Šta je novo?

HTC HD2 i Ice Cream Sandwich 4.0.x

tehn1ka

Cenjen
Učlanjen(a)
22.10.2011
Poena
199
Da li je iko od Vas mozda podizao sandwich i kakva su iskustva. Zaista me interesuje jer posle WM sve je dobro.

Podigao sam 4.0.4 verziju nocas i za sada radi sasvim solidno. Cisto me interesuje da li je jos neko probao i kakvo mu je iskustvo s obzirom da ga ja imam citavih 8 sati i da sam za sada zadovoljan. Da li ima nesto na sta treba da obratim paznju. Da skinem neko dodatni firmwer ili driver kako bi taj problem popravio, a ja cu svoja iskustva u narednih nedelju dana podeliti sa Vama.

Moguce je da postoji ovakva tema ali sam se zaista potrudio da je nadjem i nisam uspeo. Ako sam u necemu nekoga uvredio zaista se izvinjavam.

Poslednja izmena:
Za sada sam zaista prezadovoljan. Radi mi telefon kao sat. Jedino sto mi ide na zivce, ali zanemarljivo, je sto se pojedine aplikacije iznova i iznova same pale i ako ih ubijam advanced task killerom ili go taskmanagerom, za razliku od WM gde je bio normalan task manager i kad ubijes aplikaciju ubio si je. Sto se tice potrosnje baterije licno nisam kompetitivan da tako nesto testiram jer se igram na telefonu dok je nesto novo na njemu i posle toga ga koristim iskljucivo za razgovore. Za sada sam zadovoljan i ICS-om, tj njegovim funkcionisanjem na HTC HD2 telefonu. Sve aplikacije sa ovim romom rade, tj do sada nisam naishao ni na jednu koja nije htela da radi. A2 SD takodje funkcionise.

Sve u svemu za sada sam zaista zadovoljan funkcionisanjem, a za korisnike WM-a toplo preporucujem prelazak na android jer sam telefon radi i brze i bolje!

Nema potrebe da ubijas aplikacije u task menadzeru, one su tu sa razlogom. Android drugacije koristi memoriju nego sto si navikao u windowsu. Aplikacije koje su u memoriji a u pozadini tj ne koristis ih trenutno, ne opterecuju procesor niti bateriju, naprotiv stalno ubijanje aplikacija vise trosi bateriju jer na svako novo pokretanje mora iznova da je ucitava.

Ima logike probacu da oladim malo pa da vidim.

Posedujem HD2 i instalirao sam razne Andrid operativne sisteme na njega. Kao što čovek reče, postoji razlika u radu sistema koji kao osnovu koriste win i linux, ali postoji i razlika između gingera i sendviča :). Naravno postoji razlika i u romovima i njihovom ponašanju, jel ipak OS za ovaj telefon je prepravljan original drugih android telefona koji su isključivo namenjeni za android OS. Samim tim postoje bagovi i tako te stvari. Ja sam našao rom koji se odlično ponaša na ovoj platformi, i njega instaliram svaki put kad izađe novija verzija.
Odlična stvar kod androida je što sve bekapuješ na Google acc, instaliraš, sve vratiš i radi. Ja to samo radim sa kontaktima SMS-om i pozivima, sve ostalo ostaje na kartici, ili instaliram ponovo novu verziju.
Oko instalacije nisam imao problema, na XDA forumu je sve lepo objašnjeno.
Inače izuzetno je brz sistem, brži je od gingera, tako da sigurno ne menjam telefon dok god radi kako treba...

Nazad
Vrh Dno