[02-05-10]-SenseHERO-2-2-Beauty-Speed-Stable-[ONLINE]

Pored njega, isprobao sam aHero (koji je izbacio najnoviju verziju sinoc, u momentu dok sam ja flashovao SenseHero! umpf... :D). Ova varijanta je klot Android 2.1, bez Sense UI interfejsa. Iznenadih se kad sam stavio SenseHero, nekako mi je prirodno islo da telefon sporije radi sa SenseUI. Medjutim, praksa kaze da na primer, aHero kada menjam ekrane na desktopu hoce da laguje, scroll kroz glavni meni i kontakte takodje sporije ide, dok SenseHero ide kao podmazan, a da ne pricam o extra izgledu novog Sense UI interfejsa.

Sve u svemu, SenseHero ROMom sa odusevljen! sjajno izgleda, sve funkcionise kako treba osim malog zeza sa MMSom. Kako je osnovni ROM CDMA varijanta koji je skinut i za GSM modele, MMS podesavanja hoce da prave problem. To se lako resi pomocu MMSZap aplikacije, tako da mi sada sve funkcionise kako treba.
http://htcpedia.com/forum/showthread.php?t=2222

Da li ste vi sredjivali vase heroje?

Extra, video sam da je izbacio i taj ROM. Kako ti se cini u odnosu na Sense u radu? Koliko vidim sa screenshot-a razlika je ocigledno u Sense UI verziji ali nema nista dodatno navedeno.

Nije loš rom, sviđa mi se kako izgleda ali ima bagova, browser krešuje (lik je rekao da ima neke veze sa flešom),ne mogu da se šalju poruke veće od 160 karaktera (mada ovo je bag na svim my Touch Slide portovima). Mislim da će sledeća verzija biti mnogo bolja.

Ja trenutno imam VillainROM 5.5 zasnovan na Androidu 2.1 (Sprint HTC hero port) i on mi je super. Brzi je generalno od obicnog Hero roma 1.5, radi sve: bluetooth, wifi, gps... Ponekad malo uspori ali nista strasno jer vrati se u normalu posle nekoliko klikova... jedino mms treba da se namesti preko neke skripte inace sve ostalo je ok...

Ja sam digao ruke od SenseHERO roma. Baterija mi se praznila ekspresno, tipa, 100% kad legnem da spavam, ujutru 65%??! Imao sam i problem sa hvatanjem fixa na GPS pa sam resio da ga se otarasim. Sad mi tel vec nekih nedelju dana trci na BeHero+ ROMu:
http://htcpedia.com/forum/showthread.php?t=2630

Na njemu mi sve funkcionise, GPS, baterija traje kao i na 1.5 varijanti jedino sto ne izgleda tako lepo za oko kao SenseHERO rom, ali bar svve funkcionise. Ima i par tema za njega, jedna koja dosta lici na SenseHERO tako da i to moze da se sredi.

Ja koristim najnoviju verziju SenseHero rom-a i nemam problema sa baterijom a takođe i gps mi radi normalno (mada ga skoro i ne koristim).

/\
||
javi kako radi :) treba da stigne heroj za par dana, ucio sam menjanje roma na magicu pa sad gledam sta ima od roma za heroja i villain 6 mi deluje kao dosta dobro resenje :)

@abrakadabra: Obavezno javi utiske. Bas me zanima da li vredi da updejtujem sa 5.5 na 6.0? Villain 5.5 unistava bateriju. Max trajanje baterije mi je oko 30-33h... >_<
Razmisljam cak i da predjem na neki performance rom... samo da mu radi sve lepo...

Izvinjavam se za double post ali nigde ne vidim edit post xD
Da li neko zna gde mogu da kupim zastinu masku za HTC HERO ili zastitnu foliju za ekran u Beogradu???

Evo da nabacim koji redak vezano za VillainROM 6.0.

Potpuno sam zadovoljan, funkcionise besprekorno. Sav hardver radi u potpunosti, nema zelene boje prilikom slikanja kamerom. Dobra stvar je sto je ovaj ROM zasnovan na kernelu koji se moze kloknuti. Koristim overclock widget sa marketa i heroj mi je nasviran na 710Mhz i bas brzo radi. Ovaj widget moze da se konfigurise tako da koristi max frekvenciju kada ekran radi, a neku manju kada se ekran ugasi, sto dodatno stedi bateriju. Pored toga, koristim i JuiceDefender aplikaciju sa marketa, koja moze da se konfigurise da gasi i pali APN na odredjeno vreme i mnoge druge zezancije, tako da se i tu ustedi na bateriji. Baterija mi je trajala oko 30h a njakao sam ga fino te gps, te wifi, bluetooth itd.

Kada se flashuje, prvo sto sam primetio a da mi se nije dopalo je da mi je internu memoriju spustio na nekih 40MB. To moze da se sredi tako da se nabaci fix za app2sd tako da se i Dalvik cache prebaci na SD karticu. Neki se zale kako to prebacivanje kao rezultat ima sporiji rad telefona ali ja nista drugacije nisam primetio, sem da mi je interna memorija skocila na 120mb :)

MMS inicijalno ne funkcionise, medjutim i to se da lako srediti. Instalira se gscript sa marketa i na villainrom sajtu se nalazi skripta sa uputstvom kako uneti podatke za MMS i kako poterati script sa SD kartice preko gscript programa.

Sve u svemu, zadovoljan sam kako radi. Iskreno, najradije bih opet presao na SenseHERO, mnoooogo dobro izgleda. Ali me baterija ubi sa njim, nije mi radio GPS a videh da ni ADB ne radi kako treba. Rece lik da ce uskoro da izbaci Eris port, pa ce valjda sve da funkcionise. Do tada, VillainROM 6 i Bog da me vidi :)

Evo da nabacim koji redak vezano za VillainROM 6.0.

Potpuno sam zadovoljan, funkcionise besprekorno. Sav hardver radi u potpunosti, nema zelene boje prilikom slikanja kamerom. Dobra stvar je sto je ovaj ROM zasnovan na kernelu koji se moze kloknuti. Koristim overclock widget sa marketa i heroj mi je nasviran na 710Mhz i bas brzo radi. Ovaj widget moze da se konfigurise tako da koristi max frekvenciju kada ekran radi, a neku manju kada se ekran ugasi, sto dodatno stedi bateriju. Pored toga, koristim i JuiceDefender aplikaciju sa marketa, koja moze da se konfigurise da gasi i pali APN na odredjeno vreme i mnoge druge zezancije, tako da se i tu ustedi na bateriji. Baterija mi je trajala oko 30h a njakao sam ga fino te gps, te wifi, bluetooth itd.

Kada se flashuje, prvo sto sam primetio a da mi se nije dopalo je da mi je internu memoriju spustio na nekih 40MB. To moze da se sredi tako da se nabaci fix za app2sd tako da se i Dalvik cache prebaci na SD karticu. Neki se zale kako to prebacivanje kao rezultat ima sporiji rad telefona ali ja nista drugacije nisam primetio, sem da mi je interna memorija skocila na 120mb :)

MMS inicijalno ne funkcionise, medjutim i to se da lako srediti. Instalira se gscript sa marketa i na villainrom sajtu se nalazi skripta sa uputstvom kako uneti podatke za MMS i kako poterati script sa SD kartice preko gscript programa.

Sve u svemu, zadovoljan sam kako radi. Iskreno, najradije bih opet presao na SenseHERO, mnoooogo dobro izgleda. Ali me baterija ubi sa njim, nije mi radio GPS a videh da ni ADB ne radi kako treba. Rece lik da ce uskoro da izbaci Eris port, pa ce valjda sve da funkcionise. Do tada, VillainROM 6 i Bog da me vidi :)

sjajno! Ja cekam vec ceo dan da izadje 6.1 sa nekim ispravkama I evo odlozili su za sutra... Mozes li da mi das link za prebacivanje dalvika na SD?:,,:

Nema na cemu :)

Jos jedna stvar: aplikacija Stocks, za pracenje stanja na berzi itd. hoce da cedi bateriju pa u okviru nje treba iskljuciti opciju da u pozadini kontaktira server i preuzima podatke, pod uslovom da je ne koristite, naravno.

Meni ni jedan Villain nije radio dobro (svi su mi nešto lagovali) a sada koristim SenseHero 2.1 B4 + OC kernel i rom je super.

Ja cu probati VillainRom 6.2.1 danas mozda ili ovih dana kad stignem... Villainu treba vremena ( oko 4-5h) da se stabilizuje i da radi svojim punim kapacitetom :D Posle toga super radi :)

Ma Villain ne može da priđe SenseHero romu, koristio sam ga par dana i mnogo je lošiji od SenseHero (sutra izlazi SenseHero build 5 baziran na Droid Eris oficijalnom 2.1).

Ja koristim Villain 6.2.1 i radi super, do sada jedini rom sa kojim nisam imao apsolutno nikakvih problema. SenseHERO je extra, slazem se, ali po meni ima dosta bugova. Ima problema sa dugackim SMS porukama, ja sam imao problema sa GPSom i sa trajanjem baterije, i nisam mogao da ga nateram da ga SDK android prepozna. Verovatno cu i ja isprobati ovaj novi SenseHERO sto rece kolega da treba da izadje pa cu da vidim kako ce da radi.

Osim sms-a (mada ne šaljem romane) koji će biti ispravljen u verziji 5 ja nisam imao ni jedan bug na SenseHero.

@abrakadabra: Cemu sluzi Java aplikacija posto sam je slucajno obrisao?
Mozes li da je iscupas iz tvog roma 6.2.1?

@alisteroz: ta Java aplikacija je Jbed, odnosno, emulator za pokretanje aplikacija pisanih za J2ME platformu. To su aplikacije koje su uglavnom namenjene ne-smartphone uredjajima ali sa njom imas opciju i njih da pokreces. Nije ti neophodna, sve te aplikacije koje i postoje za J2ME platformu postoje i za Android ali mnogo bolja varijanta. Ako ti bas treba, pokusacu da je izvucem iz mog roma.

Ako mi bude bilo neophodno trazicu ti... ali verujem da ce biti neka nova verzija roma uskoro pa cu verovatno sa njom dobiti i Java app (JBed)

Napokon. Evo i VillainROM ekipa najavljuje vec VillainROM10. Nabacili su zvanicni radio update za GSM heroje, flashovao sam ga upravo, valjda ce uskoro da bace i 10! :)

Ima već modaco verzija oficijalnog 2.1

Izasao Villain 10.0. Koliko sam shvatio nema gomilu stvari tipa 3d gallery, peoplestream i jos neke widgete... htc facebook.....
Ja cu ipak sacekati da malo to poprave... Jel probao nekp Chrono Dorid rom?

Vrh Dno